Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
12 jul 2005
L@s trabajador@s Parcs i Jardins os informamos de la intención del Ayuntamiento de Barcelona (encabezado por Imma Mayol de IC-EUA) de imponer un cambio jurídico en la forma de gestión del Institut Municipal de Parcs i Jardins, transformando el actual Organismo Autónomo en una Entidad Pública Empresarial (EPE). Un cambio que esconde la decisión política de establecer la progresiva privatización del servicio, y la especulación mercantil, tanto de los recursos del Instituto como del uso del patrimonio verde de la ciudad.
El Gobierno Municipal (PSC, IC-Verds-EUA y ERC) del Ayuntamiento de Barcelona utiliza la Ley 57/2003 (recurrida al Tribunal Constitucional por el Parlament de Catalunya con el voto favorable de estos mismos grupos políticos que forman el Gobierno Municipal) para imponer el cambio de modelo de gestión del verde público, aunque esto representa el incumplir los acuerdos vigentes sobre la responsabilidad de la gestión y ejecución directa del verde urbano.

Una decisión política que, de llevarse a término, supondría tener las manos libres para:

· Dar y derivar el máximo de recursos económicos de carácter público al beneficio de las empresas privadas: subcontratando los servicios y trabajos que en la actualidad tiene asignados el Instituto.

· Volver a la forma de gestión de los años 60 y 70: cuando las empresas privadas gestionaban la gran mayoría de los espacios verdes públicos y sus servicios auxiliares. Y que comportó la degradación del servicio y las prácticas de fraude y corrupción que obligaron al Ayuntamiento, el año 80, a la supresión de las mismas y hacerse cargo de forma directa de la gestión y ejecución del Servicio.

· El encarecimiento del servicio: como está sucediendo con la conservación de los juegos infantiles y el mobiliario urbano, parte de la poda de arbolado y tratamientos fitosanitarios, limpieza de zonas verdes, etc., y la contratación de una empresa privada para llevar a cabo el Plan de Actuación Municipal 2004 – 2007.

· La mercantilización y la especulación de los recursos públicos: introduciendo de forma generalizada el pago de entrada en determinados parques o jardines de la ciudad, como sucede en el Parc del Laberint d’Horta, y comercializar con el uso del espació público como está pasando en l’Hivernacle de la Ciutadella, los Jardins de Miramar... Y destinando recursos públicos, materiales y humanos, a efectuar trabajos a entidades privadas y a particulares.Los trabajador@s os hacemos un llamamiento a tod@s l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA para que RECLAMEIS a vuestro grupo político cuales son los motivos y las razones que por encima de los acuerdos vigentes, de las leyes que impulsan la consulta ciudadana antes de tomar una decisión de este ambito, de vuestro programa electoral impulsan a Imma Mayol y al grupo municipal de IC-EUA a privatizar a la gestión del verde y a la mercantilización del uso de los espacios públicosEN DEFENSA DEL VERDE PÚBLICO Y CONTRA LA PRIVATIZACIÓN QUE NO LO HAGAN EN TU NOMBRE

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
12 jul 2005
estaria bé que us passessiu per això que han anonmenat "Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya" allà estaran molts dirigents i militants d'EUiA i ICV amb les seves respectives Fundacions, grups juvenils, sindicats, etc. vaja tot el tinglado i expliqueu això allà davant de tota aquella gent a veure si se'ls cau la cara de vergonya. Aquesta "universitat" es fa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i si us voleu informar d'aquesta pantomima mireu www.universitatprogressista.org
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
12 jul 2005
No, us diran que no és el moment i que heu d'utilitzar els canals democràtics apropiats per entrar una esmena que es pugui discutir en algun congrés amb caràcter de moció i sigui votada unanimement per la gran majoria dels congressistes. Perque ells us entenen tots, des del primer a l'últim, però ells mai són culpables, ells sempre són innocents i com a mostra t'atacaran amb la millor de les seves rialles estil Sauron o Mayol.

