Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
per als dies 16, 17, 18, 24, 25, i 31 de desembre, vaga als autobusos de barcelona
12 des 2005
VAGA EN AUTOBUSOS DE BARCELONA
La CGT d'autobusos convoca 7 jornades de 24 hores de vaga per als dies 16, 17, 18, 24, 25, i 31 de desembre del 2005 i 1 de gener del 2006.


En l'assemblea general de treballadors del dia 30 de novembre del 2005, la majoria de la plantilla no va acceptar l'última proposta de l'empresa i a fi de pressionar a la direcció davant l'estancament de les negociacions es convoquen aquests dies de vaga a petició dels treballadors.


A l'acte de conciliació realitzat en el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya el dia 07/12/05, no s'ha arribat a cap acord. La direcció de l'empresa no ha portat noves propostes i segueix sense valorar les propostes de CGT que van ser acceptades en l'assemblea de treballadors, això només ens deixa un camí: la mobilització.


Alguns sindicats de la mesa de negociació pretenien portar a terme un referèndum en què només estarien inclosos alguns punts del conveni, la CGT i l'assemblea de treballadors sempre hem defensat la realització d'un referèndum abans de la signatura del conveni, però estem en contra que no es doni tota la proposta de conveni col·lectiu sinó que s'ometen punts del mateix, la CGT plantegem que a referèndum només es pot portar un text amb tot el contingut del futur conveni i no només amb una part d'ell com pretenien les seccions sindicals afins a la direcció.


Avui a dia 07/12/05 el president del comitè davant la pressió exercida pels treballadors, ens ha informat telefònicament que no se celebrarà el referèndum que havien convocat per al dia 14 de desembre. El dia 16 està convocada la comissió negociadora i es convocarà una assemblea permanent a les portes del lloc de negociació (encara no sabem el lloc) perquè la comissió negociadora s'atingui a negociar les propostes dels treballadors.



La CGT i l'assemblea general de treballadors defensem:


La igualtat salarial i contractual,
Dos dies de descans setmanal
Reducció de jornada a 35 hores setmanals per a poder realitzar el servei amb suficients garanties de seguretat
Sistema únic de descansos, per a cada col·lectiu.

La proposta de l'empresa està molt allunyada d'aquests objectius, plantejant fins i tot treballar més dies de festa, mantenint la realització d'hores extres obligatòries en compte de crear uns 400 llocs de treball estables, segueix la discriminació amb els nous treballadors i la radicalitat de l'empresa queda demostrada després de 10 mesos de negociació i no moure les seves postures.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat