Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat
Mobilitzacions per l'Escola pública al País Valencià
09 des 2005
Convocatòries i manifest de les mobilitzacions en defensa de l'Escola pública al País Valencià
En contraposició als moviments conservadors, els col·lectius progressistes han elaborat un manifest que pretenen siga la base dels actes reivindicatius.
Aquests consisteixen en concentracions a les portes dels centres educatius els dies 13 (instituts) i el 14 (escoles) en l'ensenyament no universitari, i manifestacions a les tres capitals valencianes. La CGT arriba més enllà i ha convocat vaga en el sector educatiu no universitari per al meteix dia 14 de desembre.


MANIFEST

"Per una Escola pública,valenciana, democràtica,laica i de qualitat.

Arran del procés de tramitació parlamentària de la Llei Orgànica d'Educació (LOE), volem fer públiques, mitjançant aquest manifest, les prioritats que han de guiar la millora del sistema educatiu.

Les mobilitzacions impulsades des de sectors de la dreta social, religiosa i política, basades en interpretacions interessades i falses de les modificacions legislatives proposades intenten eludir les seues responsabilitats cíviques i socials i tracten de generar temors infundats.

L'anterior govern espanyol va imposar l’anomenada Llei de Qualitat Educativa (LOQE), sense disposar de cap avaluació mínimament rigorosa del procés i dels resultats de la LOGSE i sense comptar amb el més mínim consens social i polític. En el seu moment, les organitzacions signants d’aquest manifest ens vam manifestar en contra de la LOQE. Per a superar les deficiències del sistema educatiu, que són responsabilitat dels governs dels últims 15 anys, cal un nou marc legal.

Una política de més concessions a les demandes dels sectors socials conservadors comporta un risc greu de fractura i de conflicte social que permetrà consolidar un sistema educatiu dual que —com ja és palés— només afavoreix determinats sectors socials privilegiats i perjudica els més desfavorits.

Per tot això, partint de l'ampli consens existent sobre la necessitat d'adequar el sistema educatiu als requeriments actuals i futurs,

PROPOSEM:

Un sistema educatiu per a tots i totes que garantisca l'equitat i la igualtat d'oportunitats i que assegure la justa compensació de desigualtats perquè tot l’alumnat assolisca l'èxit escolar. Condicions d'igualtat en l'accés i en l'escolarització i que tots els centres assumisquen la seua responsabilitat social. El dret a l’educació suposa molt més que una simple elecció de centre.

La xarxa de centres de titularitat pública, des de l'Educació Infantil, ha de ser l'eix vertebrador del sistema educatiu.

Un ensenyament públic de qualitat que millore les condicions de treball en els centres educatius, que els dote dels recursos humans i materials per a atendre de manera adequada la diversitat de l'alumnat, un ensenyament que dignifique socialment i econòmicament la professió docent.

Transparència, participació i gestió democràtica en tots els centres i implicació dels agents educatius i socials (famílies, professorat, alumnat…). Enfront de la jerarquització en el govern dels centres, cal estimular el protagonisme dels òrgans col·legiats i afavorir el lideratge pedagògic dels equips directius triats democràticament per la comunitat educativa.

Un ensenyament laic que respecte totes les opcions de pensament, un ensenyament basat en els valors de respecte i de solidaritat, bases del nostre sistema democràtic de convivència. L’activitat escolar ha de partir del saber racional i científic, i refusar el dogmatisme, l’adoctrinament i el fanatisme. En conseqüència, l'ensenyament confessional de qualsevol religió ha d’estar fora del currículum.

Un ensenyament que reconega la interculturalitat i les diverses cultures i llengües de l'estat. La història, la cultura i la llengua dels valencians, així com el món on vivim, han de ser coneguts per tot l’alumnat. Rebutgem les uniformitzacions de continguts que pretenen amagar els trets col·lectius dels valencians, un poble entre altres pobles.

