Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: antifeixisme : educació i societat
Les veritables raons de l´església, la patronal i el PP contra la LOE
28 nov 2005
El dissabte 12 de novembre del 2005, com tothom sap ja que es porta publicitant des de fa setmanes per tots els mitjans de comunicació, va tenir lloc una manifestació a Madrid contra la futura Llei Orgànica d'Educació (LOE) i convocada per L'Església, la Patronal de l'Ensenyament i el Partit Popular.




La veritable raó, la principal, per la qual es van mobilitzar és de tipus econòmic , volen més i més diners públics per a finançar la seva educació privada. Una educació privada en què sobren els fills i filles dels treballadors, dels exclosos socials, una educació privada que adoctrina de forma sectària i excloent, una educació privada que garanteix la separació dels fills de la classe alta i mitja dels nostres fills. I aquesta separació, aquesta segregació social, volen que se la paguem amb diners de tots, amb diners públic.
LES VERITABLES RAONS DE L'ESGLÉSIA, LA PATRONAL I EL PP CONTRA LA LOE


Tots els arguments que està utilitzant l'Església, la patronal i el PP com la llibertat d'elecció de centres, la justícia, el dret de les famílies a l'educació en valors propis... Només representen el cinisme, la manipulació i la demagògia per a aconseguir un tipus de societat dividida entre privilegiats i exclosos i, per tant, una societat menys democràtica, menys igualitària, menys plural, menys solidària. Ells volen educar els seus fills en els seus propis centres allunyats dels fills dels treballadors que, segons ells, són els qui fracassen, són violents, no estudien i representen unes males influències.

Són cínics, manipuladors i demagogs perquè lamentablement, la LOE no és una llei progressista que aposti obertament per l'educació pública per a tots i totes sinó que la LOE ratifica la privatització de l'educació, la LOE no és la llei que necessiten els fills i filles dels treballadors per a integrar-se en la societat, per a ser protagonistes de la mateixa, per a conviure en llibertat, pluralitat i diversitat amb tots els nens i el jovent amb independència de la seva classe social. La LOE ha fet moltes concessions al que representen els convocants de la manifestació.

La LOE garanteix el progressiu desmantellament de l'educació pública, garanteix el transvasament de diners públics a la patronal dels centres concertats perquè eduquen amb la seva ideologia partidista, la LOE continua mantenint la religió a les aules, no inverteix prou per a millorar la qualitat i reduir el fracàs escolar, no soluciona el problema de la precarietat social i laboral del professorat i personal d'administració i serveis, no soluciona el problema del professorat interí, etc. etc.

Que l'Església, la Patronal i el PP es manifesten contra la LOE no significa que la LOE vagi contra els interessos de la classe social a què representen i defensen els convocants de la manifestació del 12 de novembre sinó que amaguen els seus autèntics valors d'egoisme, absolutisme, conservadorisme, immobilisme , sectarisme social en què volen convertir la societat.

Que l'educació pública estigui al servei de tots i totes amb independència de la classe social i que permeti la formació en els valors universals i els drets socials, és la tasca que tenim per davant.

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more