Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: corrupció i poder : criminalització i repressió
Sabadell. 170 identificacions en dos dies
04 jul 2005
Les pitjors sospistes s´han cumplert. En dos dies (divendres i dissabte a la nit), el nou grup repressiu de reacció ràpida format per policia local i nazional de la ciutat, i commandat pel Dr. Ramon Burgués i el Sr. Rangel, per ordre de l´alcalde Manel Bustos (el germà del qual hagué de dimitir perles pràctiques autoritàries) ha identificat a 170 joves de la ciutat.
Ramonet.jpg
#file_1#
(a la foto tenim el nou regidor de Via Pública i cap de la policia municipal Ramón Burgués, que segueix els passos del seu antecessor, el filo-nazi Paco Bustos)
La Policia Nacional i agents de la Policia Municipal han identificat més de 170 persones dins l’operatiu conjunt per controlar aquells col·lectius violents que actuen a la ciutat. Aquests dispositius s'han posat en marxa aquest cap de setmana i des de divendres a la nit sis dotacions dels dos cossos de seguretat han intensificat la presència en els punts de trobada de les bandes llatines, els neonazis o alguns elements de grups ‘antisistema’.

Durant tot el cap de setmana el nou Grup Especial de Prevenció i Reacció s’ha dedicat a patrullar per aquelles places o locals on s’acostumen a reunir aquests col·lectius, posant una especial atenció en la Zona Hermètica. A banda de les més de 170 identificacions els agents també s’han centrat en el consum i possessió de drogues i en la tinença d’armes. Els membres d’aquest operatiu, coordinat des de la comissaria de la Policia Nacional de Sabadell, han aixecat un total de tretze actes per diferents infraccions. En nou d’aquests casos els policies han sancionat alguns dels identificats per consumir drogues al carrer, mentre que en els quatre restants se’ls han intervingut diverses navalles.

Aquest dispositiu de la Policia Nacional, que té el suport de la Municipal, es va acordar durant l'última reunió de la Junta Local de Seguretat a la qual hi va assistir el delegat del govern Central a Catalunya Joan Rangel. L’operatiu reforça les tasques habituals de seguretat ciutadana que realitza la Policia Nacional. En casos puntuals, com durant la celebració de festes o concerts, també es preveu la participació de més policies provinents de Barcelona. En aquest cas serien agents de la Brigada de Seguretat Ciutadana, de la Unitat d’Intervenció i de la Unitat contra Xarxes d’immigració i Falsificació.

Quants vindràn la setmana que vé?
Per la prevenció es va justificar la massacre d´Iraq! Bustos = Bush. RAMON BURGUÉS dimissió!
Stop repressió! Stop nazificació de les institucions!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
04 jul 2005
Per curiositat, d'on heu tret les dades?
Anims
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
04 jul 2005
Realment us sembla malament això "s’han centrat en el consum i possessió de drogues i en la tinença d’armes", si realment és cert que l'objectiu son navalles i drogues, i controlar zones d'oci? que hi te de mal. En qualsevol cas vosaltres que ferieu, és cert que hi ha moltes mesures a llarg plaç per poder acabar amb aquests temes i que la policia tal i pasqual.. però que hem de fer davant l'introducció de drogues o la persecució, pallises i asisinats x questions politiques (neonazis, fatxes, o la mateixa policia..) que proposem que fem?¿? acció directa algú va dir algún cop.. reflexionem.
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
04 jul 2005
entre d'alres coses k això son les excuses, per justificar moltes identificacions arbitraries.
D'altra banda el fet k io porti drogeus per consumirles no té pq star perseguit, no soc cap perill per a ningú.
i si volen lluitar contra le dorgues pq son un perill k comencin per l'alcohol, a vere si ells recnuncien als seus cigalons i a les seves copetes d whisky.... prou hipocresia!!! la divisió d drogeus en legals i ilegals es una marca més d sistema, ells decideixne per tu el k esta bé i el k no.
Som prou inteligents per anar a votar ki ens ha d manar pero no per decidir el k volem prendre???
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
04 jul 2005
Socialista, la idea estaria molt bé si realment fos per controlar camells, bandes violentes com els latin kings o grupusculs feixistes. Però em sembla que es com han dit per aquí, és una excusa per tenir més control·lats tots els moviments disidents de Sabadell ( els que ell anomenen "violentos antisistema", esquerra independentista, etc... ).
Respecte al tema de les drogues, no es soluciona res reprimint al consumidor sino es va a per l'arrel del problema que no es altre que el camell. Jo estic a favor del consum lliure de cannabis i derivats, però no vull veure als nostres casals o ateneus coca, speed o pastilles com he vist algun cop. A tota aquesta gent que consumeix, que sapiguin que apart de que esta demostrat que la droga ( també l'alcohol ) és una forta arma de l'estat contra tot moviment revolucionari, aquestes substancies els ajuden a justificar la presencia policial.
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
04 jul 2005
Pel que fa al debat sobre les drogues, més enllà que del petit tràfic i consum sigui per a us personal o per la "penya", i que aixó no és el mateix que el Cartel de Cali i els narcos de Galiza, cal tenir en compte l'ús que les forces d'ocupació en fan a petita escala.
Si bé és discutible que la gent que pren drogues no sigui un perill per ningú, el que és cert, contrastat, i cintificament històric que la policia sovint identifica joves alternatius amb el pretext de les drogues.
Que pot passar llavors... que en portis o no en portis, si no en portes, en principi res i cap a casa. Però si en portes, i no tens gaire formació política i ets jove i et deixes asustar facilment (cosa molt normal en gent jove) la policia et pot començar a interrogar per fets polítics del teu barri o poble o ciutat o perque ja saben que ets amic o amiga d'una persona activa politicament, llavors la disjuntiva està entre els hi dic el que volen saber o que m'identifiquin i em detinguin per possessió de drogues, que arribi a casa dels pares una trucada per passar a buscar per comissaria un fill drogadicte, que tindrà un judici amb un advocat que pagarà la familia, i amb resultat de multa que també pagarà la familia. massa coses que has de decidir en poc temps, i ells (la polícia) et pressionen i et foten pressa per que contestis el que volen saber.
Un cop has entrat en aquest joc, ja no hi ha marxa enrrera, pots passar a ser un informador més al servei de l'enemic, més barat que un secreta, més fàcil de manipular, una persona que de jove ja està dins el moviment, que no aixeca sospites, que pot participar en col·lectius i en assamblees de cases okupades sense aixecar sospites, i ja no parlem quan darrera de la droga hi ha drogaadicció i dependència, quan no només estàs pressionat per la policia per no ser descobert, sinó que alhora la pròpia policia et subministra droga per a tu i els seus futurs confidents, els teus amics, companys de l'assamblea o del centre social.
Aquest és un cas extrem, i no generalitz<at, però cert, i facilment assimilat, no és gens dificil presionar a una persona jove sense formació política.
Qui defensa un camell entre reixes?
On són les manis en defensa dels camells?
On són les concentracions de suport als jutjats quan hi ha un cas de tineça de drogues?
Si has de triar entre una identificació-detenció-trucada als pares-judici-multa o dir que el noi X és el que fa les pintades, o que tal dia s'ha quedat per fer un tall de trànsit en solidaritat amb la causa X, o que a tal centre social es farà la reunió on es prepararà la mani del 12 d'octubre, etc?
Que trieu?

