Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme : globalització neoliberal : laboral
Més d'un centenar de treballadors de Seat presenten demandes contra els acomiadaments
27 gen 2006
EUROPA PRESS).- Més d'un centenar del total de 646 treballadors de Seat afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) han presentat avui demandes contra el seu acomiadament al centre de Mediació, Arbitratge i Conciliació (CEMAC) de la Conselleria de Treball i Indústria de la Generalitat, segons han informat avui a Europa Press fonts sindicals.

Les esmentades fonts, del sindicat CGT, han explicat que els seus serveis jurídics han gestionat un total de 23 inscripcions de demanda per a un col·lectiu de 103 treballadors, encara que calculen que podria haver-hi demandes d'un altre centenar de treballadors gestionades altres gabinets.

Les demandes s'han presentat de manera individual o per grups de fins a nou treballadors de Seat i les causes de denúncia són diverses. Algunes es basen en els criteris de selecció dels acomiadaments o a estar en situació de baixa laboral.

El CEMAC, que s'encarrega de la mediació prèvia a la tramitació de la denúncia a la magistratura, ja ha convocat grups de treballadors per als pròxims dies 1, 7 i 8 de febrer per reunir-se amb representants de la companyia.

REFERÈNDUM PER A UN NOU ATUR A MARTORELL I LA ZONA FRANCA.

D'altra banda, les esmentades fonts han explicat que dimecres que ve, dia 25, el sindicat sotmetrà a referèndum la convocatòria d'una aturada per al dijous, dia 26, en els centres de Martorell i la Zona Franca de Barcelona per protestar contra els acomiadaments coincidint amb l'entrega massiva, per part d'un grup d'afectats, dels impresos en què figura la seva opció d'acomiadament -amb o sense opció a reingrés-.

Si la plantilla vota positivament, els treballadors faran una aturada entre les 10.20 hores i les 12.00 de dijous. Estarien convocades a l'acció de protesta un total de 7.000 treballadors del torn de matí.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Més d'un centenar de treballadors de Seat presenten demandes contra els acomiadaments
27 gen 2006
No se perque, però tinc la sensació que cada cop hi ha menys persones en les protestes, que la lluita es desinfla, que es va esvaint la ràbia i amb els pas dels dies es va acceptant el que era inacceptable. No vull ser pessimista i animo a tots els treballadors i a totes les persones a solidaritzar-se amb aquestes famílies, però cada cop sembla que estan més sols i tantdebó m'equivoqui. Cal un cop que giri la truita i ens faci tenir esperances, de moment passen els dies i el que havia estat una oportunitat de plantejar una lluita exemplar amb diversos sectors implicats contra els sindicats oficials i la patronal va pel camí d'acabar com la resta.

tantdebó m'equivoqui
Anims, solidaritat i lluita amb els acomiadats
Re: Més d'un centenar de treballadors de Seat presenten demandes contra els acomiadaments
27 gen 2006
VICTÒRIA DEL SINDICALISME DE LA CGT

El Sindicalisme de lluita guanya la batalla per la readmissió dels senegalesos acomiadats

La llarga lluita per la readmissió dels treballadors senegalesos acomiadats a la planta de reciclatge de Llucmajor ha acabat en una victòria sindical important .S'accepta la readmissió dels treballadors acomiadats (afiliats a la CGT), s'admet el pagament dels salaris dels mesos d'acomiadament improcedent, i s'acorda iniciar un diàleg social que permeti arribar a acords futurs en la relació salarial.

Aquesta victòria sindical no és només una victòria de la CGT sinó de tots aquells i aquelles que s'han engrescat al llarg d'aquests mesos en un combat sindical que marca el camí que ha de seguir el sindicalisme alternatiu, perquè al final, només la lluita paga.

fotos: http://www.ixent.org/combat.htm

Ixent felicita als treballadors senegalesos i a a totes aquelles persones i organitzacions que han fet possible el triomf.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more