Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Multes per criticar Sharon a Barcelona.
27 set 2005
Concentració de suport a les persones represaliades
Multes per criticar Sharon a Barcelona
Concentració de suport a les persones represaliadesEn relació amb les sancions de 3.001 euros que la Delegació del Govern va imposar a membres del moviment de solidaritat amb Palestina per repartir banderoles amb la bandera palestina i un text denunciant la política dâAriel Sharon entre la gent que acudia al Palau Blaugrana el dia del partit de bàsquet entre el Barça i el Maccabi de Tel Aviv (10 de febrer de 2005), els solidaris estan presentant una sèrie dâal·legacions per revocar la resolució de sanció.Us volem fer saber que hem convocat una concentració de suport a les persones encausades coincidint amb el lliurament de les al·legacions. Lâacte serà a la mateixa seu de la Subdelegació del Govern a Barcelona, al Pla de Palau, el divendres 30 de setembre a les 12 h. Agrairem tota mostra de suport que les persones amigues de Palestina ens puguin donar.En les al·legacions es fa constar que:


Ni el text ni la bandera són delicte

La bandera oficial de Palestina és un símbol identificatiu de país reconegut per les Nacions Unides (Resolució 43/177 del 1988) i pel Comitè Olímpic Internacional des dels Jocs Olímpics dâAtenes 2004.

Els fets relatats en lâescrit no es poden entendre com a falsos o provocatius, ja que són elements històrics i constatacions de la crònica política internacional, denunciats, fins i tot, per institucions com el Parlament Europeu o el Tribunal Internacional de Justícia de la Haia. Expressar-se a favor del respecte al Dret Internacional i humanitari era una actuació no sols no recriminable, sinó emparable. Si la intenció dels funcionaris del Cuerpo Nacional de Policia era evitar la difusió del contingut de lâescrit, estaria ratllant la contravenció de lâart. 607.2 del Codi Penal espanyol, que castiga a qui ânegui o justifiquiâ? els delictes tipificats a la IV Convenció de Ginebra.


Vulneració de la llibertat dâexpressió

La Constitució espanyola, en un dels seus articles de drets fonamentals (20.1.a), protegeix el dret a la âllibertat dâexpressióâ?. Aquest Dret té un valor absolut en les valoracions sobre fets certs de transcendència pública o de conductes polítiques. No sols no es va permetre el dret de llibertat dâexpressió, sinó que es pretén imposar una sanció administrativa per intentar exercir-lo.

Entenem que lâactuació dels funcionaris del Cuerpo Nacional de Policia en confiscar els escrits constitueix una censura al dret de llibertat dâexpressió.


Biaix ideològic en la interpretació de fets i símbols

De lâatestat dels agents policials, no seân dedueix cap conducta que es pugui considerar promotora de violència per part dels solidaris. Per contra, sâhi descriu que els que repartien les banderoles van ser âincrepados por algunos aficionados del equipo israelíâ?, la qual cosa significa que foren precisament aquests els que mostraren una conducta que es podria considerar promotora de violència.

Si lâescrit estava redactat en català, pocs seguidors israelians el podien entendre. Per tant, les increpacions sâhaurien dâatribuir més aviat a la bandera oficial de Palestina. Així doncs, si la bandera palestina pot ser un element a prohibir en un esdeveniment esportiu com una simbologia incitadora a la violència, per què no ho ha dâésser també la israeliana? No consta que es fes un tracte paral·lel prohibint lâentrada al recinte de les banderes dâIsrael.

Si âel público israelí asistente al encuentro reacció en todo momento mostrando un profundo rechazo a la presencia de los citados banderinesâ?, es podria considerar que aquestes expressions sí que poden tenir una connotació xenòfoba, com a expressió dâodi a un poble, que prohibeix el nostre ordenament constitucional (art.14). Les âincrepacionsâ? dels seguidors de lâequip israelià no sols sâhan obviat com a possible expressió xenòfoba, sinó que sâhan convertit en una conducta fins i tot âprotegibleâ?.Lâexpedient sancionador fa una interpretació tergiversada dels fets, ignora conscientment el contingut de lâescrit i el dret a divulgar-lo i valora de manera absolutament alterada la conducta dels que exercien pacíficament un dret constitucional de llibertat dâexpressió i de defensa del Dret Internacional i humanitari, en oposició als que van expressar amb increpacions aversió a símbols internacionals legítims. Per això, considerem que promoure i ratificar la proposta sancionadora és un acte qualificable de prevaricació, que tipifica i sanciona lâarticle 404 del Codi Penal.Si voleu més informació sobre el cas, escriviu a boicot ARROBA debtwatch.orgXarxa dâEnllaç amb Palestina

Boicot Preventiu

Plataforma Aturem la Guerra

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Multes per criticar Sharon a Barcelona.
27 set 2005
molta força des de Madrid !!
Re: Multes per criticar Sharon a Barcelona.
29 set 2005
Pero vosaltres no deiu que Espanya es una democracia?
Sindicat Terrassa