Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
José María Sanz, "Loquillo", ha criticado que Cataluña tenga "artistas mantenidos". El músico, que grabará en breve dos compactos que repasarán su trayectoria, ha insistido en que "una sociedad democrática sin crítica no es sana y conlleva un funcionariado cultural enorme", informa Efe.

El musico recordó que "no hay crítica" en el teatro, el cine o la música "por las subvenciones" y que "grupos catalanes, como Sidonie o Elefantes, deben ir a grabar aún a Madrid para ser reconocidos porque Cataluña tiene artistas mantenidos y el poder quiere que se la chupen".

Loquillo, que no ha ofrecido "ni un concierto" este año en Cataluña pese a ser tildado de socialista –lleva 140 en toda España en los últimos 24 meses–, denuncia por ello que su existencia "es una actitud, no un milagro" en un país que "ve Gran Hermano y compra el disco de Melendi", por lo que se define como "un francotirador" y un artista "barcelonés, que no catalán", con 28 años de trayectoria.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
y le contrataran en Móstoles,Aluche y Fuenlabrada
¿barcelonés? y eso que es ?
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
M'agradaven molt els seus spots sobre la Constitució Europea... jajaja! ;)
Yo para ser feliz quiero una subvención
12 oct 2005
Hace un tiempo los músicos o las compañías teatrales catalanas se quejaban de que no recibían subvenciones, ahora que sí las reciben sale el Loquillo diciendo todo esto. Yo veo positivo que los gobiernos apoyen a la cultura; pero en el mensaje de Loquillo se esconde su anti-catalanismo de siempre, creo que en el fondo le importan un pito las subvenciones y todo eso, si se largó a Madrid sería porque encajaba mejor con su manera de ser o porque allí se podía ganar mejor la vida, ahora tampoco tendría que renegar tanto de Catalunya, que se busque la vida donde quiera.

Algo está cambiando en Catalunya para que toda esta gente se ponga nerviosa...
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
No está cambiando nada. En Cataluña se subvenciona a una cultureta de postín y conservadora.

Nada que ver con Cuba, por ejemplo.
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
Si no ets catalá...¡perqué demanes subvencions de Catalunya?
Que et subvencione Esperanza Aguirre !
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
De tots es sabut q els grups de sempre reben subvencions per cantar en català, i jo no veig cap anticatalanisme ara mateix, simplement que a catalunya, els q canten en català tenen més oportunitats que els que no ho fan i no hi ha dret en això.
màrketing subvencionado
12 oct 2005
Es un vell debat. Pero subvencionar la cultura normalment és subvencionar als amics. Loquillo me la pela, pero no així tants i tants creadors culturals (de la rama que sigui) que no rebran subvenció per que no són d'ERC, CiU o del PSC.

No calen subvencions. Cal donar armes a la gent per que sigui oberta de mires i crei lliurement, sense imposicions amiguistes, nacionalistes i limitadores. I cal posar valles al mercat.

Però no fent subvencions per que tal cosa o altre "funcioni al mercat". Perque, efectivament, què és el rock català, l'Institut de teatre, etc sino operacions de màrqueting??
Re: □ste es mi Loquillo
12 oct 2005
Loquillo se está apuntando a la moda anticatalana por el tema del Estatuto, creo que simplemente busca salir en las portadas del ABC, La Razón o El Mundo, si hiciera mejor música quizás no le haría falta hablar tanto y salir en este preciso momento a buscar clientes.

Patético.
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
Pero si en Loquillo lo único que valía algo era la música, porque como cantante es de juzgado de guardia. Además, desde hace tiempo, sólo sabe aparentar que tiene cultura y por eso utiliza a poetas reconocidos.

Por lo demás, no sé de que se queja Loquillo, precísamente él se benefició durante algún tiempo de subvenciones y de exención de impuestos al apoyar al PSC.

También hay otra cuestión que no debemos de olvidar, y es que Loquillo iba con el grupito en el que estaban el Carlos Segarra y su tropa de rebeldes y los que habían estado en los Decibelios. Estos últimos tienen el triste honor de que en las pulseras de sus relojes, lucieran sendas banderitas españolas y que en torno a ellos aparecieran los primeros "bone heads" en Barcelona, algo que siempre han intentado callar.
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
Loquillo és de la corda de Borrell i cia., fa temps que no treu res de bo 8des que el va deixar Sabino, el compositor de tots els èxits de loquillo) i viu del cuento de la subvenció del PSOE (espots pro constitució europea i demés). És un míser missatger del poder real -econòmic i polític- de Madrid.
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
Foc a l'artista d'èlit que es creu famós perquè precisament només ha fet que buscar la fama.

Cantar cançons d'amor és tan fàcil com contar diners.

