Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
IMG_2302.JPG
IMG_2301.JPG
La Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) ha realitzat una acció de protesta a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en motiu de la presa de possessió del càrrec del rector Lluís Ferrer.
Destacava la presència, entre d’altres, del Conseller d’Universitats i Recerca Carles Solà (DURSI).

Membres del nucli de la CEPC a la UAB, han desplegat una pancarta amb el lema ATUREM BOLONYA, FERRER I SOLÀ CÒMPLICES, al davant de la tribuna, mentre uns altres militants repartien el comunicat explicant els motius de l’acció.
Els estudiants han estat ràpidament forçats per membres de la seguretat personal del Conseller, a retirar-se al fons de la sala .
També volem denunciar que un dels nostres militants ha estat identificat per un agent dels Mossos d’Esquadra de paisà. La presència policial a la universitat és una prova més de les mancances democràtiques de la Institució. No ens faran callar, ESTUDIAR ÉS UN DRET, NO UNA MERCADERIA!



Adjuntem el text repartit:

Des de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i al voltant dels resultats electorals de les passades eleccions a rector a la Universitat Autònoma de Barcelona, volem denunciar la falta de legitimitat que té aquest procés. En aquestes eleccions s’estableix el sistema d’elecció de rector previst a la vigent LOU. Aquest sistema d’elecció, impulsat pel PP i encara avui vigent amb el PSOE, inclou el sufragi universal ponderat: el vot de l’alumnat equival només a un 30% del total. Això situa un cop més, l’alumnat en una situació de debilitat i consolida una retallada democràtica. Aquesta realitat es reflecteix en l’escassa participació estudiantil en els diversos processos electorals de la Universitat. El rector Lluís Ferrer només ha estat votat per un 2’63 % dels estudiants amb dret a vot a la Universitat Autònoma.
El vot nul, al que cridà la CEPC va obtenir un 1’27%, que sumat al vot en blanc, un 1’70%, representen un 2’97%, és a dir, més del que van votar al rector Lluís Ferrer.
També volem evidenciar que, tant el Rector com el Conseller d’Universitats Carles Solà, aposten per l’anomenat Procés de Bolonya i per la creació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Aquest procés suposarà la privatització i la mercantilització progressiva de les universitats públiques i la marginació de la llengua catalana.
Davant del Rector i del Conseller volem fer saber que la CEPC continuarà lluitant per un ensenyament POPULAR, CATALÀ, NO SEXISTA I DE QUALITAT.

Estudiar és un dret, no una mercaderia!

cepc-uab ARROBA coordinadora.net
www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
M'encanta el gran procés d'unitat que estàn fent la CEPC i l'Alternativa ESTEL.

Pq no ha participat l'Alternativa ESTEL a la protesta contra el rector i el conseller?

VISCA LA UNITAT ENTRE INDEPENDENTISTES!!!??? (jajjaja)
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
Pa, pa, pa, panderetas
vio, vio, vio, violines
a la linda, linda, linda estudiantina
estudiantina de mi corazón.
( BIS ) ( CODA )

Al pasar la estudiantina cantando con ilusión
por las calles barcelonesas, se abre todo balcón.
Pero luego al detenerse, y entonar esta canción
los tunos de la CEPC te ofrecen su corazón.
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
Intoxicadors poca feina avui no?
Apa bon vent!
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
AE, no ha fet res referent a les eleccions al rector, i avui doncs a l'acta de possessió tampoc, no cal dir tonteries.
NO INTOXIQUEU.
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
La direcció de la CEPC està en contre de la unitat, i això ho sap qualsevol que els conegui minimament
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
unitat? = polícia
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
Però en un procés d'unitat no s'ha de treballar i fer tot conjuntament???

Es sorpenen que els dos "sindicats" en un procés d'unió encara continuïnt fent coses separades, encara que la CEPC fa més coses sols, que no pas l'Alternativa ESTEL que pel que he vist ho fa tot conjunt.

JAJAJA, QUANTA UNITAT!!!
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
La CEPC va muntar una campanya, i va ser l'únic col·lectiu visible, ja que els altres asseguraria que no es van posicionar.
No formo part de cap col·lectiu (no tinc temps, i per si alguna persona dubte sóc més proper a l'Estel).
Si us plau contrasteu la informació, la CEPC s'ho ha currat amb el tema de les eleccions, van informar a una pila d'estudiants, i avui l'han tornat a fer grossa.

Salut i endavant amb el procés, no caigueu en provocacions absurdes.
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
ni cas als intoxicadors!
endavant cepc-estel!
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
enveja és el que teniu vers aquest procés de confluència!

jaja, tremoleu intoxicadors, ja no teniu força!
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
"direcció de la cepc"??? quin concepte més estrany...que no fa més que demostrar el teu nivell de coneixement del tema.
Apa, companys/es, no caigueu en intents de voler rentar la roba on no toca.
Ànims i endavant!
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
a la cepc no necesitem els crostes d'AE que son incapaços de fer documents de treball i l'únic que saben fer són pancartes pels presos(?¿)
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
16 des 2005
JA ja ja ja ja, cada vegada m,agraden mes aquestas historias de cazadors cazats. ja ja, com l,altre día. Al final com sou tan "habils"(jajajajaja) y teníu tant de sort (jajajaja) resultará, que cuan tinga que fer algo ja será massa tard perque a lo millor ni ...com sempre. Ja sou burrus ja.
jajajajaja.
Andaaaa butifarra.Aneu tentant a la sort aneu.
Vinga butifarreta(S69 sisanta-nou:)
vaaa
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
17 des 2005
fa dies que no et baixa el tripi, no? mira-t'ho mira-t'ho, no fos cas que et quedessis així!
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
17 des 2005
hi ha algun desgraciat/da intoxicant amb el tema AE-CEPC, que m'esta començant a inflar els collons... ves que no sigui de JERC-universitats (jejejeejje)
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
17 des 2005
La CEPC protesta contra Bolonya a la presa de possessió del rector Lluís Ferrer

   
Carles Solà, conseller d’Universitats i antic rector de la UAB, ha donat la paraula a Lluís Ferrer. En aquell mateix moment, la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans ha desplegat una pancarta contra el Procés de Bolonya. Amb respecte, sense pronunciar paraula, i sota el lema de la pancarta “Aturem Bolonya�, han repartit als assistents un manifest que qüestiona la legitimitat de les eleccions a la UAB i critica el Procés de Bolonya.

Els estudiants de la CEPC han volgut manifestar la seva preocupació per la manca de democràcia que implica la LOU, tal com demostren les darreres eleccions, i la seva crítica al Procés de Bolonya mitjançant una acció pacífica reivindicativa que ha consistit a desplegar una pancarta en el moment que el rector de la UAB es disposava a iniciar el discurs de presa de possessió en la segona candidatura. El gest ha estat contestat per molts dels assistents amb aplaudiments i alguns d'ells s’ha manifestat a favor d’aquesta forma de crítica pacífica, i ha entès la protesta dels estudiants.
Dues persones de l'escorta del conseller Solà han fet retirar la pancarta tot empenyent els estudiants cap endarrere. Això ha molestat al públic, que ha trobat un xic exagerada la manera amb què se’ls ha convidat a marxar. Un cop fora de la sala els mossos han demanat als estudiants que s’identifiquessin malgrat les protestes de membres de l’equip de govern de la UAB que s’hi han queixat.

Reproduïm el manifest repartit a l’acte:

Manifest

Des de la Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC) i arran dels resultats electorals de les passades eleccions a rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, volem denunciar la falta de legitimitat que té aquest procés. En aquestes eleccions s’estableix el sistema d’elecció del rector previst a la LOU vigent. Aquest sistema d’elecció, impulsat pel PP i encara avui vigent amb el PSOE, inclou el sufragi universal ponderat: el vot de l’alumnat equival només a un 30% del total. Això situa, un cop més, l’alumnat en una situació de debilitat i consolida una retallada democràtica. Aquesta realitat es reflecteix en l’escassa participació estudiantil als diversos processos electorals de la Universitat. El rector Lluís Ferrer només ha estat votat per un 2,63% dels estudiants amb dret a vot a la Universitat Autònoma.

El vot nul a què cridà la CEPC va obtenir un 1,27%, que sumat al vot en blanc, un 1,70%, representa un 2,97%, és a dir, més dels que van votar al rector Lluís Ferrer.

També volem evidenciar que, tant el Rector com el Conseller d’Universitats Carles Solà, aposten per l’anomenat Procés de Bolonya i per la creació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. Aquest procés suposarà la privatització i la mercantilització progressiva de les universitats públiques, i la marginació de la llengua catalana.

Davant del Rector i del Conseller volem fer saber que la CEPC continuarà lluitant per un ensenyament POPULAR, CATALÀ, NO SEXISTA I DE QUALITAT.

Estudiar és un dret, no una mercaderia!

CEPC

“Volem que els estudiants participin a la Universitat�

Els estudiants de la CEPC van ser convidats a sortir de l’acte, i Ferrer va començar el discurs previst com si res no hagués passat. Amb anècdotes simpàtiques com que “després de quatre anys, la principal diferència és que tots som més vells�, o amb la intenció de desmitificar l’expressió “les segones parts mai no són bones�, va voler trencar el gel amb humor.

No era el moment de parlar del seu programa, ja detallat, però el rector va voler donar a conèixer les directrius principals del seu nou mandat: aconseguir mantenir una universitat de caràcter i progressar a la definició d’Ortega i Gasset (entenent per progressar el fet de conservar allò d’ahir que ha fet un avui millor) va ser el seu primer missatge. També va voler destacar la voluntat de l’equip de govern de comptar amb les persones i cooperar amb altres universitats. El punt al qual va donar més força, però, va ser el tema dels estudiants: “Ara aquí hi falten els estudiants, però farem tots els esforços perquè siguin ells els veritables protagonistes de la vida universitària: tant els estudiants de grau com els de postgrau�.

Finalment va prendre la paraula el conseller d’Universitats i, tot fent referència a les protestes silencioses de la Coordinadora, va mostrar-se a favor del Procés de Bolonya. Carles Solà va manifestar que no entenia com els estudiants podien prendre unes posicions tan reaccionàries que recorden al PP. Per contradir el document dels estudiants de la CEPC, Solà va defensar l’EEES com a garantia de la universitat pública i de poder mantenir els preus públics. “Els valors del govern de Catalunya s’han de promoure en un context europeu�, va afegir Solà. També va lamentar que els estudiants haguessin marxat ja que, segons el conseller, podrien haver aprofitat l’ocasió per tal de dialogar. De moment, doncs, aquest diàleg haurà d’esperar.

la www.xarxa.uab.es Sonia López
Re: ::Acció de protesta a l'UAB::
18 des 2005
cazadores cazad@s

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more