Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La solució Cambó
28 oct 2005
La solució Cambó
Francesc Pujols
LA SOLUCIÓ CAMBÓ
Francesc Pujols
Col·lecció:
Memòries i Biografies
Format:
15x21
Proleg d'Enric Vila


SINOPSI:
«En Cambó treballa per la llibertat de Catalunya; en Companys treballa per la llibertat dels fills desheredats de Catalunya.»

«—I escolteu, i els separatistes?
De separatistes, teòricament tots ho som, però pràcticament no n’hi ha cap —va dir un dia en Prat de la Riba.»

«Hi ha el fet que el problema espanyol i fins l’ibèric és urgent, i en canvi el de Catalunya té espera.»
Francesc Pujols

Pujols, mai es cansava de dir que no tenia pressa perquè li fos concedida la raó perquè la veritat té el seu ritme i no se la pot forçar, es va abocar al pamfletisme polític. Tot el seu pensament, recollit en centenars de pàgines escrites amb el seu peculiar estil, el va destil·lar aquí al servei d’un sol objectiu: que el país no fallés. Aquesta esperança, difressada amb la ironia pujolsiana de sempre, fa que aquest sigui no només el llibre més fàcil de Pujols sinó també el més innocent i generós. I malgrat això, o potser per això, la seva proposta és especialment lúcida i vigent. Si el lector té una mica d’imaginació i de coneixements d’història, es farà un fart de riure i de plorar establint paral·lelismes amb l’actualitat i constatant fins a quin punt els temors i les esperances de Pujols tenien justificació.
Enric Vila

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La solució Cambó
28 oct 2005
En Cambó? El de la Lliga? Aquell que feia articles demanant l'execució dels lluitadors i obreristes? Aquell que va aplaudir els alçaments feixistes?
Re: La solució Cambó
28 oct 2005
el que va provocar recorrer al poder de la dreta més reaccionària i espanyolista per la Llei de Contractes de Conreu. No va aplaudir, va finançar Franco.
Es el problema d'alguns, que encara no s'han assabentat dels 80 anys de Prats de Motllo i que darrera l'assassinat d'un CATALA UNIVERSAL -el que mes- com el Noi del Sucre, darrera l'ensorrament del pais i els que ens precediren, les seves classes populars, hi havia la ma d'aquesta escoria, racista per cert.
Sindicato Sindicat