IC no és un partit d'esquerra ni ecologista, és un engendre de socialdemocràcia pijo-progre que fa de la destrucció ecologista un bon aparador de la nova ecologia o com els hi agrada anomenar el "creixement sostenible". Quina vergonya que del PSUC del franquisme s'arribés a aquesta merda.
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
12 jul 2005
Mols militants coneixem el problema, i treballarem perque la nostra organització fagi un canvi al respecte, dir tambe que euia te 1 de els 5 membres de ic-euia pero que encara que siguem pocs treballarem al respecte.
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
12 jul 2005
es evidente que ICV-EUIA defiende el sistema capitalista. Que hay militantes honestos, lo sabemos todos, pero hay que lograr que rompan con los sauras, los ribo y los mallol. ¿Qué dice a esto la corriente roja, el PSUC-VIU o revolta global, cuyo lider Diosdado Toledano es de la dirección de iu?
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
13 jul 2005
¿LSR? ¿Existe ese grupo aquí?
Això ens va dir als afiliats d'icv la nostra companya
13 jul 2005
Benvolguda companya, benvolgut company,

És possible que hagis llegit o escoltat aquests dies, rumors sobre una hipotètica privatització de Parc i Jardins, entitat municipal, que com coneixes, jo presideixo. Que sàpigues que això és absolutament fals com ara t’explicaré.

Els propers mesos l’Ajuntament de Barcelona aprovarà uns nous estatuts de l’Entitat Pública Parcs i Jardins de Barcelona. Aquest fet té la seva causa en la Llei 57, de 16 de desembre de 2003, de Mesures per a la modernització del govern local, que obliga l’Ajuntament de Barcelona a adaptar els seus organismes a noves figures jurídiques. Per tal que la entitat continuï mantenint la seva activitat com fins ara, Parcs i Jardins serà una Entitat Pública Empresarial Local (EPEL). El motiu de que sigui aquesta la nova fórmula jurídica és l’activitat comercial a tercers que realitza la nostra entitat.

Aquest canvi ha generat entre el Comitè d’Empresa una inquietud pel futur públic del propi Institut i dels seus llocs de treball, perquè consideren que la contractació externa puntual de determinats serveis constitueix el primer pas d’una possible privatització. Hi ha diverses activitats que, ja sigui per la seva especialitat, ja sigui per ser estacionals, en aquests moments, abans d’aquest canvi, ja es contracten a altres empreses sense que, de cap manera, pugui significar la privatització de la Institució. Com a exemples podem citar la reparació i manteniment dels vehicles i equips mecànics i les campanyes de poda.

Amb l’adaptació a la llei, l’Institut mantindrà la condició d’entitat que presta un servei públic, sense variar la gestió directa. La nostra feina és continuar fent el manteniment integral i directe dels espais verds i les platges de la ciutat.

Convé remarcar que Parcs i Jardins romandrà sota la tutela de l’Ajuntament de Barcelona, el qual és el successor universal. Igualment, el personal mantindrà la seva condició de treballador públic, sense cap tipus de pèrdua de les seves garanties socials. Hi ha, doncs, continuïtat dins l’esfera pública i cap voluntat política de privatitzar.

La voluntat política que continuï essent un organisme públic es manifesta també en les repetides Ofertes Públiques d’Ocupació (OPO) que s’han dut a terme els anys 1999 i 2002-2003 amb un total de 182 nous treballadors de plantilla. A més, pròximament hi haurà una nova convocatòria d’OPO per cobrir, com a mínim les places d’aquells treballadors que enguany es jubilen.

Espero que aquestes explicacions et serveixin per poder contestar els dubtes que en algun moment algú et pugui plantejar. Resto a la teva disposició per a qualsevol aclariment.