La qüestió de les drogues il·legals, no és cosa de bo o dolent per la salut (que ja us dic que és dolent), ni tampoc de llibertat individual (és tant alienador com el futbol o l'esglèsia), sinó de seguretat de la pròpia militància revolucionaria!
Resistència sense droga, és resitència amb seguretat!!!
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
04 jul 2005
el problema no és aquest. sinó que la policia i les institucions utilitzen la lluita contra les drogues i les bandes d´antisocials (nazis, latinkings, etc), per estigmatitzar i criminalitzar els moviments socials i el jovent combatiu de la ciutat. Per això fan especial ènfasis en posar-los tots a un mateix sac (els violents) i poder justificar la repressió contra el moviment alternatiu i els seus espais (ja han avisat que tindran múltiples dotacions a concerts i festes realitzats per joves) com l´incautació de droga tova (les 9 incautacions són de joves fumant porros pels carrers. I a Sabadell en els darrers 4 anys ,cap grup de nazis o latinkings han muntat concerts o festes! és una clara excusa per seguir amb la represisó al moviment social, seguir amb la cultura de la por (no t´impliquis que ja saps com acavarà). Del 2003 al 2005, més de 30 joves sabadallencs han estat detinguts o tenen pendents causes per injustificada repressió policial, mentre que de les 100 agressions feixistes anualsque es registren, no hi ha pas cap pres. Això si, es va crear, després de molta pressió pòpular que seguia un lema com: "Stop agressions neonazis, Ajuntament el teu silenci és la nostra sang", es creà una comissió per la violència composta per l´Ajuntament, l´Associació de Veïns i la Plataforma Antifeixista. De seguida, l´Ajuntament usà tal comissió per criminalitzar el moviment okupa (pq també perturbava la pau social, deien), fins que la PAS deixà la comissió i aquesta quedà en entredit, per ser una eina més de la repressió mediatica-policial de les institucions contra el jovent combatiu.
Ara, estem veien un nou pas en aquesta línia, segurament per sortir del pas de la última crisi de Sabadadell que acavà amb la dimissió de Paco Bustos (antic cap de la policia, imputat pel cas Bemba i germà de l´alcalde) i per intentar dividir els moviments socials ("no que només van contra els violents i ens defensaran si venen nazis o latinking als concerts que montem...." posant com a justificació el cas Berga per exemple, o "si no fem els violents no passarà res"). Vaja, la història de sempre, ímplicita en el sistema. Què us hem d´explicar. El perill és si la gent cola això, perquè seran capaços de justificar antiterroristes o detencions il.legals alegant a la prevenció. Però això ja ho feia Hitler ("primer van venir a pels jueus, xo jo no ho era,etc") i Bush. Així que tampoc hem d´explicar gaire res sobre com s´ho monten les cúpules. La gràcia de tot plegat és que en teoria el nou regidor RAMON BURGUËS, regidor també d´educació, havia de fer tota una nova política d´apropament als joves (a jugar de poli bo i de poli dolent, vaja), però no ens faran creure les seves pallassades.
L informació prové dels atestats policials que surten publicament, entre d´altres, a radiosabadell.fm.
salut
Burgués i Bustos dimissió! la policia tortura i assassina!
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
05 jul 2005
Prou demagògia ja! jo hi era el cap de setmana a la zona hermètica (no se quants de vosaltres hi ereu) i pel que vaig veure els maderos no identificaven a la gent d'estètica okupa, radikal o d'esquerres, sinó a molt rapat (que realment és el problema de la ciutat). Heu derivat una qüestió d'indentificacions a un tema de drogues....
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
05 jul 2005
la zona hermetica és un lastre, a veure si la xapen, és un niu de garrulus q venen a "sabadé" q pasa nennn ! algú s'explica pq hi ha killos q parlen amb accent més andalús q els propis andalussos?? i potser els seus pares són de Conca. La veritat es q és un insult per al poble andalus. La zona hermetica es un insult i un error, i fà q els trens i l'autopista s'omplin de fills de puta sense cervell garrulus retrasats mentals de merda. Per mi ja està bé si els hi toquen la polla. Potser els okupes del centre haurien de començar a treballar una mica als barris.
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
05 jul 2005
La zona hermètica fa pudor, molta, però l'objectiu d'aquest desplegament no són els rapadets i elements feixistes perillosos, com deixa ben clar el diari ultraconservador La Vanguardia, per ells els anomenats "col·lectius antisistema" estem en la diana d'aquesta política. Com sempre igualen el feixisme i la violència amb la dissidència tan necessària en aquest capitalisme salvatge:

