Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Preservem el patrimoni arquitectònic [CUP Mataró]
06 oct 2005
Concentració davant de l'Ajuntament, coincidint amb el ple municipal, per exigir respecte pel patrimoni arquitectònic de la ciutat
patrimoni1.jpg
Preservem el patrimoni arrquitectònic [CUP Mataró]
patrimoni2.jpg
Preservem el patrimoni arrquitectònic [CUP Mataró]
A Mataró, preservem el patrimoni arquitectònic!

Aviat farà un any que la CUP va demanar al govern tripartit explicacions sobre lâarrencada de teulades dels edificis singulars de La Bòvila i el Cafè de Mar.
Mentre encara esperem la resposta del govern, aquest estiu ja sâha ensorrat La Bòvila, i amb ella un edifici únic i irrepetible i una part de la història de la nostra ciutat. Però no hem de patir, ja que el regidor dâurbanisme, Sr. Vilert, diu que la Bòvila âes reconstruirà en la mesura que sigui possibleâ?⦠No seria millor no haver-la destruït? Ara hem dâesperar que sâensorri el Cafè de Mar per a poder-lo reinventar?

Les mataronines i mataronins que estimem la nostra història i volem preservar la memòria dels nostres avantpassats exigim al govern municipal que vetlli per la preservació del patrimoni arquitectònic, enlloc de permetreân, fomentar-ne i (a vegades) executar-ne la destrucció.

La Bòvila: edifici únic i irrepetible al qual es va arrencar la teulada per evitar que hi dormís gent sense casa. Lâestiu del 2005 ha estat enderrocat parcialment amb llicència muncipal, ja que només estava catalogada la xemeneia i els forns. Les pluges estiuenques han acabat de destruir el que quedava de lâedifici despullat.

El Cafè de Mar: edifici catalogat com a patrimoni arquitectònic, al qual es va arrencar la teulada després de fer-ne fora el darrer âokupaâ?. Van passant els anys (i les pluges) amb lâedifici sense coberta. Ens haurem de sorprendre el dia que sâensorri?

Cases de cós: al Centre i lâEixample de Mataró cada any sâenderroquen cases de cós (de baix més pis) per a aixecar-hi blocs de pisos. El regidor dâurbanisme Sr. Vilert explica satisfet que per aquest sistema (ell en diu âreciclarâ?) sâedifiquen 400 o 500 habitatges nous cada any. El que no explica el regidor és que així es destrueix la morfologia urbana de la nostra ciutat, i amb ella el seu caràcter mediterrani.

I no ens oblidem de la Llar Cabanellas, el patrimoni de la Unió de Cooperadors, la Nau Gaudí, lâenderrocada casa on nasqué Miquel Biadaâ¦

Candidatura dâUnitat Popular (CUP)
Mataró, octubre de 2005.
En defensa del patrimoni.

c/ dâAmàlia, 16, baix
08302 Mataró
El Maresme

info ARROBA cupmataro.org
www.cupmataro.org
Mira també:
http://www.cupmataro.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa