Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
Diguem prou a la precarietat! Mobilitzem-nos contra la reforma laboral!
24 gen 2006
PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA UNITÀRIA CONTRA LA REFORMA LABORAL: Dijous, 26/1/06 12 hores Concentració davant la seu de la patronal, Foment del Treball (Via Laietana, Barcelona)

Per adherir-te a la campanya, posa’t en contacte a través del correu electrònic noreformalaboral ARROBA moviments.net

El 19 de novembre, una conferència de sindicats de classe reunida a Granada, que va aplegar 31 organitzacions i col·lectius, va decidir promoure una campanya estatal de mobilitzacions contra la reforma laboral que el Govern, la patronal i les direccions de CCOO i UGT estan negociant. Les organitzacions i els col·lectius sotasignants hem decidit adherir-nos a aquesta campanya i estendre-la arreu de Catalunya. En concret plantegem:
1.- REBUTJAR LA REFORMA LABORAL PROPOSADA PEL GOVERN ZAPATERO, perquè negocien a l’esquena dels treballadors i treballadores, que no hi podem decidir mai res, ni mai som consultats sobre el que després són lleis que patim cada dia en la feina, a diferència dels polítics i les cúpules sindicals, alliberats de la precarietat. Els continguts són tan importants com el mètode, i per això denunciem que no es parla de fer fixos els precaris, ni de salaris mínims nets de 1.000 euros al mes per viure amb dignitat, sinó que estan decidint:

a) Abaratir l'acomiadament, substituint la contractació indefinida ordinària per l'anomenada de foment d'ocupació, amb una indemnització màxima de 33 dies per any treballat i 24 mensualitats, en lloc de 45 i 42.

b) Facilitar l'acomiadament, suprimint l'autorització administrativa (del Govern) en l'acomiadament col·lectiu, estenent les causes objectives als acomiadaments individuals, eliminant la consideració d'acomiadament nul (dret a readmissió) per convertir-lo en improcedent (no dret a readmissió encara que la justícia ens doni la raó) i finançant amb càrrec al Fogasa el 40 % dels costos d'acomiadament de les empreses de fins a 50 treballadors i treballadores.

c) Potenciar els contractes escombraria a temps parcial (destinats sobretot a les dones) i els fixos-discontinus, alhora que es vol crear un nou contracte per a les subcontractacions, amb una indemnització ridícula els tres primers anys i amb acomiadament automàtic.

d) Augmentar el finançament dels empresaris, que deixarien de pagar el 25 % al Fogasa, se'ls rebaixarien les quotes per desocupació i passarien a rebre el doble de bonificacions pels contractes de foment d'ocupació.

f) Promocionar encara més les ETTs i privatitzar els serveis públics d'ocupació.

2.- OPOSAR-NOS A LA NOVA REFORMA DE LES PENSIONS PÚBLIQUES, perquè pretén suprimir l’actual dret a la jubilació anticipada als 60 anys, augmentar els requisits per a les jubilacions parcials, qüestionar les pensions de viduïtat, incentivar l'edat de jubilació més enllà dels 65 anys i promoure els plans privats de pensions. Tot això sense descartar que el període de càlcul de la pensió pugui estendre's fins els 35 anys (fins a l’any 85 eren els dos darrers anys), mentre que ells, els diputats que avalen això, es posen salaris de milers d’euros i pensions màximes amb només 8 anys de "treball" al Parlament.

3.- REBUTJAR LA PRIVATITZACIÓ DE LA SANITAT (ICS) i de L'ENSENYAMENT i ELS SERVEIS PÚBLICS, a través de subvencionar la sanitat i l’escola privades (concertades) o a través d’externalitzacions.
A més de dir que no ens agrada, hem de lluitar junts: sense democràcia no hi ha futur!

-PER AVANÇAR CAP A UN NOU ESTATUT OBRER, que substitueixi l’actual Estatut dels Treballadors i que representi un veritable progrés social per al conjunt de la classe treballadora, hem de reivindicar mesures com: posar fi a la subcontractació, les ETTs i la precarietat, de manera que el contracte indefinit sigui la norma legal; posar fi a la sinistralitat laboral a partir de la restitució del principi d'estabilitat en la feina; impedir les deslocalitzacions i els xantatges de les multinacionals, que porten al desert industrial augmentant la dependència dels financers mundials; assegurar un salari mínim digne —al voltant dels 1000 euros— per sota del qual no hi hagi cap pensió; garantir uns ingressos dignes per a tothom i uns serveis públics universals i de qualitat, acabant amb les privatitzacions; reconèixer les 35 hores setmanals, sense reducció salarial; apostar per una fiscalitat fortament progressiva; acabar amb l'economia submergida i potenciar l’economia col·lectiva.

-CAL EXIGIR AL GOVERN LA RETIRADA DE LA SEVA PROPOSTA DE REFORMA LABORAL I ALS SINDICATS CCOO I UGT QUE SE'N VAGIN D’AQUESTES MESES DE NEGOCIACIÓ. L'única reforma vàlida per a la classe treballadora és aquella que pugui servir per acabar amb la precarietat, que es negociï a partir d'una plataforma reivindicativa elaborada unitàriament i democràticament, que tingui en compte la voluntat dels treballadors i que s'acompanyi d'un pla de lluita per guanyar. Construïm el nostre futur, mobilitzem-nos!!

PRESENTACIÓ DE LA CAMPANYA UNITÀRIA CONTRA LA REFORMA LABORAL: Dijous, 26/1/06 12 hores Concentració davant la seu de la patronal, Foment del Treball (Via Laietana, Barcelona)

Per adherir-te a la campanya, posa’t en contacte a través del correu electrònic noreformalaboral ARROBA moviments.net

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more