Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Sobre l´estatut d´autonomia del País Valencià
20 gen 2006
ESTATUT D´AUTONOMIA: DESPRES DE CINC ANYS LLUITANT, TOT COMENÇARÀ A TINDRE UN SENTIT.

El PSPV força una ruptura del pacte estatutari amb el PP al donar suport a IU

EL PSOE ACCEPTARÀ ESMENES EN EN EL CONGRÉS DELS DIPUTATS SOBRE LA REBAIXA DEL SOSTRE ELECTORAL I LA UNITAT DE LA LLENGUA
El PSPV va fer realitat les seves amenaces de trencar el pacte estatutari a la Comunitat Valenciana, acordat amb el Pàg. Així, el secretari general dels socialistes valencianes, Joan Ignasi Pla, va anunciar que el PSOE acceptarà les esmenes, presentades per IU, en el Congrés dels Diputats que exigeixen la rebaixa del sostre electoral, del 5 al 3%, i reivindica la unitat de la llengua. L'idioma valencià, amb aquestes objeccions no apareixeria explícitament en l'articulat del text.





El partit socialista està disposat a introduir directament la rebaixa al 3 per cent del llistó electoral i també a substituir per l'expressió "valencià" referències al "idioma valencià" que figuren en el nou articulat, encara que possiblement mantenint aquesta última denominació en l'exposició de motius i seguint el model de la redacció que figura en l'Estatut de 1982, segons va informar a EuropaPress el portaveu adjunt socialista en les Corts Valencianes Antoni Such.



La decisió dels socialistes d'acceptar, a través d'esmenes en el Congrés, aquests canvis ja ha estat comunicada a *Esquerra Unida i es produïx després de la reunió que Pla va mantenir amb l'adreça de la coalició aquesta mateixa setmana.



El secretari general del PSPV, Joan Ignasi Pla, va assenyalar avui, en unes declaracions a la Cadena Ser, que el PSOE "va a protegir les dues modificacions de la reforma de l'Estatut sobre la reducció del límit electoral i el valencià si amb això possibilitem que més persones en la nostra Comunitat s'asseuen representades amb el nou Estatut".



Pla va assenyalar que "entenem que respectem l'acord (amb el PP) sobre la reforma del nostre Estatut i a més ens fem eco del sentir ciutadà majoritari en aquests moments per a sumar a més gent en aquest procés".



Rebuig



El dirigent socialista va assenyalar que la qüestió ara està a saber si el president de la Generalitat, Francisco Camps, i el PP "van a rebutjar l'Estatut per dues qüestions que no afecten substancialment al seu contingut, qualificat per ells mateixos d'excel·lent.



Pla també es va preguntar si el president del PP, Mariano Rajoy, "va a donar-li permís a Camps perquè aprovi aquest excel·lent Estatut amb aquestes dues modificacions".



Per la seva banda, Such va subratllar que els canvis que es pretenen introduir via esmenes persegueixen "millorar" el text i "ampliar el consens", ja que "quanta més gent es trobi còmoda en el *Estatut, millor". Such va subratllar que el PSPV no trenca el pacte amb els populars amb aquestes modificacions, i va subratllar que, si el PP va demostrar que es trobava "còmode" amb l'Estatut de 1982, "no ha de tenir cap problema" a acceptar com quedaria el text pel que fa al valencià.

http://www.panorama-actual.es/noticias/not188520.htm

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sobre l´estatut d´autonomia del País Valencià
20 gen 2006
Son uns trileros i ens estan fotent els quartos, la salut i la paciència.
País Valencià?
20 gen 2006
Son uns trileros i ens estan fotent els quartos, la salut i la paciència. Y molt mes
G2 power for Fachencia city tot per el ...
Re: Sobre l´estatut d´autonomia del País Valencià
21 gen 2006
El PP si tiene verguenza retirara esa mierda de Estatuto. Y el PSPV ha cavado su tumba. FORA la AVL. SOM VALENCIANS, MAI CATALANS.
Re: Sobre l´estatut d´autonomia del País Valencià
21 gen 2006
Sou catalans, igual que els de la Franja, els del Principat, els de les Illes Balears, els de la Catalunya Nord...

Països Catlans Lliures i Socialistes!
Re: Sobre l´estatut d´autonomia del País Valencià
22 gen 2006
¡Viva el estaPUTO, zETAp, la Sonsoles, el Guisqui de Maragall, el cadaver de Caldera y la calva de Ruba_al_Cava(que me pone a 1000)!
Re: Sobre l´estatut d´autonomia del País Valencià
06 mar 2006
El Pais Valencià te mes politcs de fora que qualsevol altra comunitat autónoma i als que son de dins els importa ben poc la nostra llengua perque apenes la parlen.Els que pensem i parlem en valencià volem que com a tals sigam considerats sense necesitat de posar en l'estatut "idioma valencia".
La barrera del 5% encara es pitjor perque impedix a bona part de la societat valenciana tindre representació parlamentaria.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more