Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Recorda: dissabte 26 txabolejarem Barcelona
25 nov 2005
Dissabte 26 de novembre
A les 17h a Arc de Triomf
Stop violència immobiliària
No a la Eurocimera Barcelona + 10
A partir de les 18.30 a Passeig Picasso (el costat del Parc de la Ciutadella que dóna al Born)
- construcció de txaboles
- projeccions
- centre de mitjans
- bidons de calefacció
- sopar
- concert
Fins al dia següent.
Porta la teva txabola, material per repartir, el teu sac de dormir...


Clavem la Carta de Mesures contra la Violència Immobiliària i Urbanística a la porta del Parlament.
Txabolegem Barcelona

L'Estat de la qüestió
La violència immobiliària i urbanística és un dels problemes principals dels qui habitem la Barcelona real. Tenir un sostre s'està convertint en un luxe: pagar una hipoteca costa mitja vida, viure de lloguer és l'opció dels qui han d'acceptar viure amuntegats. Els plans urbanístics converteixen l'espai urbà en un taulell sobre el que especular. La Barcelona turística i fashion es construeix al preu de destruir el teixit social dels barris, expulsant la població més vulnerable. Tenir un sostre s'està convertint en un luxe.

Aquests processos no són fets aïllats sinó que responen a dinàmiques més globals on les ciutats esdevenen autèntiques empreses, tant de cara enfora com endins. Cal competir al mercat a costa de la precarització de les poblacions. L'erosió dels drets socials és un fet que s'està produint en cadena a tot arreu. Es tracta del preu a pagar en un moviment general cap a la mercantilització i la privatització de cada cop més àmbits de la vida. Això, i no altra cosa, és la conseqüència de les mesures que acordaran aquests dies els Caps d'Estat i de Govern reunits a la Cimera Euromediterrània de Barcelona + 10.

Davant aquesta situació, quotidiana però també estructural, avui hem vingut a portar al Parlament de Catalunya una Carta de Mesures contra la Violència Immobiliària i Urbanística. Es tracta de mesures concretes per afrontar problemes reals. A vegades sembla que és difícil saber què fer en un context tan complex. Bé, doncs avui volem començar per aquí. Posem sobre la taula exigències que han estat el·laborades i recolçades per persones i entitats d'aquesta ciutat. Les portem al Parlament per obligar les institucions a posicionar-se enfront el tema de l'habitatge, un problema que du al límit la vida de molta gent. Estem proposant el que s'ha de fer i sabem que es pot fer. Ara són ells els que, més enllà de promeses, han de demostrar si hi ha voluntat política. No els demanem res que no sàpiguen fer. Es pot fer, per tant s'ha de fer.

Les reivindicacions
La Carta de Mesures contra la Violència Immobiliària i Urbanística recull un seguit de mesures que seria possible adoptar en el marc de l'ordenament jurídic vigent.
–En primer lloc es proposa que el cost de l'habitatge no superi el 30% de la renda en cap cas; o el 20 % per les rendes baixes.
–En segon lloc cal una moratòria dels PERIs fins que se n'avaluin les conseqüències socials i mediambientals, per tal d'assegurar que aquests no quedin supeditats al benefici econòmic.
–En tercer lloc la reforma profunda de la LAU permetria fer de l'habitatge de lloguer una manera real i digna de fer efectiu el dret a l'habitatge per aquells que no en disposin d'un en propietat.
–A més un seguit de mesures preventives, administratives i penals, contribuirien també a aturar els actuals abusos en el mercat immobiliari.
Es tracta de propostes, tècnicament factibles que les institucions podrien adoptar si de veritat volguessin implementar l'accés universal i digne a un bé bàsic com és l'habitatge.

L'acció directa
Mentre totes aquestes mesures no es duguin a terme, no amb bones paraules sinó amb fets i disposicions concretes, pressionarem les institucions alhora que posem en pràctica els mitjans necessaris per sostenir les nostres vides.

Estem vivint sota una política d'Apartheid econòmic, social i cultural. Alhora que es militaritzen les fronteres exteriors, a la nostra ciutat proliferen les fronteres interiors. Es defineix a uns com a ciutadans respectables mentre s'expulsa la població més vulnerable. Uns higienitzats; i els demés invisiblilitzats com a pobresa criminalitzada. Les noves ordenances són els check-points del Civisme, punts de control policial més enllà dels quals no es deixarà transitar a tots aquells no aptes per aparèixer a l'aparador.

Aixó no pot continuar d'aquesta manera, ens neguem a col·laborar. Desertem de la ciutadania. Avui ens apropiem del sòl posant a terra la nostra força col·lectiva, i farem un ús il·limitat de l'espai públic assetjant el Parlament de Catalunya. La Barcelona rebel es posa per davant de la marca Barcelona i posa al centre polític als habitants de la Barcelona real.
Anem a txabolejar Barcelona.
La nostra ràbia serà l'ambient de la ciutat.
No deixarem de lluitar.
XABOLEGEM BARCELONA

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Recorda: dissabte 26 txabolejarem Barcelona
25 nov 2005
...els troglodites de tura van xabolejar tota l'àrea verda del parc de la ciutadella amb reixes.
operació gàbia preventiva!

P A T È T I C S
Re: Recorda: dissabte 26 txabolejarem Barcelona
27 nov 2005
I diumenge 27 d'on surt la mani de migdia??
Sindicat Terrassa