Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: @rtivisme
"Foc Nou" (26gener) - Dia del Combatent Català -
16 gen 2006
S'acosta una data que en general desconeixem bastant. 26 de Gener (Dia del Combatent Català). Aprofitant la creació del Portal FocNou hem volgut rememorar en nom de tota l'Esquerra Independentista la lluita que duien els nostres avantpassats, per no oblidar-la.
cartell blancnegre.jpg
Salut companyes i companys,

S'acosta una data que en general desconeixem bastant. 26 de Gener (Dia del Combatent Català). Aprofitant la creació del Portal FocNou hem volgut rememorar en nom de tota l'Esquerra Independentista la lluita que duien els nostres avantpassats, per no oblidar-la.

Al estar començant amb l'ambiciós projecte d'un portal unitari de l'EI com és www.focnou.org , estem mancats d'infraestructura, de base econòmica i d'implantació al territori. Que per anar bé, és el que necessitariem per haver arribat més enllà del que podem. Així que tot el que oferim en aquesta campanya, (apart del manifest) és el cartell que pensem fer còpies (Blancnegre) i també el de color que és per penjar als locals.

Sapigueu, que si us animeu a fer còpies del cartell per distribuir, el nostra agraïment serà màxim. I si necessiteu els originals dels cartells, envieu un correu a focnouppcc ARROBA hotmail.com .

Fem així doncs, una crida a tota la militància, a que es solidaritzi amb la nova eina de l'EI que suposa el Portal de FocNou. Esperem la vostra col·laboració i malgrat no poguem tenir presència com voldriem arreu, esperem que aquest Dia del Combatent Català, sigui ben viu a tot el territori, ja sigui amb cartells i manifestos de FocNou, com les propies pancartes i cartells d'organitzacions i col·lectius.

Si us plau feu-ne difusió!

Salut

Comissió Organització de FocNou
focnouppcc ARROBA hotmail.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: "Foc Nou" (26gener) - Dia del Combatent Català -
16 gen 2006
Krek ke si, teniu raó, és una data oblidada i desconeguda per a molta gent i em sembla molt bé ke rekordem i no perdem moments i fets de la nostra història, així com la gent que va lluitar pel que ara per ara nosaltres seguim lluitant..endavant nois amb el projecte
Re: "Foc Nou" (26gener) - Dia del Combatent Català -
16 gen 2006
podeu fer coses en nom vostre, però ningú de l'Esquerra independentista us ha donat cap representativitat per fer res en nom seu

a veure si a la gent li queda clar que no es pot voler inventar la sopa d'all
Re: "Foc Nou" (26gener) - Dia del Combatent Català -
18 gen 2006
estic d'acord amb el pff, però en tot cas podireu posarvos d'acord amb l'altre organització per fer la web unitària, que no sé que fotem els de l'ei que sempre fem les coses per duplicat. au! salut!
Re: "Foc Nou" (26gener) - Dia del Combatent Català -
18 gen 2006
Catalunya catalana !
Re: "Foc Nou" (26gener) - Dia del Combatent Català -
19 gen 2006
Mireu gent, nose que cony esteu fent aquí parlant de FocNou. Això és pel dia del combatent català

Si creieu que no tenim el suport de l'EI, informeu-vos una mica, que potser si que falta alguna org, per altra banda deus participar de les mes sectaries, que per això les hem deixat per les ultimes.

Però d'aquí a no tenir el suport de l'EI, es una mica de riure el que estas diant. Per cert, responent a un altre missatge, m'agradaria saber quin es l'altre organització de la que parleu...

QUe per explicar-vos no som cap organització ni cap nou corrent, som el portal unitari de l'EI, es comença com es pot, ara si gent sectaria com en pff sense saber-ne ja comença a posar pegues. Pleguem igual que llibertat.com. Penseu una mica.

I no se de quin altre portal parleu, pero digue-li que miri www.focnou.org i que es posi en contacte amb nosaltres gràcies, que untiari no és un adjectiu. Lluitem per la revolució catalana, desenganyeu-vos sectaris!
Re: "Foc Nou" (26gener) - Dia del Combatent Català -
19 gen 2006
26 de gener, encenem la memòria
Manifest Dia del COmbatent Català

Un dia tal, com el 26 de gener de 1641 l’exèrcit de Los Velez fou derrotat àmpliament a Montjuïc i obligat a retirar-se a Tarragona per les forces catalanes. Aquesta demostració de forces en uns temps convulsos i de guerres, on l’orgull del poble català estava fent història davant els exèrcits espanyol i francès (en diferents moments). Uns temps on s’aixecaven imperis del no res; d’un poble que n’ofega d’altres (com ara Espanya) o imperis que volien conquerir territori sense fre, per engrandir-se (com França).

La idea d'Espanya que sorgí gràcies a la decadència de la Corona Aragonesa, un segle i mig abans d’aquests fets, prenia cos amb el beneplàcit d'Aragó, però topava amb la resistència de les classes populars que en la seva rutina, havien patit una ocupació forana, i es veien perseguits per la seva cultura.

Espanya no resultava res més que una presó de pobles i de les seves gents; les generacions posteriors a l’ocupació total a partir de 1714, naixeran amb l’esclavatge del seu poble per mantenir aquesta maquiavèl•lica Espanya, que pretenia eliminar els bassals de sang i violacions que havia escrit a ploma i fusell l’assimiladora Castella, en la seva màxima expressió en la figura inquisidora d'Olivares, intentant tergiversar la història. I els seus predecessors no van quedar-se curts a través de "pronunciamientos" i dictadures.

Segles més tard, les terres assimilades per la Corona de Castella (creadors d’un potent invent que es deia Espanya), eren escenari de guerres i revoltes que no cessaven mai. Podien matar a la gent. Però l’esperit del poble, encara que dèbil, mai moria. I tant és així, que aquí estem nosaltres, existint i defensant-nos.

És així que les guerres i revoltes, han donat pas a la suposada "democràcia" dels "més". La jove democràcia de les majories i el terrorisme de les minories, que ja es va cobrar les morts de patriotes,companys i amics en la lluita per l’alliberament del nostre poble.

Aquesta democràcia, madura i evoluciona, obrint-se pas al segon mil•lenni. On la nova era, imprimeix la raó de la força de les armes que porten la pau a on hi ha dissidència.

En aquest marc, la classe treballadora catalana, ens aixequem més forts que mai amb la força de la raó que suposa reclamar poder seguir el nostre camí com a poble. A través de la lluita al carrer i recordant el que calgui, fins on arribi l’honor dels nostres avantpassats. Així que invoquem aquells temps on d’igual a igual, els espanyols reculaven per la rauxa de la resistència catalana. La raó ens ha fet més forts que mai. I l’objectiu és el mateix que fa segles. El poble català seguirà el seu destí o no serà.

El Dia del Combatent, és també el nostre dia. El dia dels lluitadors i lluitadores de les actuals generacions; persones que lluiten marcant més història que mai, esdevenint claus en la terrible proba del nostre segle: autodeterminació o assimilació. Que la lluita al carrer sigui més viva que mai, entonant ben fort la nostra ferma decisió: Autodeterminació!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more