Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: criminalització i repressió : educació i societat
>> Manifestació contra la repressió a la lluita estudiantil
24 nov 2005
PROU REPRESSIÓ A LA LLUITA ESTUDIANTIL!

Manifestació al barri de Gràcia en protesta per la repressió durant la mobilització estudiantil del passat 17 de Novembre

Divendres 25 de novembre a les 17h a la Plaça Rius i Taulet

Organitza Alternativa Estel-Secundària Barcelona
Col·labora AJG (Assemblea de Joves de Gràcia)
1_Cartellmani.jpg
manipmdup2.jpg
L'Alternativa ESTEL, davant l’actuació dels Mossos d’Esquadra a la finalització de la manifestació de Barcelona del 17 de novembre volem declarar que:

- Entenem que la resposta dels cos dels Mossos d’Esquadra, en els incidents ocorreguts un cop desconvocada la manifestació, va ser desmesurada i altament desproporcionada en comparació amb la poca gravetat dels fets que s’estaven succeïnt a Pla de Palau.

- Considerem que els fets ocorreguts són fruit de la forta crispació que hi ha dins el moviment estudiantil, degut a l’extrema privatització i elitització que pateix, així com el clima de precarietat general que viu el jovent català. També creiem que aquestes reaccions venien condicionades pel fort desplegament policial aparegut durant la manifestació.

- Aquesta forta repressió cap al moviment estudiantil respon a la mateixa política duta a terme per la Policia Nacional espanyola. Des de l’inici del desplegament dels Mossos d’Esquadra han proliferat, per tot el Principat, les denúncies per actuacions desproporcionades i il·legals (desallotjaments sense ordres, detencions arbitràries, tortures...) d’aquest cos policial.

- Aquesta “demostració de força� del cos policial autonòmic està emmarcada en una política repressiva que té com a objectiu la coacció als diferents moviments socials, entenent que les nostres reivindicacions seran perseguides. En aquest sentit, els i les estudiants hem estat utilitzats com a caps de turc per tal d’atemorir altres tipus de mobilitzacions, com les que es donaran la setmana que ve per la cimera Barcelona+10.

- Pel que fa a la xifra de 46 detinguts, que considerem desproporcionada en relació als aldarulls, creiem que, com a co-organitzadors de la manifestació els hem de mostrar tota la nostra solidaritat i suport, i que és el nostre deure la seva defensa política. Cal destacar que la majoria d’ells van ser detinguts pel simple fet de romandre a Pla de Palau un cop desconvocada la manifestació o anar caminant per llocs tan cèntrics com la Via Laietana o la Plaça Sant Jaume.
En aquest sentit des d’Alternativa Estel ens volem desmarcar de les declaracions realitzades per un portaveu de la PMDUP als mitjans de comunicació on assegurava desresponsabilitzar-se de qualsevol tipus d’aldarull i, el que és més greu, dels detinguts. Tot i això, i entenent la bona fe d’aquest portaveu, les seves paraules han estat fortament manipulades.

- Lamentem l’actitud sensacionalista dels mitjans de comunicació que han silenciat l’èxit de les mobilitzacions d’ahir i el crit unànime contra el Tractat de Bolonya i la LOE, donant només importància al tema dels disturbis i les detencions.

- Per totes les raons exposades, des de l’Alternativa Estel mantindrem la postura unitària de la PMDUP i ens afegim a la petició de demanda de responsabilitats polítiques i, en especiail, exigim la dimissió de la Consellera d’Interior, Montserrat Tura.


Contra la Privatizació, Resposta Estudiantil!
Prou repressió als Estudiants!
Mossos d’Esquadra repressors, Tura Dimissió!

Alternativa Estel, Sindicat d’Estudiants de l’Esquerra Independentista
www.alternativaestel.org
nacional ARROBA alternativaestel.org
Mira també:
http://www.alternativaestel.org
http://www.tresdegracia.net

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat