Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El tracte de les JERC als mitjans petits
31 jul 2005
Els passats dies 14, 15 i 16 de juliol dos components del programa la Cadena del Water varen ser acreditats al Festival de Música de Sant Celoni per tal de realitzar la cobertura informativa de l'esdeveniment i fer diferents entrevistes als grups allí presents.
El mateix dijous 14 de juliol, en Pere i l'Isaac, dos joves de 16 anys responsables del programa la Cadena del Water van trobar-se a l'entrada del recinte sense constància de què l'emissora estés acreditada. I per tant tenien l'accés tancat al recinte. I a partir d'aquí, tot un cúmul de despropòsits i males intencions que volem denunciar.


El responsable de l'emissora es va posar en contacte amb Eduard Anguita, el cap de premsa de l'Acampada per tal d'acreditar els joves. Va ser en aquell moment quan el Cap de premsa va recriminar que a l'Acampada no s'havien desplaçat dos periodistes professionals sinò "dues criatures de les que dubto de la seva capacitat". Malgrat tot, ells van poder accedir-hi al recinte com a responsables de l'emissora amb la garantia de que: 1) se'ls facilitaria els números de telèfon per contactar amb els grups 2) disposarien dels horaris de les proves de so dels grups per tal de preparar les entrevistes i 3) que se'ls tractaria de la mateixa manera que a tots els periodistes allí presents.


Una vegada aclarits els dubtes sobre la capacitat dels joves, aquests van realitzar entrevistes el dijous a Ska-p, La Carrau, Su ta Gar i Dept, deixant pendent pel dia següent l'entrevista amb Francesc Ribera, Titot, de Mesclat.


A l'endemà, el responsable de premsa es va adreçar als joves dient-los que "a l'escola de periodisme els haurien d'haver ensenyat que per parlar amb els grups abans havien de pactar les entrevistes amb els de management" i que a partir de llavors ja no tenien accés al recinte de premsa i que "dos crios de 14 anys no m'han de dir com haig de fer la feina". Fins el moment, els joves encara no disposaven de les carpetes ni dels telèfons per contactar amb els grups. Va ser en aquell moment quan el responsable d'Alcover Ràdio es va posar en contacte amb el Cap de Premsa per aclarir la situació. En aquell moment, es trobava indisposat i va demanar de parlar-ne a l'endemà.


Fins dissabte a la tarda, no va ser possible parlar per telèfon amb el Responsable de premsa que aludia a canvis de l'organització dels periodistes aquella restricció. I que no hi havia possibilitat de canviar aquest criteri. Eduard Anguita va tancar qualsevol possibilitat perquè els joves fessin cap més entrevista i es va excusar dient que "estic en un acte amb en Carod i perdent el temps amb tu, un temps que espero que sàpigues valorar" (sic).


Alcover Ràdio és una proposta de ràdio municipal gestionada per joves (Premi Millor Idea Jove de l'Alt Camp 2005 i menció l'any 2002) i que amb 3 anys s'ha consolidat com a mitjà de comunicació a la comarca a partir de l'aportació de tots els seus col·laboradors, siguin de 16 anys, prejubilats o de la Terra dels Hòbits. Per tant, volem denunciar el tracte xulesc i de menyspreu cap als dos joves, més propi d'un "cabo chusquero" que precisamnet d'un jove progresista que se suposa que es tractava.


Alcover Ràdio

Text extret de la web de www.pobleviu.org , altaveu popular de les comarques del Camp de Tarragona.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
31 jul 2005
Això del progressisme i de la independència els hi funciona molt bé com a negoci a les Jerc, tot forma part d'una operació de màrketing, d'espectacle. Aquest necessita ser controlat pel management, així els periodistes PACTEN les entrevistes i donen una imatge ideal i artificial de totes aquestes mogudes. Això t'ho ensenyen a l'escola de periodisme, perquè siguis un borrego com els demés i et limitis a transcriure el que et diuen.

salut ;) i endavant aquests dos noiets periodistes!!
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
31 jul 2005
Sería interessant de conèixer l'altre versió. Per cert que d'altres només saben deixer munts de fems als portals.
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
31 jul 2005
Caldria escoltar la versió de JERC sobre els fets, que segur que és molt diferent a la que donen ells! D'entrada amb 16 anys no poden tenir la carrera i els carnets de periodista, amb lo qual no se ni com us varen deixar entrar!

A nosaltres al saló del manga de l'hospi no ens van deixar entrar! Teniem un permís del director i carnets d'una ràdio falsos, però pel fet de no tenir carnet de periodista no ens varen deixar entrar! La xuleria d'ells no seria menor que la de l'acampada.

I no per això responsabilitzem i anem fotent merda a tota una organització que te milers de persones afiliades i totalment diferents les unes de les altres!

Tu prova d'acreditar-te en un concert de razzmatazz, del palau sant jordi, de la sala la paloma, luz de gas i sabràs lo que és un cap de premsa borde i les males maneres d'uns segurates. De bén segur que ni tan sols haurieu entrat el primer dia i encara gràcies si no trucaven a l'urbana sospitant que us volieu colar!

Quan en ple festival hi ha mil i un incidents, mil trucades, ara amunt, ara avall, ara no ens funcions un altaveu, ara el cantant de X grup no es troba bé, ara ves a buscar a tal grup a l'aeroport i porta'ls al hotel... Es normal que no puguin utilitzar massa o gens de temps per cadascun dels problemes que sorgeixen!


Alcover radio sembla una proposta interessant de gent jove. Però em dona la sensacio que no sabeu lo que és el periodisme real! Jo he vist gent de la vanguardia, L'avui, TV3, TV1, el periodico, el diari marca... esperant 5 hores la sortida d'un jugador de futbol que al final ni es va presentar ni va trucar dient que no hi aniria. Et creus que aquests mitjans es van cabrejar a les portads del dia seguent? Doncs no perque això es precisament la feina d'un periodista: Esperar varies hores sense estar segur de poder entrevistar o fotografiar a qui vols!
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Oh CATeto il·lumina'ns amb la teva sapiència!!
Oh CATeto diga'ns qui és un bon periodita!!
Oh CATeto no cobraràs de la JERC?

CATeto ets patètic
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
que trist que els alliberats de JERC es dediquin a passejar-se pels fòrums per insultar a tothom que critica el triupartit o el patètic comportament del seu xiringuito. No tenen res millor a fer?

És la condició que us han posat els vostres amiguets del PSOE a canvi de ser l'entitat més subvencionada de Catalunya?

i els diners que els paguen el sou, sabeu d'on surten?

és que té pebrots la cosa
vaia plasta,CATaplasma!
01 ago 2005
Cat:
Si tant normals,corrents i legitims trobes tots aquests comportaments en el món del marqueting mediàtic organitzat, què collons fots en un forum a on tota la gent que hi estem hi som per mirar d'eliminar-los?
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Vejam cabrit, si t'ho llegeixes millor t'adonaràs que en CAT no diu que li semblin legítims i correctes. Diu que aixó passa molt sovint, malauradament, i que els periodistes en general ho saben. I no és queixen. Aquests dos nois sembla que no ho sabien perque es la primera vegada que s'hi troben, és normal i no passa res. Per aixó és una mica patètic tot el merder que alguns intenten organitzar usant-los.
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Anava a dir lo mateix que en boleta! El/la CAT en ningun moment ha dit que aquest tipus d'actituds siguin correctes, sinó que és l'habitual en el periodisme! Aquests nanos es el primer cop que s'hi troben, però si segueixen amb el periodisme s'adonaràn que això es el pa de cada dia, i un mitjà perd el seu prestigi quan s'utilitza en contra d'algú com a venjança (nomes ho fan les revistes del cor quan els famosets engeguen els periodistes a la merda)

Aqui quan una jutgessa dónen la raó a la unica versio policial d'uns fets els de l'Ei sou els primers a demanar pressumpció d'inocència, que si només es dona la versio de la policia, etc...

Doncs en aquest cas s'us demanaria lo mateix: Un parell de persones han estat posant aquest missatge en contra de JERC per molts forums d'internet! Com sabeu que no son fatxes que intenten donar mal rotllo en l'independentisme? Si demaneu la versio dels detinguts també haurieu de demanar la versió de JERC per poder-la contrastar!

PD: Jo podria obrir un forum dient que uns militants de la CUP han apallissat el meu avi per dur una estelada blava i no groga... Evidentment que esperaria tothom la versió de la CUP per extreure'n la conclusió de si he mentit o no
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Però es que sou uns il·lusos. Els del manàgement de la Jerc són com qualsevol altre, que no veieu que això mou molts calés o què? Es igual que es digui Jerc, Falange o Jóvenes del Partido Socialista... dona pasta i punt, això és el que compte. I clar, les RRPP estàn per controlar que ningú vagi fotent pestes porai... et donen les ´notícies escrites ja!

Que vols que et diguin els de management?
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
l'únic patètic, boleta, és ERC
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
La gent parla sense tenir ni puta idea, ser responsable de qualsevol cosa suposa feina i no estàs per òsties. Estas treballant i mirant d'assegurar-te que tot funcioni bé. El responsable de prensa de les JERC va trobar-se dos nois sense gens d'experiència en el periodisme que van trobar-se una part de la seva feina que potser no és la millor. Tota la resta és només demagògia per babaus.
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Pregunta: el suposat responsable de premsa de la Jerc cobra per la seva feina?

Així podrem opinar millor
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
periodisme de merda
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Pel llest que ha dit que l'acampada jove només es pasta... Potser no sap que tots aquests festivals de rock son deficitaris? L'acampada jove, el senglar rock, el dr. music festival, el Rebrot, el viña rock, derrame rock, metalway, etc...