Una abraçada,


Imma Mayol

Barcelona, 29 de juny de 2005
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
13 jul 2005
Mira una porca pija que a sobre sap escriure. Tot un luxe per al fastigós del seu concubí.

Quin parell de mamarratxos!

Seguiu col·laborant amb la destrucció capitalista fins que ja no us cregui ningú!
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
13 jul 2005
DEFENSEM EL VERD PÃBLIC
En la dècada dels anys 80, arrel de les reivindicacions i lluites de la ciutadania i de les Associacions de Veïns/es, el primer Ajuntament democràtic de Barcelona va apostar per millorar el medi ambient i la qualitat de vida dels ciutadans a través de l'increment del Patrimoni Verd de la Ciutat i de la gestió i execució directa de la seva conservació, suprimint les contractes dâempreses privades que feien el manteniment de la gran majoria del verd públic.

Després de vint-i-cinc anys de gestió pública del verd urbà, malgrat l'increment hagut en hectàrees, encara estem lluny d'arribar al barem de 10 m2 per habitant establert per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com el mínim per garantir les necessitats ecològiques de la ciutat i la qualitat de vida dels seus ciutadans.
L'any 1992, l'Ajuntament de Barcelona i els treballadors/es de Parcs i Jardins vam signar un protocol per garantir la gestió i execució directa del verd de la ciutat de Barcelona (amb personal propi),creant lâInstitut Municipal de Parcs i Jardins, un Organisme Autònom que té la responsabilitat de la conservació, l'ampliació i la millora de tots els parcs i jardins, dels espais enjardinats de la via pública, de l'arbrat, dels terrenys forestals del terme municipal, de la platja, etc., juntament amb dâaltres competències i serveis auxiliars: producció de planta (vivers), manteniment de bancs i jocs infantils, mobiliari urbà, papereres, lavabos públics, tallers, recollida d'animals morts, neteja de pipicans..., incloent els centres de formació, la vigilància i lâinformació dels usos dels espais verds.

Tot i la responsabilitat assumida per l'Ajuntament en la gestió i execució directa del Servei Públic, la política d'inversions per a la conservació i restauració del Patrimoni Verd de la Ciutat des de l'any 1992 ha estat restrictiva. Any rere any, els pressupostos sâhan disminuït proporcionalment, sâhan congelat les plantilles, incomplint ràtios de personal (1,2 treballadors/es per hectàrea) per al manteniment òptim, desviant recursos a treballs comercials, abandonant funcions assignades, baixant la qualitat del manteniment, externalitzant serveis (el manteniment a càrrec dâempreses privades)â¦

Aquesta situació ha provocat la degradació de les zones verdes i els seus serveis auxiliars, situació que sâagreujarà amb la nova decisió que vol adoptar l'Ajuntament de Barcelona de canviar l'actual sistema de gestió del verd urbà, un canvi que vol transformar lâInstitut Municipal en una Entitat Pública Empresarial (EPE), la qual cosa representarà una comercialització del verd urbà, un menor control públic de les contractacions que es realitzin, una nova mentalitat que te la pretensió de fer un negoci econòmic d'un servei públic.

Davant dâaquesta proposta de canvi de model de gestió, preconitzada pel Govern Municipal acollint-se a la disposició transitòria tercera de la Llei 57/2003 de modernització del Govern Local, volem deixar constància que mai ha figurat en els programes electorals dels partits polítics que formen lâEquip del Govern, ni s'ha explicat en les seves campanyes, i que la decisió proposada de canvi de model de gestió no és una obligació jurídica sinó una decisió política. Una privatització del servei i del patrimoni verd de Barcelona que no ha estat recolzada pels electors.

Aquest canvi en el model dels serveis públics posa en evidència la falta de voluntat política de l'Ajuntament de Barcelona, o pitjor encara, significa la renuncia a gestionar la cosa pública, adoptant una política âneoliberalâ? pròpia de qualsevol govern de dretes.

