Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat
>> Manifestació contra la repressió a la lluita estudiantil
24 nov 2005
PROU REPRESSIÓ A LA LLUITA ESTUDIANTIL!

Manifestació al barri de Gràcia en protesta per la repressió durant la mobilització estudiantil del passat 17 de Novembre

Divendres 25 de novembre a les 17h a la Plaça Rius i Taulet

Organitza Alternativa Estel-Secundària Barcelona
Col·labora AJG (Assemblea de Joves de Gràcia)
1_Cartellmani.jpg
manipmdup2.jpg
L'Alternativa ESTEL, davant lâactuació dels Mossos dâEsquadra a la finalització de la manifestació de Barcelona del 17 de novembre volem declarar que:

- Entenem que la resposta dels cos dels Mossos dâEsquadra, en els incidents ocorreguts un cop desconvocada la manifestació, va ser desmesurada i altament desproporcionada en comparació amb la poca gravetat dels fets que sâestaven succeïnt a Pla de Palau.

- Considerem que els fets ocorreguts són fruit de la forta crispació que hi ha dins el moviment estudiantil, degut a lâextrema privatització i elitització que pateix, així com el clima de precarietat general que viu el jovent català. També creiem que aquestes reaccions venien condicionades pel fort desplegament policial aparegut durant la manifestació.

- Aquesta forta repressió cap al moviment estudiantil respon a la mateixa política duta a terme per la Policia Nacional espanyola. Des de lâinici del desplegament dels Mossos dâEsquadra han proliferat, per tot el Principat, les denúncies per actuacions desproporcionades i il·legals (desallotjaments sense ordres, detencions arbitràries, tortures...) dâaquest cos policial.

- Aquesta âdemostració de forçaâ? del cos policial autonòmic està emmarcada en una política repressiva que té com a objectiu la coacció als diferents moviments socials, entenent que les nostres reivindicacions seran perseguides. En aquest sentit, els i les estudiants hem estat utilitzats com a caps de turc per tal dâatemorir altres tipus de mobilitzacions, com les que es donaran la setmana que ve per la cimera Barcelona+10.

- Pel que fa a la xifra de 46 detinguts, que considerem desproporcionada en relació als aldarulls, creiem que, com a co-organitzadors de la manifestació els hem de mostrar tota la nostra solidaritat i suport, i que és el nostre deure la seva defensa política. Cal destacar que la majoria dâells van ser detinguts pel simple fet de romandre a Pla de Palau un cop desconvocada la manifestació o anar caminant per llocs tan cèntrics com la Via Laietana o la Plaça Sant Jaume.
En aquest sentit des dâAlternativa Estel ens volem desmarcar de les declaracions realitzades per un portaveu de la PMDUP als mitjans de comunicació on assegurava desresponsabilitzar-se de qualsevol tipus dâaldarull i, el que és més greu, dels detinguts. Tot i això, i entenent la bona fe dâaquest portaveu, les seves paraules han estat fortament manipulades.

- Lamentem lâactitud sensacionalista dels mitjans de comunicació que han silenciat lâèxit de les mobilitzacions dâahir i el crit unànime contra el Tractat de Bolonya i la LOE, donant només importància al tema dels disturbis i les detencions.

- Per totes les raons exposades, des de lâAlternativa Estel mantindrem la postura unitària de la PMDUP i ens afegim a la petició de demanda de responsabilitats polítiques i, en especiail, exigim la dimissió de la Consellera dâInterior, Montserrat Tura.


Contra la Privatizació, Resposta Estudiantil!
Prou repressió als Estudiants!
Mossos dâEsquadra repressors, Tura Dimissió!

Alternativa Estel, Sindicat dâEstudiants de lâEsquerra Independentista
www.alternativaestel.org
nacional ARROBA alternativaestel.org
Mira també:
http://www.alternativaestel.org
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain
Sindicat