Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
25 oct 2005
Amics i amigues d'en Lluís Maria Xirinacs,

Com la majoria ja sabeu, avui en Lluís M. Xirinacs ha estat detingut al matí, mentre intentava renovar el seu DNI a la comissaria Nou de la Rambla, a causa de les declaracions que va fer l'11 de setembre del 2002 al Fossar de les Moreres.

En la detenció en Lluís M. Xirinacs ha demanat que la declaració pogués ser en català. Sembla ser que la policia no tenia impresos i s'ha dirigit als Mossos d'Esquadra per poder obtenir-ne i tampoc els han pogut proporcionar. Al final ha aconseguit poder utilitzar el català en aquesta documentació.

Entre avui i demà, sembla ser que serà traslladat al jutjat núm. 2.

Durant el dia ha intentat visitar-lo el seu metge i li han negat l'assistència. També han negat que el seu germà el pogués visitar aquesta tarda.

Per altra banda, hi ha hagut una concentració davant la comissaria de la policia de Via Laietana aquesta tarda.

Des de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs us convidem a:

Dimecres 26 d'octubre , a les 9 del matí: concentració davant del Jutjat núm. 2 de Barcelona, pg. de Lluís Companys 1-5.

Reunió a les sis de la tarda per decidir els propers passos a seguir a l'edifici de la Fundació Randa (C. Rocafort, 242 bis, Barcelona).

Dijous 27 d'octubre , a les 7 del vespre a la Sala Abad Escarré de l'Edifici Ciemen

(c. Rocafort 242 bis, pati interior de Barcelona, metro Entença):

“Llibertat Lluís Maria Xirinacs i abolició de la Llei Antiterrorista�

Intervindran:

Lluís Planes (Fundació Randa)

August Gil Matamala

Lluís Busquets i Grabulosa

Informació permanent del procés: www.vilaweb.com

Si coneixeu accions espontànies que es vagin organitzant en suport a en Lluís M. Xirinacs podeu dirigir-vos al telèfon de Vilaweb (93 227 66 30) per a informar-ne.

Si voleu col·laborar econòmicament en aquesta campanya de suport a Lluís M. Xirinacs podeu fer un ingrés al compte corrent de la Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs:

Número de compte 3025 - 0005- 84- 1433214865.

Feu córrer aquest missatge.

Salutacions cordials,

Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs

93 322 03 38

Més informació: Data
Declaració de Lluís M. Xirinacs davant el jutge 17/12/2002

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
25 oct 2005
Xirinacs detingut per la polciia española.Demà concentració 9h mati Jutjats de Bcn. Pg.Lluis Companys. M L1 Arc de triomf
PASSA-HO!!

Antifeixisme, antiespanyolisme!
Re: Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
25 oct 2005
Endavant Xirinachs!

Bye bye spain!
Re: Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
25 oct 2005
Ver respuestas sabrosa en el fòrum de osona.
Re: Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
25 oct 2005
Tan de bò que a les nits que passarà menjant cigrons al trunyo conegui la Catalunya real i el ben poc catalana que és..jajajajaja. Ai, el curilla terroristilla nacionalet...
Llibertat per al bandarer de la pau
25 oct 2005
Partits i col·lectius reclamen la llibertat de Xirinacs.
S'ha convocat una concentració davant el jutjat número dos de Barcelona.
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1584880

Llibertat per al bandarer de la pau
ggort dimarts, 25 de octubre | 14:32

M'assabento per Vilaweb que Lluís Maria Xirinacs, el nostre mestre particular de la no-violència, ha estat detingut. Se suposa que a causa del procés que li va obrir l'Audiència Nacional quan en un discurs que va fer al Fossar de les Moreres durant la Diada del 2002 es va proclamar amic d'ETA i Batasuna i enemic de l'Estat espanyol. Qui vulgui entendre aquesta declaració no es pot quedar en la proclama treta de context sinó que ha de llegir la seva intervenció íntegra del dia en qüestió al costat dels altres textos seus que es recullen en un volum que du per títol "El terror, la pau i el sagrat". Gandhi deia que el no-violent, davant un conflicte armat, no pot restar neutral sinó que ha de posicionar-se a favor de l'oprimit i en contra de l'opressor. I Xirinacs, quan diu el que diu sobre Euskal Herria, segueix simplement aquest missatge. Per terrible i cruel que sigui la violència d'ETA no busca la conquesta d'Espanya mentre que l'exèrcit espanyol amb la seva presència a Euskal Herria manté per la força l'ocupació de la nació basca. Aquells que no coneixen ni la trajectòria ni la coherència de pensament de Xirinacs el tornaran a criticar aquests dies sense coneixement de causa, des de la més profunda ignorància. Dir-los només que abans de dir bestieses haurien de saber que el sentit evangèlic de la immolació fa parlar al Xiri de fins i tot "donar la vida pels seus enemics".
Xirinacs, un dels filòsofs i homes d'acció de més nivell, ja no només dels Països Catalans sinó d'arreu, és condemnat a l'ostracisme perquè les seves idees no tenen cabuda en el món dels poderosos i les masses amorfes. Xirinacs sap que l'única manera de ser lliures és esdevint amos del nostre destí i que això tan sols és possible si es reconstrueix l'àmbit públic —no confondre amb l'àmbit oficial—, és a dir, si tornem a ser poble. I això és vàlid aquí i per a tots els pobles del món. Dir-ho té un preu. Fins que no arribi la vera pau potser el lloc de les persones com el Xiri sigui la presó. Si finalment és engarjolat això hauria de servir d'esperó per a la gent amb consciència de poble per plantar-se, posar-se drets i començar a caminar. El bandarer de la pau ha provat en reiterades ocasions de fer despertar la fera adormida que tots duem dins. La desangelada societat d'avui no ha respost com caldria, potser perquè Xirinacs és un home avançat al seu temps. Però les seves crides no cauen en sac foradat. Com deia el poeta "cap esforç cau en terra eixorca". I tard o d'hora les llavors d'ara donaran fruits.

http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/5869

Al banderer de la pau
lluis dimarts, 25 de octubre | 20:28
El recordo davant d’una presó, assegut al terra i voltat de gent. És un dels primers records d’infantesa. No sé si tenia cinc o sis anys en aquells temps. Ho recordo tot gris, fosc. Recordo un grup de gent asseguda a terra. A l'altra vorera d'on ells eren asseguts hi havia una paret amb finestres molt amunt. Anys a venir sabria que allò era una presó i que aquell personatge amb barba negre i ulleres es deis Josep Maria.
El recordo una mica més tard com a Senador independent per Barcelona. Jo era petit també, però la seva fitxa de senador encara es pot trobar furgant per la web del Senat. Jo no hi era i tiro de rumors, però aquell Senador independent va fer força feina. Alguns diuen que moltes de les rescloses obertes al reconeixement nacional de Catalunya a la Constitució Espanyola del 78 són fruït de la tossuderia democràtica i la feina de formigueta que aquest Senador independent va estar fent allà, en terra estranya. Més de setanta anys al servei dels seus ideals amb una feina pacient, metòdica, sense l'ús de cap més arma que la seva veu i els seus silencis. És curiós que ara me l’acusin de terrorista. Bé, curiós, curiós, no crec que ho sigui, perquè potser no s’equivoquen. Segur que pels britànics el mateix Gandhi va ser un terrorista.
No ho sé, però m'agrada llegir els textes en el seu contexte o la paraula en el seu entorn i tothom fa referència a la declaració de Xirinachs del 2000 com a amic d'ETA, però ben poca gent la llegit íntegrament. No en faré una transcripció, però si que l'emmarcaré en el seu paràgraf. Sense justificacions, sense adesions. En Lluís Maria va dir: "Gandhi deia que el no violent no pot tractar amb neutralitat les parts d'un conflicte violent: l'agressor és l'enemic, l'agredit és l'amic, tot i que sigui violent. Jo he intentat tota la vida lluitar per la via no violenta. Però declaro aquí i ho dic ben alt, per si hi ha algun policia o algun fiscal: em declaro enemic de l'Estat espanyol i amic de la ETA i de Batasuna".
Interessant paràgraf, no? Els termes "no violent" i "amic" apareixen dues vegades, però els mitjans s'han quedat només amb el terme ETA, que n'apareix només una. Va estar encertat? No ho va estar? No sóc jo qui ha de jutgar en Lluís Maria, però una trajectoria n'avala la integritat moral.
En aquests casos només resta el record d'una persona íntegra, d'una persona que no ha defallit en la defensa de llur conviccions per la via no violenta. Donar-li l'escalf a ell i als seus parents i esperar que aquesta desgraciada situació tingui un desenllaç feliç.
Com deien els Esquirols fa una colla d'anys referint-se an Lluís Maria:

No és en va el teu gest, company,
quan es perd cobert d’espessa boira,
ni el teu crit que es transforma en clam
perquè amb tu som tots com un sol home.

Tant de temps han amagat
l’autèntic pas de qui ens ha precedit,
massa temps han retingut
l’autèntic cant d’aquest país.

Lluitarem de ferm, anant colze amb colze,
tu has encès un foc que atiar-lo cal
mentre mantens ben alta
la bandera de la pau.

La primavera ens portarà flors,
serà el poble senyor de tot,
no hi haurà explotats ni explotadors,
ni cap vençut ni vencedor
si abrandem amb l’esforç
la raó dels teus mots:
"Cal lluitar contra el fort per deixar de ser febles
i contra nosaltres mateixos quan siguem forts"

La teva paraula cada cop més
va passant les reixes per volar després

No és en va el teu gest, company,
quan es perd cobert d’espessa boira,
ni el teu crit que es transforma en clam
perquè amb tu som tots com un sol home.
http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/1626

Un altre cop, Xirinacs.
http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/5709

Llibertat immediata i sense condicions per a Lluís Xirinacs
enricborras dimarts, 25 de octubre | 17:28
http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/5531

Xirinacs detingut, l’extrema dreta impune
cucarella dimarts, 25 de octubre | 14:55
A Lluís Maria Xirinacs li apliquen la llei antiterrorista per unes declaracions, com li l’aplicaren a l’Éric per enviar correus demanant respecte pel català, o a Francesc, de Xàtiva, per respondre a un policia en català.
En canvi, l’extrema dreta es passeja impune pel País Valencià, i no només per a embrutar de blau el monument als Maulets de Xàtiva i la Llibreria la Costera (com feren la setmana passada) i atacar seus de partits polítics, sindicats i associacions cíviques i culturals i enorgullir-se’n a les seues revistes. També agredeixen a quasevol persona per ser de raça negra o per portar un clauer amb la quatribarrada. I n’hi ha, fins i tot, que assassinen.
I què fa la polícia espanyola? Encobrir-los, assegurar-los la més absoluta i indecent impunitat. Per la policia espanyola no passa el temps. Encara deuen pensar (és una manera de dir) en blanc i negre, excepte quan s’emocionen amb la rojigualda amb el pardalot: la policia i els polítics responsables de la policia, encara que porten una rosa al puny com qui porta un rave al cul.
http://blocs.mesvilaweb.com/bloc/5724
llibertat xirinacs!
jsalviac dimarts, 25 de octubre | 22:35
Recull fotogràfic
Unes 70 persones hem participat en una concentració, aquest vespre a Vilafranca del Penedès, per a reclamar la llibertat d'en Lluís Maria Xirinacs, i denunciar l'antidemocràtica llei antiterrorista.
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/211121/index.php

Biografia de Lluís Maria Xirinacs.
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1584564
Mira també:
http://www.vilaweb.com/www/noticia?p_idcmp=1584880
Re: Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
25 oct 2005
Delirant.
Re: Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
26 oct 2005
Endavant Xirinacs!



Batasuna aurrera, fora la llei de partits!
Re: Amics i amigues d'en LLuís M. Xirinacs
26 oct 2005
Xirinacs Askatu!! Batasuna aurrera!! visca terra lliure!!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more