SEMPRE han sigut deficitaris! Si les JERC volgués fer calers no els buscaria en un festival!
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Per cert... aquests que sempre esteu en contra de tot, a veure si teniu tan suport social com per atraure 36.000 joves en tres dies i en un poble de tamany mitjà.

Jo crec que tot aquest debat només es queda en un atac de gelosia!
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Amics de Ràdio Alcover,

Us escric en rèplica a la carta signada pel vostre mitjà de comunicació i difosa en alguns portals d'Internet. Una carta, sigui dit d'avantmà, plena de difamacions i calúmnies.

En primer lloc vull manifestar la meva decepció al comprovar que les diverses converses telefòniques no van servir per entendre els meus arguments i les meves explicacions sobre els malentesos originats amb el vostre corresponsal.

Val a dir, però, que amb el vostre mitjà és l'únic amb el què la convivència i el tracte durant els dies de festival ha estat complicat. És una llàstima doncs que una carta com la vostra pugui posar d'entredit la feina que s'ha fet des de l'Àrea de Comunicació i Premsa, des de la qual, entre d'altres tasques hem gestionat a més de 70 mitjans de comunicació i més d'un centenar de periodistes, els quals, durant l'Acampada i a posteriori, ens han enviat les seves felicitacions i agraïments pel tracte rebut.

Podeu comprovar-ho contrastant-ho amb els col·legues de professió que vau conèixer a l'Acampada Jove. En aquest sentit la feina feta ha estat per a mi una gran realització professional i personal que no pot ser complerta ja que el meu desig és fer les coses perfectes i queda palès que no ha estat així quan recullo el descontent d'un mitjà de comunicació (malgrat tingui el recolzament de la immensa majoria).

En segon lloc, i descrit el context en el que crec que hem de saber que ens movem, voldria donar la meva versió dels fets al voltant de la cronologia sobre la relació amb vosaltres.

Alcover Ràdio sol·licita, d'entrada, l'acreditació fora del termini establert per l'Organització de l'Acampada Jove. Ens trobem doncs, davant el primer gest de generositat cap al vostre mitjà quan decidim acreditar-vos fora d'aquest termini. Aquesta decisió és fruït de l'aposta valenta que fa l'Acampada Jove a favor dels mitjans de comunicació locals, els quals reben el mateix tracte que els mitjans de comunicació que podem considerar com "grans" (TV3, Catalunya Ràdio, AVUI, ACN, Vilaweb,...).

Enguany, l'Acampada Jove ha acreditat a una trentena de ràdios locals, entre les quals es troba Alcover Ràdio. Cap d'aquestes ràdios, a excepció d'Alcover Ràdio, ha manifestat cap descontent vers l'Acampada i en mantenim una relació fluida i cordial.

Entre aquestes ràdios n'hi ha de poblacions majors que Alcover però també de més petites, amb això vull dir que no es pot dir que perquè Alcover Ràdio sigui un mitjà petit ha rebut un tracte discriminatori. Si per part de l'Organització es dona el mateix tracte a tothom i no es fan descriminacions sembla raonable pensar que qui "funciona" diferent en la seva relació amb l'Organització sigui Alcover Ràdio en comparació amb com han "funcionat" la resta de ràdios en la seva relació amb l'Acampada Jove i la seva Àrea de Comunicació.

Un cop tenim acreditat al periodista d'Alcover Ràdio (un i no dos en aplicació als criteris que s'han utilitzat amb totes les ràdios locals) el proper pas era que el corresponsal recollís la seva acreditació durant qualsevol dia del festival.

La primera topada ve quan des d'Acreditacions se li diu al corresponsal que no consta a la llista. Davant d'aquest fet el corresponsal d'Alcover Ràdio respon amb agressivitat fins al punt que es demana la meva presència a la zona d'acreditacions, el to agressiu el segueix utilitzant amb mi.

Procuro explicar-li, a l'hora que li demano calma, que no hi ha cap problema, que ell consta a una segona llista que en aquells moments estàvem actualitzant, en la que constaven els mitjans i periodistes acreditats fora de termini.

En aquest sentit és criticable a l'Organització de l'Acampada Jove que no tinguéssim estabilitzat el sistema d'acreditacions de premsa fins dijous al migdia (dues hores després de que Alcover Ràdio es presentés, i val a dir que sou dels pocs que us vau acreditar en aquesta franja horària).

Però en qualsevol cas no és justificable des de qualsevol punt de vista les maneres amb què es va dirigir a mi el vostre corresponsal. Durant la mateixa conversa rebo la trucada d'un responsable de la Ràdio al qual li explico que el tema està en vies de solució i al qual aprofito per recriminar-li l'actitud del seu corresponsal, i en cap cas l'edat del corresponsal, és més, aquest responsable pot recordar perfectament que li vaig dir que tinc acreditats a corresponsals de l'edat similar a la del periodista d'Alcover Ràdio que són grans professionals (en base al coneixement que tinc d'ells d'anteriors edicions) i que mai es dirigirien a un Cap de Premsa d'un festival de la manera que ho havia fet el seu periodista.

