Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Jornades Endavant-CGT a Ponent
06 oct 2005
LES ESQUERRES DAVANT EL FET NACIONAL


HISTÒRIA DEL MOVIMENT OBRER CATALÀ
dijous 20 d'octubre a les 19:30 a la CGT (Av. Catalunya, 8, Lleida)

Ferran Aisa: Va formar part de la CNT de 1976 fins 1980, president de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de 1993 a 1998, Ha format part de la redacció de diverses publicacions Solidaridad Obrera, Diari de Barcelona, El Vaixell Blanc, Ideas, Adarga, etc. Actualment col·labora a l'Avui, Solidaridad Obrera (on tinc una columna en català "La barana del vent·), 20 minuts, Tribuna Catalana, etc.
Ha publicat "Una Història de Barcelona, Ateneu Enciclopèdic Popular, 1902-1999", (Virus Ed.), fou Premi Ciutat de Barcelona d'Història (2000). "Joan Salvat-Papasseit, l'home entusiasta" (Virus Ed.,). Camins Utòpics, Barcelona, 1868-1888" (Edicions de 1984) i està pendent de sortir "El laberint roig, Víctor Colomer i Joaqum Maurín, mestres i revoluciuonaris" (Pagès Editor). He col·laborat en llibres col·lectius com Barcelona Rebelde i Francesc
Ferrer i Guàrdia i L'Escola Moderna (Pleniluni).

Joan Tafalla, membre de l'associació Espai Marx, (expert en la recomposició de la classe treballadora en el post-fordisme)

____________________________________________________________________________

LES ESQUERRES I EL FET NACIONAL
dijous 27 d'octubre, 19:30 hores a l'Ocell Negre (C/Sant Carles 2, Lleida)

Emili Cortavitarte Carral: Exsecretari General de la CGT de Catalunya, Secretari General del Sindicat d'Ensenyament de la CGT de Catalunya, col·laborador en l'Anuari de moviments socials de la Fundació Betiko-Icària, col·laborador en la Memòria de la Transició a Espanya i a Catalunya del CEHI-UB, articulista esporàdic a El Viejo Topo, Mientras Tanto, Catalunya, Rojo y Negro,ha realitzat el treball de doctorat sobre Bakunin i el nacionalismo.


Joan Sebastià Colomer, responsable de relacions polítiques d'Endavant (Organització socialista d'alliberament nacional) i redactor de l'Accent
(Periòdic Popular dels Països Catalans)

____________________________________________________________________________

PERSPECTIVES
dijous 3, 19:30 hores a la Maranya (C/ del Parc, 13, Lleida)

Jordi Marti:Periodista i professor, Secretari General de la CGT de Tarragona, coordinador del Catalunya, ha publicat els seus articles a: El Triangle, Polèmica, l'Accent, Illacrua, Rojo y Negro. Ha realitzat estudis sobre Josep Llunàs i la publicació la Tramuntana.

Jaume Soler, organitzador nacional d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional)


ORGANITZA:

CGT-PONENT ENDAVANT PONENT

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat