Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Els estudiants prenem la Universitat
30 gen 2006
logog2.gif
La CEPC ha presentat a una estudiant com a candidata a Rectora en les eleccions que tindran lloc l'1 de març a la Universitat de València, tan per denunciar la marginació dels i les estudiants en els òrgans de govern de la Universitat, com per fer constar la manca de democràcia real que envolten aquestes cites electorals.
Avui, 27 de gener, acabava el plaç per presentar els programes elctorals i els equips de govern. Així doncs, i en registre d'entrada general de la Universitat s'ha lliurat la documentació exigida. En breu podreu consultar el nostre programa. Ara bé, podeu llegir el nosre comunicat de premsa per a l'ocasió.


ELS ESTUDIANTS PRENEM LA UNIVERSITAT

El proper primer de març la Universitat de València renovarà l’equip rectoral mitjançant unes eleccions marcades per les mancances democràtiques. Sembla irònic parlar-ne de renovació quan únicament es presenta el sr. Francisco Tomàs actual rector de la nostra universitat. L’actuació tant del senyor Francisco Tomàs, com del seu equip rectoral, creiem que ha estat marcada per la hipocresia durant aquests últims anys, com per exemple:

• Varem ser la primera Universitat a aplicar la LOU, quan el propi equip rectoral es manifestà en contra públicament
• Durant la reforma dels Estatuts de la UVEG varen perdre una oportunitat per avançar en la normalització lingüística del català (es posicionaren en contra de l’aplicació del requisit lingüístic al professorat); es rebutjà l’aplicació de l’assemblearisme com a la forma de participació dels i les estudiants, i no es tractà de minimitzar els efectes negatius de la LOU.
• La hipocresia institucional davant la Generalitat: mentre uns ( el PP) portaven a la Universitat a judici per emprar el terme català als seus Estatuts, els altres ( l’equip rectoral de la UVEG) els obrien les portes i els convidaven a les inauguracions del curs.

Davant d’aquesta situació, la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) a pres la determinació de presentar una estudiant com a candidata. Amb açò pretenem donar una resposta a aquest procés electoral que no pot considerar-se democràtic, en el qual el vot de la comunitat universitària es troba ponderat per estaments, i on els estudiants tan sols comptem amb el 26% de la representativitat total. Res importa si la potestat d’elecció del Rector/a recau en els i les representants del Claustre o en tota la comunitat universitària, mentre la capacitat de decisió dels i les estudiants continue sent nul•la com fins ara.

Avui, 27 de gener, s’ha presentat dins del termini establert el nostre programa i la nostra candidatura, tot i ser conscients de la impossibilitat de ser tramitada formalment donada la llei electoral, que fomenta la marginació dels i les estudiants dintre dels òrgans de govern de la Universitat.

Amb aquesta campanya el que pretenem no és sols deixar ben clar que actualment la universitat deixa de banda els i les estudiants a l’hora de prendre qualsevol decisió i prefereix el nostre silenci, si no que, a més, volem aprofitar aquest període electoral per defensar públicament el model i marc educatiu pel que lluitem, així com criticar les reformes educatives que ens venen imposades (LOU, LOE, EEES, LOPRI ...).

El proper dia 14 de febrer, a les 12:00h en l’edifici de Rectorat tindrà lloc, sent el primer dia de campanya electoral, una roda de premsa on farem públic el nostre programa electoral i a la nostra candidata.

CEPC-Universitat de València


[27/01/2006]

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Els estudiants prenem la Universitat
30 gen 2006
mmmmm repetida la noticia
Re: Els estudiants prenem la Universitat
30 gen 2006
Si us plau, vigila repetir comentaris.
Entenc que penjar això és una funció interessant, però abans alguna persona propera a l'organització CEPC ja ho ha penjat.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more