Una vegada hem resolt aquest aspecte el corresponsal d'Alcover Ràdio protagonitza una segona topada amb l'Organització quan m'increpa una altra vegada amb moltes males maneres i amb prejudicis cap a mi i el festival dient que ell no té la carpeta que facilitàvem als mitjans acreditats.

Sense tenir-li en compte el to amb què se'm seguia dirigint li explico que els mitjans que es van acreditar fora de termini no tenien aquesta carpeta ja que aquests dossiers s'havien muntat amb anterioritat i que per tant no era l'únic que no tenia carpeta i que li faria arribar la informació per correu electrònic.

Aquests primers contactes crec que són prou representatius de com va ser la relació amb Alcover Ràdio durant tot el festival, en el que el corresponsal en qüestió es mantenia en actitud agressiva constant davant qualsevol qüestió.

El següent contacte ja no és fins divendres a la nit. El retrobo a l'accés del backstagge on hi sóc present durant les 7 hores de concerts de divendres i dissabte i durant dues hores de la nit de dijous. El corresponsal s'enfronta a mi quan li denego l'accés que ja el seu tipus d'acreditació no li permet el pas al backstagge ja que segons els criteris de l'Organització les ràdios (locals i no locals) no hi tenen accés a menys que tinguin concertada una entrevista amb alguna de les bandes. D'aquesta manera l'accés a aquesta zona està restringida als periodistes gràfics i aquells que tenen entrevista pactada. D'aquesta manera s'evita el fenomen del "periodista caçador d'entrevistes", que és de gran molèstia per als responsables de Producció del festival i també per als músics.

Aquest sistema, que és el que s'utilitza a la majoria de festivals, no va ser criticat per cap periodista present a l'Acampada Jove. El conflicte s'origina quan el corresponsal d'Alcover Ràdio argumenta que la nit de dijous li havien donat accés i que això de concertar entrevistes per telèfon "és molt difícil".

Aquest fet ja era conegut per la meva persona ja que una de les bandes de dijous havia presentat queixa perquè aquella nit no havíem abortat el fenoment del "periodista caçador". En aquest sentit he de fer autocrítica en dos sentits: una primera cap a la meva persona al no haver pogut romandre tota la nit de dijous al backstage gestionant el volum de premsa (com vaig fer amb molts bons resultats durant divendres i dissabte), i una segona cap als controladors de l'accés que no van mirar prou quin tipus d'acreditació tenia el vostre corresponsal. Però en cap cas es pot criticar que la nit de divendres apliqués amb coherència els criteris que estàvem aplicant amb totes les ràdios.

Quan el vostre corresponsal es troba fustrat surt de si mateix i té un atac de còlera que llença contra mi, amb molt poques raons i gairebé sense poder vocalitzar. És en aquest moment quan em dirigeixo cap a ell amb to més alt del que he estat utilitzant amb ell durant tot el festival i li replico que ja estic cansat del to que utilitza permanentment i que no li permeto que em qüestioni la professionalitat i els criteris marcats, que –no cal dir-ho- són reconeguts i acceptats per tota la premsa present a excepció, una vegada més d'Alcover Ràdio.

Tot i això em comprometo a facilitar-li els telèfons dels manàgers perquè pugui pactar entrevistes (com estaven fent tota la colònia de periodistes presents al festival). Aquesta llista se li facilita al corresponsal d'Alcover Ràdio dissabte al migdia no per apatia de l'Organització sinó perquè el vostre periodista no entén el sistema fins aquest moment.

Després d'aquest capítol rebo una nova trucada del responsable d'Alcover Ràdio al qual, com bé diu al text, emplaço a contactar-me més tard ja que en aquells moments no el podia atendre. Hores després torna a intentar parlar amb mi i ho fa amb èxit.

Tenim una conversa telefònica de vora un quart d'hora i sembla assegurar que ha entès les meves explicacions. Quan dic que espero que valori el temps que li dedico (i mai, repeteixo, mai, he dit "perdent el temps") ho dic perquè en aquells moments la meva feina era atendre a la premsa present a l'acte polític central que comptava amb la intervenció, entre d'altres, de Josep-Lluís Carod-Rovira i que, tot i així, deixava la meva obligació a banda pel meu interès en resoldre els malentesos originats amb Alcover Ràdio, per això creia que s'havia de valorar aquell temps i aquell interès que estava mostrant cap el vostre mitjà. Per tant, no crec que es pugui parlar en cap cas d'arrogància sinó d'interès i preocupació per la situació creada, en gran part, pels mals fums dels corresponsal d'Alcover Ràdio.

A tall de conclusions:

Demano explicacions a Alcover Ràdio per la intoxicació que representa la vostra carta i especialment per les difamacions i calúmnies expressades, especialment, a través de les cites explícites que hi apareixen i que crec que estic segur que com a bons professionals que sou heu de saber que aquelles cites que es posen entre cometes han de ser textuals i no síntesis de les mateixes.
Des de l'Àrea de Comunicació i des de la meva persona lamentem la mala relació que hem tingut aquest any amb vosaltres i confiem millorar-la en l'edició que ve.
Ens emplacem a fer autocrítica en aquells aspectes que hem fallat i que hem arribat tard (en gran part per ser el primer any que celebrem el festival a Sant Celoni i que, per tant, són qüestions ja resoltes per l'any que ve) alhora que us emplacem a la vostra autocrítica i a l'anàlisi acurat de l'actitud del vostre corresponsal i de la seva feina (ja que aquest no va aparèixer a cap roda de premsa i no va treure el cap per les zones de treball de la premsa).
Des de l'Àrea de Comunicació i Premsa de l'Acampada Jove estem satisfets de la feina feta, i així ens han avalat les felicitacions rebudes, a l'hora que sabem que no ens hem d'acomodar en aquesta satisfacció i que sabem que hi ha moltes coses a millorar donat el nostre esperit perfeccionista.
Manifestem que cap mitjà de comunicació ha rebut tracte de favor ni discriminació i que la nostra aposta pels mitjans locals és ferma i indubtable.
Manifestem que la professionalitat d'un periodista no ve marcada per la seva edat sinó per la seva persona i la seva feina, i ha estat sobre aquesta base sobre la que he parlat del corresponsal d'Alcover Ràdio
L'Organització resta oberta a crítiques constructives però sempre sobre un model objectivable i no sobre especulacions i prejudicis.

Cordialment,

Cap de Premsa de l'Acampada Jove
Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
01 ago 2005
Amics de Ràdio Alcover,

Us escric en rèplica a la carta signada pel vostre mitjà de comunicació i difosa en alguns portals d'Internet. Una carta, sigui dit d'avantmà, plena de difamacions i calúmnies.

En primer lloc vull manifestar la meva decepció al comprovar que les diverses converses telefòniques no van servir per entendre els meus arguments i les meves explicacions sobre els malentesos originats amb el vostre corresponsal.

Val a dir, però, que amb el vostre mitjà és l'únic amb el què la convivència i el tracte durant els dies de festival ha estat complicat. És una llàstima doncs que una carta com la vostra pugui posar d'entredit la feina que s'ha fet des de l'Àrea de Comunicació i Premsa, des de la qual, entre d'altres tasques hem gestionat a més de 70 mitjans de comunicació i més d'un centenar de periodistes, els quals, durant l'Acampada i a posteriori, ens han enviat les seves felicitacions i agraïments pel tracte rebut.

Podeu comprovar-ho contrastant-ho amb els col·legues de professió que vau conèixer a l'Acampada Jove. En aquest sentit la feina feta ha estat per a mi una gran realització professional i personal que no pot ser complerta ja que el meu desig és fer les coses perfectes i queda palès que no ha estat així quan recullo el descontent d'un mitjà de comunicació (malgrat tingui el recolzament de la immensa majoria).

En segon lloc, i descrit el context en el que crec que hem de saber que ens movem, voldria donar la meva versió dels fets al voltant de la cronologia sobre la relació amb vosaltres.

Alcover Ràdio sol·licita, d'entrada, l'acreditació fora del termini establert per l'Organització de l'Acampada Jove. Ens trobem doncs, davant el primer gest de generositat cap al vostre mitjà quan decidim acreditar-vos fora d'aquest termini. Aquesta decisió és fruït de l'aposta valenta que fa l'Acampada Jove a favor dels mitjans de comunicació locals, els quals reben el mateix tracte que els mitjans de comunicació que podem considerar com "grans" (TV3, Catalunya Ràdio, AVUI, ACN, Vilaweb,...).

Enguany, l'Acampada Jove ha acreditat a una trentena de ràdios locals, entre les quals es troba Alcover Ràdio. Cap d'aquestes ràdios, a excepció d'Alcover Ràdio, ha manifestat cap descontent vers l'Acampada i en mantenim una relació fluida i cordial.

Entre aquestes ràdios n'hi ha de poblacions majors que Alcover però també de més petites, amb això vull dir que no es pot dir que perquè Alcover Ràdio sigui un mitjà petit ha rebut un tracte discriminatori. Si per part de l'Organització es dona el mateix tracte a tothom i no es fan descriminacions sembla raonable pensar que qui "funciona" diferent en la seva relació amb l'Organització sigui Alcover Ràdio en comparació amb com han "funcionat" la resta de ràdios en la seva relació amb l'Acampada Jove i la seva Àrea de Comunicació.

Un cop tenim acreditat al periodista d'Alcover Ràdio (un i no dos en aplicació als criteris que s'han utilitzat amb totes les ràdios locals) el proper pas era que el corresponsal recollís la seva acreditació durant qualsevol dia del festival.

La primera topada ve quan des d'Acreditacions se li diu al corresponsal que no consta a la llista. Davant d'aquest fet el corresponsal d'Alcover Ràdio respon amb agressivitat fins al punt que es demana la meva presència a la zona d'acreditacions, el to agressiu el segueix utilitzant amb mi.

Procuro explicar-li, a l'hora que li demano calma, que no hi ha cap problema, que ell consta a una segona llista que en aquells moments estàvem actualitzant, en la que constaven els mitjans i periodistes acreditats fora de termini.

En aquest sentit és criticable a l'Organització de l'Acampada Jove que no tinguéssim estabilitzat el sistema d'acreditacions de premsa fins dijous al migdia (dues hores després de que Alcover Ràdio es presentés, i val a dir que sou dels pocs que us vau acreditar en aquesta franja horària).

Però en qualsevol cas no és justificable des de qualsevol punt de vista les maneres amb què es va dirigir a mi el vostre corresponsal. Durant la mateixa conversa rebo la trucada d'un responsable de la Ràdio al qual li explico que el tema està en vies de solució i al qual aprofito per recriminar-li l'actitud del seu corresponsal, i en cap cas l'edat del corresponsal, és més, aquest responsable pot recordar perfectament que li vaig dir que tinc acreditats a corresponsals de l'edat similar a la del periodista d'Alcover Ràdio que són grans professionals (en base al coneixement que tinc d'ells d'anteriors edicions) i que mai es dirigirien a un Cap de Premsa d'un festival de la manera que ho havia fet el seu periodista.

Una vegada hem resolt aquest aspecte el corresponsal d'Alcover Ràdio protagonitza una segona topada amb l'Organització quan m'increpa una altra vegada amb moltes males maneres i amb prejudicis cap a mi i el festival dient que ell no té la carpeta que facilitàvem als mitjans acreditats.

Sense tenir-li en compte el to amb què se'm seguia dirigint li explico que els mitjans que es van acreditar fora de termini no tenien aquesta carpeta ja que aquests dossiers s'havien muntat amb anterioritat i que per tant no era l'únic que no tenia carpeta i que li faria arribar la informació per correu electrònic.

Aquests primers contactes crec que són prou representatius de com va ser la relació amb Alcover Ràdio durant tot el festival, en el que el corresponsal en qüestió es mantenia en actitud agressiva constant davant qualsevol qüestió.

El següent contacte ja no és fins divendres a la nit. El retrobo a l'accés del backstagge on hi sóc present durant les 7 hores de concerts de divendres i dissabte i durant dues hores de la nit de dijous. El corresponsal s'enfronta a mi quan li denego l'accés que ja el seu tipus d'acreditació no li permet el pas al backstagge ja que segons els criteris de l'Organització les ràdios (locals i no locals) no hi tenen accés a menys que tinguin concertada una entrevista amb alguna de les bandes. D'aquesta manera l'accés a aquesta zona està restringida als periodistes gràfics i aquells que tenen entrevista pactada. D'aquesta manera s'evita el fenomen del "periodista caçador d'entrevistes", que és de gran molèstia per als responsables de Producció del festival i també per als músics.

Aquest sistema, que és el que s'utilitza a la majoria de festivals, no va ser criticat per cap periodista present a l'Acampada Jove. El conflicte s'origina quan el corresponsal d'Alcover Ràdio argumenta que la nit de dijous li havien donat accés i que això de concertar entrevistes per telèfon "és molt difícil".

Aquest fet ja era conegut per la meva persona ja que una de les bandes de dijous havia presentat queixa perquè aquella nit no havíem abortat el fenoment del "periodista caçador". En aquest sentit he de fer autocrítica en dos sentits: una primera cap a la meva persona al no haver pogut romandre tota la nit de dijous al backstage gestionant el volum de premsa (com vaig fer amb molts bons resultats durant divendres i dissabte), i una segona cap als controladors de l'accés que no van mirar prou quin tipus d'acreditació tenia el vostre corresponsal. Però en cap cas es pot criticar que la nit de divendres apliqués amb coherència els criteris que estàvem aplicant amb totes les ràdios.

Quan el vostre corresponsal es troba fustrat surt de si mateix i té un atac de còlera que llença contra mi, amb molt poques raons i gairebé sense poder vocalitzar. És en aquest moment quan em dirigeixo cap a ell amb to més alt del que he estat utilitzant amb ell durant tot el festival i li replico que ja estic cansat del to que utilitza permanentment i que no li permeto que em qüestioni la professionalitat i els criteris marcats, que –no cal dir-ho- són reconeguts i acceptats per tota la premsa present a excepció, una vegada més d'Alcover Ràdio.

Tot i això em comprometo a facilitar-li els telèfons dels manàgers perquè pugui pactar entrevistes (com estaven fent tota la colònia de periodistes presents al festival). Aquesta llista se li facilita al corresponsal d'Alcover Ràdio dissabte al migdia no per apatia de l'Organització sinó perquè el vostre periodista no entén el sistema fins aquest moment.

Després d'aquest capítol rebo una nova trucada del responsable d'Alcover Ràdio al qual, com bé diu al text, emplaço a contactar-me més tard ja que en aquells moments no el podia atendre. Hores després torna a intentar parlar amb mi i ho fa amb èxit.

Tenim una conversa telefònica de vora un quart d'hora i sembla assegurar que ha entès les meves explicacions. Quan dic que espero que valori el temps que li dedico (i mai, repeteixo, mai, he dit "perdent el temps") ho dic perquè en aquells moments la meva feina era atendre a la premsa present a l'acte polític central que comptava amb la intervenció, entre d'altres, de Josep-Lluís Carod-Rovira i que, tot i així, deixava la meva obligació a banda pel meu interès en resoldre els malentesos originats amb Alcover Ràdio, per això creia que s'havia de valorar aquell temps i aquell interès que estava mostrant cap el vostre mitjà. Per tant, no crec que es pugui parlar en cap cas d'arrogància sinó d'interès i preocupació per la situació creada, en gran part, pels mals fums dels corresponsal d'Alcover Ràdio.

A tall de conclusions:

  • Demano explicacions a Alcover Ràdio per la intoxicació que representa la vostra carta i especialment per les difamacions i calúmnies expressades, especialment, a través de les cites explícites que hi apareixen i que crec que estic segur que com a bons professionals que sou heu de saber que aquelles cites que es posen entre cometes han de ser textuals i no síntesis de les mateixes.
  • Des de l'Àrea de Comunicació i des de la meva persona lamentem la mala relació que hem tingut aquest any amb vosaltres i confiem millorar-la en l'edició que ve.
  • Ens emplacem a fer autocrítica en aquells aspectes que hem fallat i que hem arribat tard (en gran part per ser el primer any que celebrem el festival a Sant Celoni i que, per tant, són qüestions ja resoltes per l'any que ve) alhora que us emplacem a la vostra autocrítica i a l'anàlisi acurat de l'actitud del vostre corresponsal i de la seva feina (ja que aquest no va aparèixer a cap roda de premsa i no va treure el cap per les zones de treball de la premsa).
  • Des de l'Àrea de Comunicació i Premsa de l'Acampada Jove estem satisfets de la feina feta, i així ens han avalat les felicitacions rebudes, a l'hora que sabem que no ens hem d'acomodar en aquesta satisfacció i que sabem que hi ha moltes coses a millorar donat el nostre esperit perfeccionista.
  • Manifestem que cap mitjà de comunicació ha rebut tracte de favor ni discriminació i que la nostra aposta pels mitjans locals és ferma i indubtable.
  • Manifestem que la professionalitat d'un periodista no ve marcada per la seva edat sinó per la seva persona i la seva feina, i ha estat sobre aquesta base sobre la que he parlat del corresponsal d'Alcover Ràdio
  • L'Organització resta oberta a crítiques constructives però sempre sobre un model objectivable i no sobre especulacions i prejudicis.

    Cordialment,

    Cap de Premsa de l'Acampada Jove

  • Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    01 ago 2005
    CAT, l'Acampada jove en la seva darrera edició abans de la d'enguany(la 04) va extreure prous beneficis, tants que podriem dir que el projecte s'autofinancia en bona part per ell mateix a hores d'ara. Dades de l'edició d'enguany no en tinc. Apa salut, i la veritat que críticar a la JERC per tonteries i per moda o trobo ben patetic. A la JERC i ERC se'ls crítiquen des de críteris polítics. Un a l'esquerra d'ERC !!
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    01 ago 2005
    demanes respecte per la feina dels altres i tú no respectes ni tan sols les idees

    la feina que fa erc, la fa pel capitalisme

    que els voti Rita
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    01 ago 2005
    li deia a la buleta
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    02 ago 2005
    El to del cap de premsa de Jerc fa fàstic, ja es nota el típic TREPA, amb el seu llenguatge ampulós i burocràtic.

    Encara estic pendent de resposta, el dit cap de premsa cobra?, vaja, és un alliberat del partit (o les joventuts)?
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    02 ago 2005
    aquest tipus de crítiques hem sembla patetic TAC, tu d'on cobres i quina feina fas?
    Estaria be que la penya "penses" en les coses i fes un examen de conciencia real de quina seria la seva actuació en el lloc de l'altre.
    Cagarse en tot es mes borrego que calar per ignorancia, i molt poc honest.
    Les Jerc
    02 ago 2005
    Molts militants de les JERC us creieu que perquè us posin un cartellet amb un nom que sona bé ja sou importants dins del partit i que sou mini-Carods. 36.000 persones tirant baix a 20€ per persona són 720.000€ si contem la barra, merchandising, menjar i demés negoci treieu com a mínim 1 o 2 milions d'euros... Jo crec que si que es un bon negoci!! Capitalisme i militància política... com us autoanomeneu independentistes si el vostre Estatut fa pudor de fems (boleta va per tu). Amb els pactes polítics (tripartit), amb el silenci polític pagat en espècies (€),i demés xanxullos interns i externs com aquest festival teniu suficient capital per a montar 5 festivals el mateix any, només cal veure com es va reflectir en l'última campanya de les eleccions. Qué il·lús hauria de ser ERC si a sobre de pringar-se montant un festival, amb la feina que aixó comporta els hi surtís deficitàri.
    Probablement el noi de Ràdio Alcover n'estava fins els nassos que el "Cap de Premsa" només posses traves. Perquè probablement aquest noi no ha rebut les classes de dialèctica que ha rebut el Cap de Premsa, que no es para a pensar que al seu estimat Carod Rovira <<fadien faldta unes classes ped pode adibar a convèncer amb els seus discudsos>>.
    A la gent de Ràdio Alcover us felicito per haver informat del tracte que vau rebre per part del "Cap de Premsa" i les JERC en general. Les paraules que has citat són vertaderament un reflex de l'actitud de molts JERC.

