Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Novembre»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
        01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Accions per a Avui
Tot el dia
11:00

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* %sArticle
Notícies :: globalització neoliberal : criminalització i repressió : immigració
Acte públic en motiu dels greus fets que estan tenint lloc a Ceuta i Melilla: divendres, 7 d’octubre, a les 17 hores, davant de la Delegació
06 oct 2005
Davant dels fets luctuosos succeïts a les fronteres hispano-marroquines de Ceuta i Melilla, les entitats sotasignants manifestem:

- La nostra indignació per les morts de ciutadans subsaharians quan intentaven creuar les fronteres entre el Marroc i Espanya a les ciutats de Ceuta i Melilla.

- La nostra petició immediata perquè sâinvestiguin els fets, tant per part del Marroc com dâEspanya i sâadoptin, en conseqüència, les mesures oportunes per evitar que es repeteixen.

- El nostre rebuig al desplegament de lâexèrcit tant per la imatge que es transmet, dâhaver de fer front a una âamenaça externaâ?, com per la seva manca de preparació per fer front a situacions dâaquesta mena.

- El nostre ple suport a les ONG que treballen sobre el terreny. Els seus informes i comunicats ens criden a reaccionar colâ¢lectivament davant el patiment de les persones que sâacumulen a les nostres fronteres, i la violència amb què estan essent tractades. Demanem que les autoritats marroquines i espanyoles assisteixin degudament a aquestes persones, i que permetin la presència i actuació dâONG i observadors.

- Que aquests esdeveniments no són nous. Fa més de deu anys que es, produeixen vulneracions de drets humans a les fronteres de Ceuta i Melilla sense que sâhagin pres altres mesures que aixecar la tanca i posar altres obstacles. No sâha avançat amb la cooperació amb el Marroc per tractar aquestes qüestions.

- Que la presència del mur que separa el món ric del món pobre, suposa que Espanya i la Unió Europea traspassen la responsabilitat de la contenció i el control de fronteres al Marroc. Lâobjectiu dâaquests ciutadans i ciutadanes és arribar a Europa, i no pas al Marroc, país manifestament incapaç de gestionar aquest tema. Aquestes morts són doncs la conseqüència lògica de lâaplicació de polítiques repressives contra la immigració que volen convertir el Marroc en un altre Mèxic, on el seu paper de muralla es âpremiaâ? amb inversions econòmiques, i âtolerànciaâ? amb la manca de respecte als drets humans.

- La nostra demanda a les autoritats espanyoles per tal que permetin i estudiïn degudament les demandes dâasil polític dâalgunes dâaquestes persones que fugen de persecucions o de conflictes, i que pels quals un retorn forçat al seu país suposaria un greu perill per a la seva vida i integritat física.

- Que sâautoritzi, per part del Ministeri de lâInterior dâEspanya, lâentrada a la península, en situació de legalitat, de les persones subsaharianes de Ceuta i Melilla que ara es troben en situació vulnerable i amb una ordre dâexpulsió no executada per tal que puguin incorporar-se a la societat.
- El govern espanyol en colâ¢laboració amb les comunitats autònomes ha de planificar i dotar de recursos lâacollida dâaquestes persones.

- La urgent necessitat que Espanya, Marroc i la Unió Europea enviïn una delegació parlamentària i dâexperts per estudiar propostes de resolució sobre aquests problemes.

- Que abans de qualsevol âefecte cridaâ?, hi ha âlâefecte expulsióâ? dels països del Sud que viuen en situacions dâextrema violència o empobriment, sense que els governs del Nord hagin assumit la seva responsabilitat en les últimes cimeres internacionals del G-8 o de Nacions Unides. La manca dâactuacions està en lâorigen dels fets que ara lamentem.

- La nostra demanda, a la població catalana i espanyola, que abans de pensar en âmarees humanesâ? o âallausâ?, o de culpabilitzar el Marroc, pensi que segons lâúltim Informe de Desenvolupament Humà, aquestes persones que volen saltar les tanques provenen del països més pobres del planeta, amb una taxa dâanalfabetisme que oscilâ¢la entre el 70â5% i el 87% (població adulta major de 15 anys), i on el percentatge de població que viu amb menys dâ1â5 euros diaris, està entre el 74â5% i el 90â6% (Mali).

LâAliança Espanyola contra la Pobresa va presentar al juliol al govern de Zapatero 20 mesures molt concretes contra la pobresa, que són perfectament aplicables. Cal que la societat civil ens mobilitzem per exigir lâaplicació dâaquestes mesures ja que la solució a problemes/injustícies com els /les de Ceuta i Melilla no és fàcil, però passa per la justícia global, la cooperació entre els pobles, i el respecte als drets humans.


Barcelona, 5 dâoctubre de 2005


Acte públic en motiu dels greus fets que estan tenint lloc a Ceuta i Melilla: divendres, 7 dâoctubre, a les 17 hores, davant de la Delegació de Govern (Pla de Palau).

Entitats signants:

-     Federació Catalana dâONG pels Drets Humans
-     Federació Catalana dâONG per al Desenvolupament
-     Federació Catalana dâONG per la Pau
-     SOS Racisme

adhereix

Assemblea per la Regularització sense Condicions

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more