Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Montilla dice que el Gobierno no apoyará el dominio '.ct'
05 oct 2005
Montilla fascista.

Montilla ex-alcalde de Cornella.
(Ranciapress)
Montilla dice que el Gobierno no apoyará el dominio '.ct' si es consultado por la ICANN.
El ministro de Industria, José Montilla, ha asegurado en el pleno del Senado que el Gobierno no apoyaría el dominio de primer nivel en Internet '.ct' que reclama la Generalitat si es consultado al respecto por la ICANN, organismo internacional responsable de la gestión de los dominios. Este mismo organismo ya aprobó a mediados de septiembre el dominio '.cat' para la comunidad lingüístico-cultural catalana.

En respuesta a la senadora del PP Mercedes Pesquera, interesada en saber la posición del Gobierno ante esta reivindicación del ejecutivo catalán, Montilla ha afirmado que la ICANN denegó en su momento la petición "por criterios de representación territorial, porque dos letras sólo están reconocidas a Estados. Cataluña a pesar de su identidad nacional no es un Estado, no parece posible que la ICANN le conceda un dominio de primer nivel. Pero de ser consultado, el Gobierno no lo respaldaría".

En el contexto de la reforma del Estatut que presenta a Cataluña como nación, la senadora del PP ha expresado su satisfacción por la decisión, ya que el dominio '.ct' es similar al '.es', o '.fr', por lo que, si se aprobara, se reconocería la independencia política de Cataluña en Internet.

Además, Mercedes Pesquera ha añadido que el artículo 2 de la Constitución "reserva el término de nación exclusivamente a la nación española".

Montilla ha recorado que el Gobierno no puso impedimento al reconocimiento del dominio de segundo nivel '.cat' por la ICANN, ya que se trata de un dominio que reconoce a una comunidad cultural que asi ya cuenta con la necesaria presencia en la Red.

El ministro ha añadido que esta presencia es la adecuada "para mejorar las posibilidades de intercambiar o difundir los contenidos de la comunidad catalana por Internet, así como para desarrollar actividades de promoción de su cultura".

De todas formas, Montilla ha afirmado que una postura definitiva sobre el dominio '.ct' no tendría por qué ser adoptada en este momento, sino en otro posterior, y sólo en el caso de ser consultados por la autoridad competente".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Montilla dice que el Gobierno no apoyará el dominio '.ct'
05 oct 2005
Que es deixin de collanades i es posin a treballar. Cal que l'accés a Internet sigui fàcil i gratuït per a tothom. Cal fomentar el software lliure en l'administració pública, per tal que tots els ciutadans puguem participar en els afers de govern i estar ben informats de les decisions i iniciatives que es prenen. No ens deixem enganyar per aquestes noticies que l'únic que amagan es el fet que no donen ni cop i es passen el dia de reunió en reunió.

Les associacions que promouen el .ct
http://www.add-ct.info

Com a grans arguments es diu entre d'altres coses que:

„En una fase posterior, aquesta homologació obrirà les portes a la catalanització internacional reconeguda de les adreces d'Internet, codis postals, matrícules, etiquetatge, cartografia... „

„Hi ha regions com l'Antàrtida, Escòcia, o Gibraltar que no són membres de l'ONU i sí que tenen el seu propi domini.“

I tot plegat per a que? No hi han problemes més greus a Internet que cal solucionar? Perqué es gasten tants esforços i energies en tot això? Potser seria més important desviar tots aquests recursos cap a la traducció i desenvolupament de programari lliure en català. En el seu dia la Generalitat de Catalunya es va gastar un munt de diners perqué Microsoft traduís al català el Windows, no fa gaire també va gastar un munt de diners en traduir el sistema operatiu del Mac al català. I tot plegat per a que? Ens fan algun descompte als catalans quan comprem el windows o un ordinador Mac? Regalen ordinadors als diferents organs de govern de Catalunya? Doncs evidentment que no. Ens prenen el pel de debò ! Tot plegat ens costarà un altre munt de diners públics gastats en empreses privadas, en detriment de la comunitat de programadors de software lliure.

Em sap greu no poder aportar dades concretes. Però tot plegat fot una pudor de la grossa.
Què hi ha al darrere de PuntCat
05 oct 2005
Copiat de http://puntbarra.com/node/view/1957
missatge que en Jordi Mas de Softcatalà ha enviat a títol personal:

En quant a l'associació PuntCat.

Des de l'any 1998 jo personalment, i Softcatalà per la seva banda com a organització, ha donat recolçament al projecte Associació en Defensa del Domini .ct (ADD-CT) que ha lliutat pel reconeixement del domini CT per Catalunya i hem tingut una relació fluides amb Ricard Vaqué, principal impulsor. No cal oblidar que la revindicació original va ser un domini CT, que inclou el reconeixement a la norma ISO3166, que té connotacions polítiques i industrials molt més enllà d'un domini CAT que no és un codi de país.

Ara fa aproximadament un any, la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat va possar uns quants millions de les antigues pessetes a la taula per a la creació d'una associació que defenses l'obtenció d'un domini CAT. Durant un període d'uns quants mesos es va consultar de forma individual a associacions del país perquè els hi donesin recolçament.

L'encarregat de dur-lo a terme, cobrant és clar, en Marc Pifarré i Estrada va ser una persona estretament relacionada al món de CiU, de fet fortament lligat a JNC. Ara, en la nova junta teniu també l'antic Secretari de Telecomunicacions en l'època de CiU, en Jordi Alvinyà. Per emmig, també teniu al Manel Sanromà, per tots coneguts pel projecte AOC, per ser capaç de possar el projecte de país en mans de l'antic regim pel seu profit electoral i per participar en el malbaratament de l'herari públic.

S'han mogut diners cap a munt i capavall d'una forma poc clara, de fet a la pàgina web no hi ha res explicat sobre el suport que la Generalitat ha donat a tot això, ni quants diners s'ha inverit, ni com s'han gestionat. Lògicament, el nou govern també deu donar suport, però ningú ha explicat ni com, ni quants, ni quants calers.

És important la transparència d'un projecte d'aquesta mena, especialment si ha de gestionar una cosa tant important com pot ser un domini propi pel nostre país.

Malauradament, en els anys que porto treballant des del voluntariat no paro de veure gent que es lucra amb l'herari públic amb el nom del català o de Catalunya. Espero que això no sigui un altre episodi d'aquesta història, malgrat els començaments per mi ja no són bons.

Jordi,

Nota: Aquest missatge reflexa fets i opinions personals, no compartides necessàriament per Softcatalà.
Re: Montilla dice que el Gobierno no apoyará el dominio '.ct'
06 oct 2005
que hablais butiflers, si este fascista es socio vuestro en el parlamento mira un independentista, perdon digo butifler
Re: Montilla dice que el Gobierno no apoyará el dominio '.ct'
06 oct 2005
Calla madero.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more