    JERC:
    - Només confoneu a la població, volent-vos identificar com el referent independentista dels Països Catalans
    - Vosaltres no podeu pertànyer a l'esquerra independentista (EI) pactant amb partits i portant el camí que porteu actualment.Deixeu d'autoanomenar-vos independentistes, o us recordarem el discurs del vostre Carod "Allarguem la mà a l'Estat espanyol..."
    - Formeu els vostres militants sense manipulació informativa, que aprenguin realment que significa formar part de l'EI, que és l'EI i quin paper ha jugat ERC dins l'EI.
    - Menys màrketing polític, amb festivals i actes en els que l'únic que preteneu es més militància, és l'única forma que teniu per conseguir-ne?
    - Podria continuar escribint però els meu temps i la meva lluita, és més valuós que malagastar quatre paraules contra qui censura als mitjans de comunicació.

    A les pròximes eleccions podeu pactar amb el PP així aconseguireu la INDEPENDÈNCIA...... econòmica del vostre partit!
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    02 ago 2005
    A RogerVG: jo treballo pel puto capital com tothom que pot, però de la meva militància política no faig el meu ofici i hi ha molta gent de Jerc, JSC, Joves amb Iniciativa, que com bons trepes que són, busquen en la militància política un ofici i aquest cap de premsa de la Jerc, per com escriu, es veu que arribarà lluny en la burocràcia del partit i si continua ERC al govern aviat tindrà el seu "carguillo" a l'administració i ala a donar lliçons a qualsevol que se l'apropi.

    Per cert, encara ningú m'ha contestat: el suposat cap de premsa de la jerc cobra per la seva militància?
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    02 ago 2005
    el cap de premsa i les jerc com a partit són serfs d'un partit capitalista

    el capitalisme és incompatible amb l'independència i el socialisme (se us ha de recordar, encara?)

    JERC a la foguera
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    02 ago 2005
    "tot el que esta més a l'esquerra de E.R.C. és questió de la guardia civil"
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    02 ago 2005
    Pels que esteu gelosets de l'èxit de l'acampada jove: Pel 2007 s'espera superar la xifra de 50.000 persones!
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    03 ago 2005
    doncs sí que en treureu de calers!

    als porcs ben tips tornaran a donar de menjar

    ERC zipaios
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    03 ago 2005
    Tornem-hi

    Molts arguments, moltes òsties, però ningú encara ha dit si el responsable de premsa de Jerc cobra.
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    03 ago 2005
    Quantes collonades, sembla mentida, si esta tot aclarit. Enlloc de perdre el temps perque no organitzeu accions realment utils. Aixó és el que ens cal, ho dic en plural no tota aquesta merda.
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    03 ago 2005
    buleta, el que comentes és el que realment fa falta. S'omplen fòrums i fòrums, fils i fils de merda com aquesta, gent insultant-se i despotricant uns contra els altres. Collons! Aquesta puta notícia està aclarida, una carta i la resposta, i la gent que hi està implicada ja s'ha arreglat entre ella. I doncs tots els altres què hi foteu? liar-la més encara? Va vinga cremem tota la nostra feina amb tonteries i sectarismes que l'únic que fan és deixar perdre un temps valuós.

    Menys porqueria, menys secaris i més feina! Tant d'un cantó com de l'altre!!

    INDEPENDÈNCIA, SOCIALISME, PA�SOS CATALANS!!
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    03 ago 2005
    Precisament per aixó mateix no s'enten que escriguis una parrafada sencera. Un altre que perd el temps en collonades.
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    09 ago 2005
    CAT no estem gelosos de l'èxit de l'Acampada! Ja es veu que als jerkis només us importa la quantitat de gent que hi vagi i els calers que podeu fer amb els grups comercials que hi solen anar. No us neu d'humils que d'humiltat no en teniu pas.
    Qui colabora amb la burgesia i el capital no és pot anomenar socialista!
    Re: El tracte de les JERC als mitjans petits
    18 ago 2005
    La Cadena del Water o del W.C.
    Radio libre de Madrid cerró en marzao de 1.989
    Ahora emite en puebas de nuevo por Internet.
    http://yp.peercast.org/?find=cadena+del+water&Submit=Search
    Sindicato Sindicat