Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Sabadell 27 i 28 de gener: Agressions, provocacions i vulneració dels drets fonamentals
30 gen 2006
El passat divendres 27 de gener va començar una ràtzia policial a la ciutat de Sabadell per part de la policia nacional i orquestrada per la seva brigada política d’informació en la que es va vulnerar els drets fonamentals de diversos ciutadans de la ciutat així com fins hi tot en certs moments es van arribar a rebre amenaces i una agressió. Tota aquesta operació es va dur a terme gràcies a la prevaricació dels jutjats de Sabadell i a la complicitat de l’Ajuntament de Sabadell.
El divendres 27 de gener a les 8 del matí la policia nacional iniciava el desallotjament del Centre Social Alliberat “l’Euterpe�. Sense respectar ni tan sols la seva pròpia legalitat la jutgessa MARIA B. DIEZ MEDIEVILLA del jutjat d’instrucció número 3 de Sabadell va ordenar un desallotjament preventiu que la policia nacional va executar sens cap tipus d’escrúpol. No només això sinó que durant el desallotjament, i malgrat el pacífic comportament dels protestants, van aprofitar per pintar a diversos espais i pertinences del okupes frases com “guarros� i fins hi tot van agredir una de les persones que treia les pertinences de l’espai. El desallotjament va ser dut a terme de forma totalment il•legal ja que hi havia un recurs pendent interposat per una persona que s’havia inculpat i que en cap moment se li va notificar que hagués estat resolt. En aquest sentit, aquesta mateixa persona va anar a interposar, el mateix dia, una denúncia per prevaricació a la jutgessa M.B. DIEZ MEDIEVILLA . Cal dir també que aquest no és el primer desallotjament que es produeix saltant-se la pròpia legalitat, aquests últims mesos a la ciutat de Sabadell.

Per altra banda, el dissabte 28 de gener a les 7 de la tarda es va organitzar una manifestació de protesta davant la il•legalitat del desallotjament i l’actuació policial. Des de les 6 de la tarda el centre de la ciutat estava pres per més d’una desena de furgonetes dels antidisturbis de la policia nacional que es van dedicar a intimidar i a vulnerar els drets fonamentals de les persones que es dirigien a la manifestació identificant-les i registrant-les de manera indiscriminada; tanmateix, en arribar la premsa els efectius es van retirar ràpidament. Posteriorment, van tenir temps de noves provocacions creuant per davant de la manifestació una desena de furgonetes quan aquesta ja havia començat.

Davant de totes aquestes actuacions, l’Ajuntament de Sabadell no ha fet més que callar i amagar el cap sota l’ala: malgrat l’Euterpe sigui patrimoni històric i poques hores després del desallotjament operaris l’estiguessin esfondrant, malgrat diversos veïns de la ciutat fossin amenaçats per la policia, malgrat els jutjats es saltessin la seva pròpia llei, malgrat un veí fos fins hi tot agredit, i malgrat la pròpia plaça de la vila i els entorns fossin presos militarment per la policia nacional i vulnerats els drets fonamentals de diversos veïns i veïnes l’Ajuntament calla, ja li deu estar bé?

Sembla que les autoritats polítiques, judicials i policials de Sabadell s’hagin posat d’acord per crear un clima de crispació a la nostra ciutat , potser és que no tenen clar quina és la seva teòrica funció en les societats o potser és que ho tenen massa clar... Sigui com sigui, des del col•lectiu antirepressiu Alerta Solidària no els en deixarem passar ni una i continuarem denunciar dia a dia les constants vulneracions dels drets fonamentals i de les normes legals que estan duent a terme les institucions de la ciutat de Sabadell.

Ni violència institucional, ni prevaricació judicial, ni complicitat política!
On hi ha lluita hi ha repressió, on hi ha repressió hi ha solidaritat

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more