Davant dâaquesta situació manifestem el següent:

1.- La zona verda urbana cal que continuï augmentant, almenys fins que s'arribi als 10 m2 per habitant.

2.- La ciutat ha de recuperar de manera urgent les zones verdes més degradades i els parcs i jardins de caràcter històric- artístic respectant el seu projecte original, així com la conservació correcta sota els estrictes criteris de professionalitat del verd urbà, que només es pot garantizar amb la gestió i execució directe municipal.

3.- L'Ajuntament ha de fomentar la participació de les organitzacions veïnals i ciutadanes en el control de la gestió del Patrimoni del Verd de la Ciutat (Agenda 21) i ha de reconèixer el seu dret a formar part del Consell d'Administració de Parcs i Jardins (ja reclamat en lâany 1991 pel Comitè de Empresa).

4.- L'Ajuntament ha d'abandonar qualsevol idea de privatització de la gestió del verd i de la mercantilització dels espais públics i ha de destinar els recursos necessaris (econòmics i humans) per garantir una adequada qualitat de conservació, d'acord amb les necessitats ecològiques i de qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes .

Barcelona, setembre 2004


Comitè dâEmpresa
Parcs i Jardins de Barcelona
Institut Municipal

CCOO USOC CGT UGT
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
16 jul 2005
Compañeros y compañeras....es una decisión equivocada...pero no es justo echarselo a la cara de los votantes o afiliados a ICverds...Cada cosa en su lugar. Con esa lógica, no se salvaría nadie. Además, esa manera de razonar carece de lógica.
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
03 set 2005
No em fico en el debat de fons però vull aclarar algunes coses, primer de tot vull dir que jo he treballat en una empresa que auditava a Parcs i Jardins i coses que es diuen a la carta de l'Imma són certes (per exemple lo de la poda dels arbres)

A més coneixent tot el sector de serveis urbans de Barcelona, francament el fet de ser una Entitat Pública Empresarial i mantenir-se la categoria de treballador públic, té moltes més garanties que el que s'ha fet per exemple amb la Neteja de la ciutat de Barcelona, que la realitzen empreses absolutament mesquines com Fomento de Contratas i Construcciones, CESPA o la Urbaser del Florentino Pérez, i l'ajuntament apenes en té control, us ho dic per experiència, aqui jo si que he vist operaris de la neteja acollonits pq al mes de treball se'ls revisava el contracte i el podien fotre de potes al carrer. I qui parla de la Neteja? ningú

Jo reclamaria més paciència als treballadors de PiJ i que no coverteixin especulacions en veritat absiluta pq encara que es canviï l'estatus de l'Institut no es canvia la seva condició de treballadors públics, cosa que no ha succeït ni de lluny amb el seus camarades de la neteja
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
03 set 2005
A "Un del ram" aqui no se tracte de tindre paciencia o no, se tracte que amb els nous estatuts els gestors de torn tenem les mans lliures per subcontratar, es dir que Fomento de Contratas i Construcciones, CESPA o la Urbaser del Florentino Pérez, tindren el cami lliure per contolar els espais verds de la ciutat,
Re: Carta abierta a l@s afiliad@s y votantes de IC-EUA
09 nov 2005
Viviu com reis, treballeu al ritme de tortugues,teniu més vacances que ningú, un conveni monarquic, cobreu uns sous desorbitats per lo que estan paguan al sector, donen a empreses les feïnes que no voleu fer(poda,neteja dels parcs,mobiliari)perque agafaveu més baixes que els de correus.Os aprofiteu del vostre treball segur i ben pagat i encara teniu la vergonya de queixar-vos.La prova és donar una volta pels parcs i veure que donen vergonya.Ojala os privatitcin i s'acabi les borratxeras que us foteu cada dia,feines que feu en torres amb material de parcs i d'avegades amb l'horari public.TINC PROVES!!!!!!Calleu i treballeu una mica que no us fará mal.
Sindicat