Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Acció de Suport a en Jordi de Torà
01 ago 2005
El passat dimarts 26 de Juliol a Igualada, aprofitant un concert dels Pirats al festival musical d’estiu Anòlia (organitzat íntegrament per l’Ajuntafems) es realitzà una acció de suport a en Jordi de Torà.
Després que els membres del grup haguèssin llançat anteriorment uns globus dâun metre de diàmetre on es podia llegir âProu Torturesâ?, cap a la darrera cançó una quinzena de persones ocuparen lâescenari desplegant banderoles en les que es llegia âJustícia pel Jove de Torà. No a lâarxivament de la Querella per Torturesâ?. Es llegí un comunicat que reproduïm a continuació, alhora que demés gent del públic desplegava també les seves banderoles i sâencenien un parell de bengales des de dalt de lâescenari. Lâacte ha tingut força ressò, tant pel públic assistent al concert com a la premsa local els dies després.
DSCN3698.JPG

COMUNICAT:

Salut a tothom.

Segur que molts de vosaltres recordareu la detenció de 3 joves de Torà fa algo més de 2 anys, a lâabril del 2003, sota lâaplicació de la Llei Antiterrorista; o sigui, 5 dies detinguts a comissaria sense poder parlar o veure ningú de lâexterior, completament incomunicats, sense lâassistència de metges o advocats.

Pressions, amenaces, restriccions al menjar,... Un dels detinguts, en Jordi Vilaseca, va haver de ser ingressat a lâUCI de lâhospital de Lleida ja que presentava un quadre dâansietat.

A què es devia aquesta Ansietat?!? Les anàlisis realitzades al mateix hospital en revelen la causa: Presència dâamfetamines a la orina.

Amfetamines?? Com se les podia haver pres, incomunicat a comissaria?? Qui els li havia subministrat?? La resposta sembla clara.

Immediatament, la familia del detingut presenta una querella per tortures als jutjats.
La denúncia prospera: és acceptada als jutjats de Lleida. El cas tira endavant citant a declarar a 4 mossos dâesquadra com a imputats. Tot sembla anar bé... fins que, pendent de fer la roda de reconeixement dels agents, el jutge del cas és traslladat, i la nova jutgessa decideix arxivar-lo. Aquí no ha passat res!

Curiós, oi?!?

I per això estem avui aquí, per denunciar aquesta injusticia.

Què hauria passat sâhi sâhagués demostrat que les declaracions dâen Jordi foren extretes sota tortura?? Creieu que encara tindria validesa el judici per terrorisme a lâAudiència Nacional??

Volem que es reobri el cas. Que sâaclareixi què va passar a comissaria.
Perquè el silenci i la impunitat afavoreixen la tortura. Aquí, i en els centenars de casos que es denuncien anualment a lâEstat espanyol.

JUSTÃ?CIA PEL JOVE DE TORÃ. NO A LâARXIVAMENT DE LA QUERELLA PER TORTURES!!!
_________________________________________________________________________________________
DSCN3699.JPG


Aquesta acció sâenmarca dins la Campanya pel reobriment de la Querella per Tortures presentada pel jove de Torà. Sâhan tret cartells, banderoles, comunicats, sâha fet algun acte públic,... i es preparen més activitats amb un clar objectiu: donar a conèixer la situació per la que travessa el cas dâen Jordi de Torà i intentar forçar-ne el reobriment del cas. Per tal de contactar, aconseguir el material de suport, qualsevol informació, iniciativa o aportació... us podeu adreçar a querellatortures ARROBA hotmail.com.

Salut a totes!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció de Suport a en Jordi de Torà
01 ago 2005
solidaritat amb en jordi!!
mossos torturadors!
Re: Acció de Suport a en Jordi de Torà
02 ago 2005
DISSABTE DIA 6 D'AGOST PARTIT DE PUNKBOL SALA A BELLCAIRE D'URGELL A LES 18H CONTRA L'ARXIVAMENT DE LA QUERRELLA PER TORTURES, EN SUPORT AL JOVE DE TORÀ.
Colera camping CNT