Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Inauguració oficial del curs acadèmic 2005-06 de les Universitats del principat. Girona
29 set 2005
La CEPC hem volgut ser presents a la inauguració oficial del curs acadèmic a les universitats del principat. L’acte ha tingut lloc aquest migdia a l’aula magna de la UdG on hi han participat alts càrrecs del món universitari principatí juntament amb representants de les institucions gironines, autonòmiques i vinculades al món de l’ensenyament, i ha acabat amb identificacions dels estudiants per part de la policia.
dibuixpetit8xg.jpg
La Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC) hem volgut ser presents a la inauguració oficial del curs acadèmic a les universitats del principat. Lâacte ha tingut lloc aquest migdia a lâaula magna de la UdG on hi han participat alts càrrecs del món universitari principatí juntament amb representants de les institucions gironines, autonòmiques i vinculades al món de lâensenyament. Així mateix lâacte també comptava amb la presència de dirigent dâempreses satèlâ¢lits.

Així doncs, aprofitant la visita del conseller d'universitats, la consellera d'educació, els rectors de totes les universitats catalanes, l'alcaldessa de girona i altres personalitats, hem volgut mostrar la nostra preocupació davant de lâimminent reforma que suposarà la implantació del nou Espai Europeu dâEnsenyament Superior (EEES).

Mentre es repartia un manifest i tríptics informatius a totes aquestes persones i a la resta d'assistents, s'ha desplegat una pancarta a l'escenari recordant que l'ensenyament no és en venda i s'ha llegit el manifest sencer -davant l'astorament general- que ha aconseguit arrencar bastants aplaudiments.
Destacar que, si bé no hi ha hagut cap tipus de violència -i és just recordar-ho, doncs hi ha autoritats que no toleren tan bé aquest tipus d'accions-, en acabat hi ha hagut identificacions dels estudiants per part de la policia, cosa del tot injustificable, doncs dins la universitat no pot haver-hi cossos policials, i menys per a escometre uns alumnes que mostraven el seu descontent de forma tranquil·la, pacífica i civilitzada.

Des de la CEPC volem recordar que si Bolonya no s'atura nosaltres tampoc, i que seguirem fent tot el que puguem per tal d'aconseguir aquest ensenyament públic, universal, català, de qualitat, no sexista, sostenible, democràtic, científic i gratuït del que tant es van allunyant (cada cop més) les nostres universitats per culpa dels governs i governants catalans, espanyols, francesos i europeus.

A il·lusió ganes i futur per endavant no ens hi guanya ningú.


Coordinadora d'Estudiants del Països Catalans
Tot un futur per començar!
Manifest:

La Universitat no està en venda: No al procés de Bolonya.

Avui es realitza la inauguració oficial del curs acadèmic a les universitats catalanes -només les principatines, clar- mentre Bolonya continua avançant a pas ferm a les nostres universitats.

Des de la Coordinadora dâEstudiants dels Països Catalans (CEPC) creiem que no podem permetre que aquest procés europeu de reforma universitària segueixi endavant, doncs suposa lâeliminació de molts dels principis que entenem com a bàsics per a qualsevol model universitari, i ens allunya encara més dâuna universitat pública, catalana i de qualitat.

El silenci que ha envoltat aquest procés indigna, més quan ja fa més de sis anys que és en marxa, i seguim insistint en que no es pot dur a terme una reforma dâaquestes característiques dâuna manera tan poc participativa.

El constant augment de les taxes universitàries o el dubte que genera la continuïtat de carreres (o el com continuaran) com la filologia catalana, humanitats o història de lâart ens reafirma en lâacusació que portem anys denunciant: la venda de la universitat pública a lâOrganització Mundial del Comerç âOMC-, tot supeditant lâensenyament al mercat i no al propi coneixement de les persones.

La desaparició de lâEstat del benestar ve definida en el món educatiu per premisses com la intromissió de les empreses privades dins les universitats, un finançament competitiu, règim presidencialista, filtres econòmics dâaccés a les especialitzacions universitàries (postgraus), eliminació de les cultures minoritzades com ara la nostra sota els cants de sirena de âlâeuropeitzacióâ? o el âasí nos entendemos todosâ? entre dâaltres.

Si allò aconseguit a la transició ja era poc, ara sembla que ho anirem perdent. La LOCE tira endavant, lâestatut no bada boca, i els polítics fan com si res, tot per a mantenir el seu càrrec. Doncs no, nosaltres els hi hem de recordar que no poden fer això, no dâaquesta manera.

Per un marc educatiu propi!,
Per una educació Pública, Popular, Catalana i de Qualitat!

Girona, 28 de Setembre de 2005
Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC)
Mira també:
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Inauguració oficial del curs acadèmic 2005-06 de les Universitats del principat. Girona
29 set 2005
Nou curs acadèmic, nou curs de lluita des de les aules.

Endavant amb la lluita estudiantil!
Visca l'Alternativa ESTEL i la CEPC!
Des de les aules construïm els Països Catalans lliures i socialistes!
Re: Inauguració oficial del curs acadèmic 2005-06 de les Universitats del principat. Girona
29 set 2005
No copieu noticies que ja surten si us plau.
Re: Inauguració oficial del curs acadèmic 2005-06 de les Universitats del principat. Girona
30 set 2005
rebut, no ho vaig veure que ja hi era
disculpeu
Sindicat Terrassa