Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
En relació a la proposta de regulació de la prostitució -. PSUC Viu
30 gen 2006
El PSUC-viu , vol,mitjançant aquest comunicat,expressar la seva posició en relació a la proposta de regulació de la prostitució plantejada des de la Conselleria d’Interior.
El PSUC-viu , vol,mitjançant aquest comunicat,expressar la seva posició en relació a la proposta de regulació de la prostitució plantejada des de la Conselleria d’Interior.

En primer lloc volem expressar que la nostra posició és abolicionista.

Entenem que l’explotació sexual és un fenomen que afecta majoritàriament a dones i nenes en situació d’exclusió econòmica i social.

Que, a més, és un fenomen globalitzat davant el qual és molt difícil actuar: ens trobem davant un mercat molt estructurat, monopolitzat per les organitzacions del proxenetisme a escala mundial, que es nodreix de dones immigrants procedents de països amb greus problemes econòmics, socials i polítics.

Segons diverses publicacions, a Espanya , l’any 2003, la prostitució va generar uns beneficis de 2 billons de pessetes; a nivell mundial hi ha dades que, als anys 90, situaven el tràfic amb fins d’explotació sexual ,com la tercera branca del crim organitzat, mentre que ja l’any 2000 es considera que havia passat a la segona posició.

En segon lloc pensem que el debat sobre la possible regulació de la prostitució s’ha introduït de manera perversa i interessada; l’afirmació de que "existeix una prostitució voluntària i una prostitució forçada", ha estat impulsada pels lobbys econòmics beneficiaris d’aquest gran negoci i alguns Estats, interessats en una part dels suculents ingressos que aquesta genera. Aquesta interessada afirmació ha aconseguit l’adhesió d’alguns grups de dones, cosa que ha estat utilitzada per algunes centrals sindicals i organitzacions polítiques per justificar la seva posició reglamentarista.

Aquesta afirmació dona per bona la desigualtat existent entre homes i dones perquè obvia allò essencial, que és que, tota prostitució, és una pràctica masclista que ratifica aquesta subordinació i que, consentida socialment, legitima l’acceptació d’un mercat de cossos de dones al servei i pel consum "a la carta" dels prostituïdors, els anomenats clients.

El Partit Socialista Unificat de Catalunya- viu, es declara contrari a qualsevol forma d’explotació i esclavitud d’éssers humans i, per tant, a la reglamentació de la prostitució com una manera de legitimar la violència contra les dones.

Demanem que es retiri la proposta de la Consellera Tura i al mateix temps s’obri un debat social sobre les causes i els efectes de la prostitució, que permeti oferir alternatives a les persones prostituïdes.

Partit Socialista Unificat de Catalunya- viu.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En relació a la proposta de regulació de la prostitució -. PSUC Viu
31 gen 2006
aneu a parir comunistes de merda que sou uns dictadors visca l'anarquisme fora comunistes!
Re: En relació a la proposta de regulació de la prostitució -. PSUC Viu
31 gen 2006
pregunta no-tendenciosa:

Aquest comunicat l'heu fet amb la participació d'algunes de les persones directament afectades per aquesta problemàtica?

Creieu que és la mesura adequada per a aquest moment concret? En cas afirmatiu, perque no exigiu ara l'abolició de la propietat privada enlloc de pisos de protecció oficial?

Tenint en compte que els beneficis que genera la prostitució, realment creieu que és possible una abolició per llei? O es mantindrà la mateixa pràctica en condicions encara pitjors?

Els marxistes hem de partir de la realitat per tal de fer els nostres anàlisis, i aquest comunicat no parteix d'aquesta sinó que parteix d'una posició finalista, que tracta de justificar mitjançant alguna pinzellada de realitat. Però el camí no ha de ser aquest sinó l'invers.

Apa salut
Re: En relació a la proposta de regulació de la prostitució -. PSUC Viu
31 gen 2006
El PSUC-Viu no konoce otra manera de kambiar la realidad ke no sea la imposición, la legislación y/o, en un momento determinado, el fusilamiento masivo. No es por ser tendencioso, es ke el marxismo autoritario se define principalmente por usar estas herramientas represivas...Por lo tanto el post me parece manipulador y maniqueo.
Por otro lado, la prohibición de la prostitución visibilizada tiene komo principal konsekuencia el exterminio de un sektor muy real ke este komentario niega: El de las prostitutas ke trabajan por su kuenta sin estar atrapadas en mafias o kualeskiera situaciones de poder y dominio, léase prostíbulos, chulos, marido...
Esta normativa pretende mantener, una vez más, sólo el crimen ke es rentable para el Estado, o del ke los poderosos se sirven para, por ejemplo, eyakular a mansalva. Así pues los turistas ke vengan a Barcelona no verán más nigerianas semidesnudas en Drassanes, pero tanto policías komo polítikos komo miembros del PSUC seguirán animando su triste vida sexual en lupanares de la periferia. EL poder no visibilizado siempre es más fácil de mantener...
Autoritarismo es sexismo, y a la inversa.
Si has formado una familia y a tu mujer le gusta más ver Abigail ke follar kontigo, eres bastante más machista y tradicionalista ke marxista.
Si tienes una familia aun fornikando todo el dia, también.
Si te gusta el fútbol y follar los sábados, aunke seas del Barça y del PSUC, eres un macho socializado komo tal.
Y komo tal deberías abstenerte de publikar komentarios anakolutos en medios cerkanos a la kontrainformación.
Un saludo kordial y afektuoso
Re: En relació a la proposta de regulació de la prostitució -. PSUC Viu
31 gen 2006
Los del PSUC, precisamente, no nos vamos de putas, porque nos parece la explotación de la mujer por el hombre.

No les parece lo mismo -según se lee- a algún triste anarko borrachuzo y pasado de jako o a su homólogo el empresario reaccionario o a algun miembro del PCC (los de su cúpula mismamente, que pinta de irse de putas tiene).

Ala, a legalizar la prostitución en burdeles. Que si hombre que si que a las putas les encanta lo que hacen, y la mayoría van "por su cuenta" a dejar que las violen,

CAPITALISTAS NO
Re: En relació a la proposta de regulació de la prostitució -. PSUC Viu
31 gen 2006
Y por cierto.

Perseguir a las putas, como hace el PSC, no es la solución. La solucion es perseguir a los cobardes que se van de putas. Y la solucion es ofrecerles otro trabajo con Seguridad Social.

Supone cambiar el sistema? Pues si amigos, pero veo que la cosa no os gusta, que el sistema os gusta tal como está.

Ahi no hay normativa que se atreva, eh?
Re: En relació a la proposta de regulació de la prostitució -. PSUC Viu
31 gen 2006
A Leon de Aranoa:

1.No faré acusacions gratuites sobre els membres del viu, com has fet tu.

2.Jo sóc el primer contrari a la prostitució.

3.Suposo que almenys ets conscient que no has aportat absolutament res a la discussió.

4.Insisteixo que la qüestió clau és del col·lectiu oprimit, no es poden realitzar propostes sense tenir-lo en compte. Perque llavors és quan es cau en errors del passat...
Sindicat