Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Ràbia i indignació després del 9 d'Octubre
11 oct 2005
.
Si abans d'aquest 9 d'octubre parlàvem de vergonya per la forma en que el blaverisme i l'extrema dreta ens havien furtat aquest any la històrica data a la ciutat de València, amb l'aquiescència de la delegació de govern del PSOE i davant la passivitat poregosa de la Comissió 9 d'Octubre, passada aquesta data la sensació que ens queda no és només de vergonya, sinó també de ràbia i indignació pel comportament dels principals actors d'aquesta farsa política.

El PSOE ha estat un dels principals causants del que ha succeït a València aquest 9 d'Octubre, a través de la delegació de govern que actualment ocupa. No hi ha res que puga justificar el permisos de manifestació concedits en primer lloc a Coalició Valenciana i després als feixistes d'España 2000, en una data com el 9 d'Octubre. A més, tant els blavers com els nazi-feixistes havien manifestat de manera explícita que el seu propòsit era impedir la celebració de la manifestació reivindicativa del nacionalisme i de l'esquerra en aquesta data. Sentandreu fins i tot ha arribat a felicitar-se públicament per haver aconseguit tancar la data a les forces progressistes.

Es pot entendre que al PSOE li preocupara que la manifestació d'enguany es situés en contra de l'Estatut que aquest partit ha pactat amb el PP. Però un partit democràtic té l'obligació d'acceptar crítiques i pronunciaments públics en contra de la seua gestió, siga de govern o d'oposició. No és normal que li arriben crítiques a un Estatut que s'ha dissenyat en la foscor i que s'ha aprovat sense tenir en compte per a res l'opinió del nacionalisme en el sentit més ample? Creu el PSPV-PSOE que el que ha fet amb l'Estatut pot fer-ho impunement? Pensen realment els socialistes que poden prescindir del suport del nacionalisme valencià i dels sectors socialment més a l'esquerra? D'aquesta forma és com pensen guanyar les eleccions del 2007?

Però si criticable és l'actitud de delegació de govern, també ho és i molt la mantinguda per un dels principals mitjans de comunicació afins al PSOE, el Levante-EMV. La des-informació relativa al 9 d'Octubre resulta indignant. Levante-EM ha falsejat la xifra de persones assistents a la manifestació convocada per la comissió 9 d'Octubre, reduint-la- com a mínim -a una dècima part de la realitat i, no content el periòdic amb això, ha publicat tota una plana sobre la manifestació de Coalició Valenciana en un format que no permetia quasi distingir si aquesta era una informació de publicitat o pròpia del diari. Com a més aquesta era l'única descripció clara de la manifestació blavera (si n'hi havia altra estava amagada i no l'he sabuda trobar) resulta que al final Levante-EM venia a donar per bona la informació remesa per la gent de Sentandreu. Tot això resulta propi de temps ja passats i ens recorda massa les manipulacions polítiques i informatives de l'època de Felipe Gonzàlez. On està el nou tarannà senyores i senyors del PSOE?

Respecte de la manifestació d'oposició a l'Estatut és evident que les més de deu mil persones que hi participaren seguint la convocatòria de la comissió 9 d'Octubre no són massa crítica suficient per a desfer l'embolic en que ens ha ficat les manipulacions estatutàries del PSOE i del PP. La semipassivitat de la major part d'organitzacions socials i polítiques nacionalistes i d'esquerres, que durant l'últim tram del procés d'elaboració de l'Estatut deurien d'haver denunciat la seua buidor i sobretot deurien d'haver mobilitzat contra el que s'estava tramant amb molta més contundència del que ho han fet, ens ha fet arribar on estem. Fins i tot en aquesta situació la convocatòria de la Comissió 9 d'Octubre podria haver tingut un molt major ressò si s'haguera oposat als intents de blavers i nazi-feixistes per ocupar la data del dia 9. Però la covardia manifestada per la Comissió, avançant la data al 8 i renunciant a qualsevol tipus de batalla legal, pública i de mobilització, ha tingut uns efectes desencisadors sobre molta gent, que ha vist com el feixisme i el blaverisme es passejaven orgullosament per València el 9 d'Octubre mentre el nacionalisme i l'esquerra s'amagaven.

No es pot acabar però aquest article sense felicitar la valentia demostrada per tota la gent assistent a la manifestació nacionalista que SÃ? es va celebrar el dia 9 d'Octubre pels carrers de València, la que fou convocada per âEndavantâ? sota el lema âAutodeterminació. No perdem el 9 d'Octubreâ?. El valor d'aquesta demostració no es troba tant en la quantitat de gent assistent, que quan la convocatòria va ser feta ja es sabia que seria poca, com en el fet d'haver mantingut la dignitat que altres han deixat per terra i d'haver continuat reivindicant la plena sobirania nacional, cosa impossible per a la gent respectuosa dels âsostres constitucionalsâ?.

Miquel Garcia
(Espai Alternatiu)

Més informacions a: http://www.espaialternatiu.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ràbia i indignació després del 9 d'Octubre
11 oct 2005
psoe i erc, mamporrers dels feixistes
Re: Ràbia i indignació després del 9 d'Octubre
11 oct 2005
home ".", tampoc no et passis..

però molt bo l'article d'en M. Garcia
Re: Ràbia i indignació després del 9 d'Octubre
11 oct 2005
i els de la cup estaven al 8. pero i el 9?
Re: Ràbia i indignació després del 9 d'Octubre
11 oct 2005
i els de la cup estaven al 8. pero i el 9?
Sindicat Terrassa