Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : pobles i cultures vs poder i estats
Inquiet - Festival de cinema en valencià
16 ago 2005
L'ajuntament de Picassent, la Generalitat catalana, la Universitat de Valéncia, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Canal 9 i TVC entre d'altres recolzen el primer festival de cine en valencià. Es farà a Picassent (L'Horta Sud) entre els dies 14 i 22 d'octubre.

Segons el seu director, Francesc Felipe "Tenim un cine en valencià ple de creativitat i de qualitat, amb bons actors, bons directors i bons guionistes però hem de fer que açò arribe al públic i demostrar també el seu caràcter comercial"

Inquiet - Festival de Cinema en Valencià

Ja s'han inscrit més de 25 obres en el primer festival de cine en valencià, Inquiet. Un festival que compta amb la participació de llargmetratges, telefilms, documentals i curtmetratges en valencià o en qualsevol de les variants de la llengua.

L'Inquiet tindrà lloc en la localitat de Picassent (L'Horta Sud) entre els dies 14 i 22 d'octubre.

Segons el seu director, Francesc Felipe, "estem creant a poc a poc ferramentes, com l'Inquiet, per obrir un incipient espai de difusió i promoció de l'ampli sector de la cinematografia i l'audiovisual en la nostra llengua. Tenim un cine en valencià ple de creativitat i de qualitat, amb bons actors, bons directors i bons guionistes però hem de fer que açò arribe al públic i demostrar també el seu caràcter comercial."

L'Inquiet, és una iniciativa de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Picassent i l'Associació La Fàbrica de la Llum, amb l'objectiu de donar difusió i promoure la creació de l'audiovisual en valencià.

Segons el regidor de cultura Artur Hernandez "amb l'Inquiet, Picassent vol situar-se al capdavant en este tipus d'activitats per al foment del valencià, intentant potenciar un espai per a l'audiovisual en la nostra llengua, sumant esforços de tots i sense excloure a ningú".

Entre les institucions que han mostrat el suport a l'Inquiet estan la Generalitat de Catalunya (Departament de la Presidència), l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Televisió Valenciana, Televisió de Catalunya i l'Institut Valencià de la Cinematografia. L'Inquiet compta també amb la col·laboració de la Fundació Sambori, organitzadora dels premis literaris en valencià i patrocinadora de la secció per a escoles i universitats de l'Inquiet.

Bases, inscripció, adreces del festival i tota la informació complementària la tens ací: Inquiet - Festival de Cinema en Valencià

Enllaços: Ajuntament de Picassent / Cinema en català a les Illes Balears / Universitat de València - Servei de Política Lingüística / Federació d'Escoles Valencianes Fundació Sambori Appalachian


This work is in the public domain

Comentaris

Re: Inquiet - Festival de cinema en valencià
26 oct 2005
Encara que no parega rellevant per al festival, que des del nostre de punt de vista ha sigut un èxit, per a nosaltres és important que es reconega la participació de la Universitat Politècnica de València entre les organitzacions que recolzen i financen el festival Inquiet.

Director de l'Àrea de Promoció i Normalització Lingüística
Universitat Politècnica de Valencia
Sindicat