Un finançament adequat de l'Educació que palese la prioritat social i la política dels nostres governs cap al sector. Cal avançar de manera decidida cap al 7% del PIB, com han fet els països del nostre entorn europeu.

Per tot això, convoquem, el dimecres 14 de desembre, tota la comunitat educativa, les forces socials i polítiques i tota la ciutadania perquè, amb les accions acordades des de cada sector, se senta amb força la veu d’una àmplia majoria social que es manifesta en favor de l’Escola Pública: una escola pública, valenciana, democràtica, laica i de qualitat, la millor garantia per a construir una societat més equitativa, integrada i solidària."

SIGNATARIS

Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes Penyagolosa de Castelló. FAPA Penyagolosa. Federació Escola Valenciana. Federació de Moviments de Renovació Pedagògica del País Valencià. Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV-Iv). Confederació General del Treball (CGT). Sindicat d’Estudiants (SE). Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA). Coordinadora d’Estudiants del Països Catalans (CEPC). Valencians pel Canvi. Esquerra Unida del País Valencia (EUPV). Bloc Nacionalista Valencià (BLOC). Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV). Partit Comunista del País Valencià (PCPV). Els Verds del País Valencià. Els Verds – Esquerra Ecologista. Espai Alternatiu. Partit Comunicat dels Pobles d'Espanya del País Valencià (PCPE). Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

MOBILITZACIÓ

Dimarts, 13 desembre:

- lectura del Manifest en els centres de Secundària

Dimecres, 14 desembre:

-12h. València. Facultat d’Història: Manifestació d’estudiants

-16.45h. Convocatòria a tota la comunitat educativa a la porta dels centres d'Infantil i Primària. Lectura del Manifest.

-19.00h. Manifestacions i concentracions:

Alacant: escala de l’IES Jorge Juan

València: plaça de la Mare de Déu

Castelló de la Plana: plaça de Maria Agustina (Delegació del Govern)

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mobilitzacions per l'Escola pública al País Valencià
09 des 2005
La mobilització està tambè convocada a Barcelona, Plaça Universitat, a les 12 del matí, a Girona i a mallorca pel mateix dia.
Davant a dreta, unitat.
Re: Mobilitzacions per l'Escola pública al País Valencià
09 des 2005
A Catalunya els estudiants no convoquen, tantsols ho fa el sindicato de estudiantes.
Els sindicats més representatius, i que treballen en espais unitàris no convoquen.
Re: Mobilitzacions per l'Escola pública al País Valencià
09 des 2005
La cgt convoca.
I q pasa si sols convoca el sindicato???
Les manis no son de la cepc ni d'alternativa ni de la cnt, son dels estudiants!
El sindicato convoca a BArcelona, Pais valencia, MAllorca i Girona
L cepc i la cup sols al Pais Valencia? On es el marc nacional de lluita?
tots al carrer
no la sectarisme! fem front a la dreta!!!
Re: Nada, nada , no teneis nada que hacer
09 des 2005
Mucha "trobada" y mucha mierda , pero en Valencia el pueblo valenciano pasa del catalan.
A VER SI OS QUEDA CLARO CACHO MIERDAS, SOMOS ESPAÑOLES, SOMOS VALENCIANOS, PERO JAMAS SEREMOS CATALANES...ANTES OS PASANOS A TODOS A NAVAJA...¿NOS VAMOS ENTENDIENDO NO?.
MAULETS, el "Terra" ya lo tenemos linchado a pintadas, ahora empezaremos a lincharos a vosotros, que vais de malotes y queremos enseñaros quienes son los "malotes" de verdad.
jejeje.
Re: Mobilitzacions per l'Escola pública al País Valencià
10 des 2005
Merda de feixista, jo soc valenciana i ni pase del català ni de tu...
Tremolen les classes dominants i els seus lacais... a valència hi ha molts més revolucionaris dels que us penseu...

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more