Que el bombin!
Re: Éste es mi Loquillo
12 oct 2005
loquillo és un pallasso

amb sort aviat li faran un especial al dominical de la razón o del país, que en uqant a odi contra catalunya vénen a ser el mateix

aquests com el loquillo que tot el dia estan queixant-se i plorant per les subvecions fan pena, no en tenen prou amb el cas que l'hi fan encara que faci 20 anys que no fa ni una trista cançó que valgui res?.
Muerte a las Subvenciones
13 oct 2005
Las subvenciones son la muerte del artista. Ningún artista verdadero, y menos un músico, debería aceptar subvenciones, sean del tipo que sean. Si vales, vales, a la gente le gustas y vendes discos, y si no, a la puta calle y a dedicarse a otra cosa. Ya está bien de tanto chupar del bote.
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
vale, doncs que també s'acabin les multimillonàries campanyes publicitàries de les grans discogràfiques... tothom sap qui son els Estopa (tot i ser de Cornellà) però ningú coneix Le diablo mariachi (que son de l'Hospitalet)... cap dels 2 rep subvencions (q jo sàpiga) i sobre gustos no hi ha res escrit però hi ha una diferència qualitativa important
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
La música en català reb subvencions pq no té el recolsament de les discogràfiques. Avui en dia només interessa OT, ejtopa, el canto del cojo i tota akesta merda, per això necessitem protegir la nostra música.

Els cantants acabats com el lokillo kes retirin i es dedikin a una altra cosa, rabiós!!
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
tot s'ha de dir, subvencionar a grups de merda com Laxanbusto, Festefotre, Cardadambganes, Datspelsac i tots aquests fa cagar
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
Doncs el loquillo té raó i ja porta molts anys criticant aquesta situació, que no ha començat pas ara. Ja fará més de 10 anys que va treure la cançó "cançó de pagés" en català precisament per fer crítica de que ell també feia música en català. I també té tota la raó quan diu que hi ha grups que reben subvencions des de sempre, faci la música trista que faci, vengui el que vengui i/o encara que ningú els escolti. És penòs que això passi... i no dieu que és un asalariat del PSOE i tot això, ja que ara en Catalunya governa el PSC. Una mica més crítica constructiva i a veure si ens mirem una mica el melic.
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
prefereixo escoltar "A la muntanya" de Uri Geller y los Cucharas, "en català precisament per fer crítica de que ells també feien música en català"

i mirar altres melics que no siguin el meu, subvencionats o no
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
La veritable bona música en català -la dels anys 70- fou destruïda pels nacionalistes que han construit aquesta xarxa de subvencions amiguistes i grups mauletils que no valen un ral. Però que creen ideologia.

Estic d'acord que subvencionar una cultura per crear-la a mida és dictatorial. El que cal és subvencionar l'educació i la sanitat pública, que les privades concertades ho xuclen tot.
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
I, per cert, com és que no ha criticat OT? Cada triunfito s'ha emportat més pasta que tots els certàmens Sona 9 junts (i no us enganyeu, aquí s'acaben les subvencions) I pasta de tots els espanyols per a recolzr què? l'amenaçada música en espanyol?
Quan va cobrar ell per fer l'anunci de la Constitució Europea? Això no és polititzar-se a canvi d'una subvenció.
Quan algú parla de les subvencions a la música en català, és igual que quan hom diu que és ciutadà del món: espanyolista segur.
Re: Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
http://www.mcu.es/jsp/plantilla_wai.jsp?id=526&area=atencion
Éste es mi Loquillo
13 oct 2005
Una crítica al Loquillo: canta fatal i a més a més és un oportunista i un fatxenda. Només cal veure els seus espotsde televisió : Sí a la constitució. LA Vanguardia (media de ja se sap quin àmbit). La roba negra demostra la manca de feminitat i el pentinat el més pur conservadurisme. També afegir que els nois de l'estudi de grabació un cop ha acabat de grabar passen més hores que ell treballant per tal que la teva veu soni una xic melòdica... pels galls.
La lletra és ja el més ridícul com la cançó amb el lema: Feo, fuerte i formal... què vol dir això? Em sembla que aquest home s'ha begut l'enteniment ja fa temps...
Re: Éste es mi Loquillo
14 oct 2005
Boget com a persona o analista polític no em cau bé, però no millor, per exemple que les vaques sagrades de la cançó catalana com Raimon o Llach (sempre solidaritzant-se amb causes dels 70 i que mai no mouen un dit per criticar tot el que fa ara la capelleta nacionalista i d'esquerres que ens governa). Però Loquilo com a personatge o jo poètic de les seves cançons -que, de fet, són les cançons d'altres: Sabino, Atxaga...- és una altra cosa. Si més no, per a mi. La meva educació sentimental està lligada a les cançons d'aquest pallasso llargarut i molt mascle independent i antipoder. Encara continuo taral.lejant "no hables de futuro, es una ilusión, cuando el rock'roll conquistó mi corazón", o em recordo d'ella quan en un vell cadillach de segona mà em trobo "tirado en una ladera del Tibidabo"... I el que podeu dir de mi tant és perquè "algún día los gatos, Ooo, de tu callejón, cantarán a gritos esta canción: porque yo tengo una banda de rock'roll, uo u ó, porque tú tienes tu banda de rock'roll"...

Així que fem cas al que diu en les seves cançons en boget -malgrat ell mateix- i deixem-nos de bajanades estatalistes i comencem a tocar en ràdios lliures i cases okupes, al marge de la fira del món.
Re: Éste es mi Tontillo
14 oct 2005
¿para cuando un disco en catalán tontillo?

no será que si nombras que eres catalán, a parte de barcelonés, perderás un montón de ventas con todo eso del boicot a catalunya???

loquillo el tontillo listillo, qe solo quiere dinerillo!!
Sindicat Terrassa