Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació
[Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
13 oct 2005
L'editorial del diari Capgròs de Mataró ha carrega contra la CUP per la crema d'una bandera espanyola a la botifarrada a la Hispanitat
[CAPGRÒS www.capgros.com]

EDITORIAL


Més calma que mai

La Botifarrada Popular a la Hispanitat, un acte que arribava enguany a la desena edició amb un caràcter marcadament festiu, va acabar aquest dimarts a la plaça de l’Ajuntament de Mataró amb la crema d’una bandera espanyola dalt de l’escenari.

La crema d'una bandera, sigui de la nacionalitat que sigui, és un delicte que no té justificació possible perquè atempta contra els sentiments particulars i col·lectius d'una comunitat. Qui prova d'argumentar-ho, com ha fet el líder de la CUP, Joan Jubany, queda deslegitimat, perquè les normes del joc no es poden canviar a la valenta. En aquest sentit els autors i els promotors de la crema han de ser detinguts i jutjats, perquè d'això en depèn la convivència en una societat més diversa i plural que mai.

Actituds com aquestes carreguen d'arguments les posicions extremistes dels que volen criminalitzar els catalans des de Catalunya i des d'Espanya. I no fan res més que posar tensió allà on més que mai cal diàleg i entesa. Els radicals es retroalimenten i per això cal censurar-los sense excepció i amb valentia des dels jutjats, des dels mitjans de comunicació, des de l'Ajuntament i des de peu de l'escenari.

La desafortunada crema de la bandera ha deixat en un segon pla l'èxit d'assistència que va registrar la festa organitzada per Maulets.
Mira també:
http://mataroviu.blogspot.com
http://www.capgros.com/opinio/detall.asp?id=1085&tipus=1

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
13 oct 2005
las banderas, todas toditas a la hoguera!
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
13 oct 2005
I què esperaveu? Què la premsa reformista us aplaudís? Santa inocència, alguna penya de la CUP comença a "chochear" com l'Otegi a Euskal Herria. Comunisme i ruptura o mort!!!
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
14 oct 2005
Sel's hi ha oblidat dit a l'article que cremar banderes espanyoles porta terme de preso, pero cremarne de catalanes ni tan sols es ilegal, perque segons la llei espanyola nomes la "bandera de l'estat" es pot ofendre.

Que es fotin!
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
14 oct 2005
AE pur, relaxat noi, criminalitzen a la CUP perquè a Maulets ja no se'ls pot criminalitzar més. A més tingues en compte que l'acte l'organitzava Maulets.
No sé qui "chochea" aqui...
Maulets estem amb vosaltres!
Per cert, la CUP de mataró esta fent molt bona feina!
Crema de banderes sagrades
14 oct 2005
En alguns municipis de Girona es crema una bandera española com a mínim una vegada l'any per la festa major, i la veritat és que no és més que un drap de colors.
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
14 oct 2005
no es per res, però la botifarrada la va organitzar maulets i en el text els que queden criminalitzats son la cup. ¿qui collons ha penjat açó?
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
15 oct 2005
el sol és barrat de sang,som fills de la flama.....FOC FOC!!!FOT-LI FOC!!!
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
15 oct 2005
Ho veig totalment correcta!!!!!

Cremar banderes és un insult a la gent del país al qual se li crema la bandera. Els espanyols mai han respectats a moltes poblacions del mòn però aixo no els legitima a cremar banderes.
Realmwnt les Cups heu caigut baix, molt baix sou una panda de sectaris!!!!!!!
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
18 oct 2005
Què podem esperar de la tèbia premsa local; que si és cert que a vegades ens permet "filtrar" notícies de fort caràcter independentista i antagonista, per una certa candidesa i bona voluntat que no tenen els grans mitjans de masses; també hem d'aguantar les "cançonetes cíviques" dels iaios (d'esperit) que es van creure el "conte de la democràcia" i "la transició del rei bo" acríticament i amb una llastimosa ració de sensibleria lacrimògena i filoespanyola...
Però que a més haguem d'aguantar les retòriques d'un "progre demòcrata de tota la vida" que autosigna com a burro-no-sé-què... ja és massa! ESTANQUERA A LA FOGUERA!
Re: [Mataró] La premsa local criminalitza a la CUP
04 mar 2006
Cremar la bandera d'un país ,no+ d'un, trobo que es un acte de discriminació a una cultura i a la seva gent, per tant si voleu cremar banderes o totes o cap, sense discriminacions.
Que arda la bandera espannyola! si! però también la catalana i la alemana!!! que el nacionalisme fa molta pudor home...
No busquem la llibertat per un pais o una cultura concreta busquem la llibertat personal i aixó es molt més que cremar banderes
Sindicato Sindicat