La policía estrena una operación para cercar a los violentos en Sabadell

PALOMA ARENÓS - 05/07/2005
SABADELL

Un nuevo operativo de la Policía Nacional creado en Sabadell para erradicar cualquier tipo de violencia callejera ha identificado a más de 170 personas este fin de semana, DESPUÉS DE PEINAR PLAZAS Y LOCALES DONDE SE ACOSTUMBRAN A REUNIR BANDAS LATINAS, NEONAZIS O JOVENES VINCULADOS A LOS MOVIMIENTOS ANTI-SISTEMA. El flamante Grupo Especial de Prevención y Reacción está formado por tres dotaciones de la Policía Nacional y cuenta con el apoyo de la policía municipal de Sabadell, después del acuerdo al que se llegó en la última reunión de la Junta Local de Seguridad a la que asistió el delegado del gobierno central en Catalunya, Joan Rangel.

Este equipo especializado ha puesto una cuidada atención en la Zona Hermética, el espacio de ocio por excelencia de Sabadell en el que se congregan medio centenar de garitos, pubs y discotecas. Además de las identificaciones, los agentes también se han centrado en el consumo y posesión de drogas y en la tenencia de armas. Sólo entre las noches del viernes y el sábado, este operativo ha levantado un total de 13 actas, nueve de las cuales por consumo de drogas en la calle y cuatro por intervención de navajas.

El operativo será "independente y específico y no implicará ninguna reducción de las unidades policiales que habitualmente cubren la seguridad ciudadana de Sabadell", según dijo el alcalde Manuel Bustos. Cuando sea necesario este equipo contará también con el refuerzo de efectivos de Barcelona, procedentes de la Brigada de Seguridad Ciudadana, de la Unidad de Intervención Policial y de la unidad Contra Redes de Inmigración y Falsificación.

PROU CRIMINALITZACIÓ DEL JOVENT ANTICAPITALISTA
MAI ENS FAREU CREURE.
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
05 jul 2005
és q la intenció només és criminalitzar el moviment jovenil combtiu. Alhora que s´aprovaba aquesta nova mesura repressiva, el Consell de Joves (format per jovetuts de partits polítics i entitats afines al regim feia:)El recentment recuperat Consell de Joves de Sabadell participarà, a partir de la propera tardor, al programa d'oci juvenil alternatiu que es porta a terme a l'Espai Jove de Can Rull, segons ha anunciat avui la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Sabadell, Marta Farrés. Aquesta incorporació permetrà multiplicar l'oferta d'aquesta activitat i, a la vegada, podria significar l'expansió de la iniciativa a d'altres punts de la ciutat. ''Afegir-hi el Consell ens permetrà treballar la idea de l'Espai al local que aquesta plataforma té al carrer Emprius [Covadonga] o al local que té a Espronceda, per exemple'', ha dit Farrés en el transcurs de la presentació de les activitats previstes a per aquest mes de juliol.

L'Espai Jove del Centre Civic de Can Rull es va crear fa uns mesos per tal de donar continuïtat a les activitats del programa Dies de Nit, dedicat a proporcionar als joves alternatives d'oci diferents a les convencionals. Actualment, la iniciativa compta amb una mitjana de 600 participants mensuals, el 60 per cent dels quals s'interesses principalment pels tallers i jocs inclosos al programa. Els tallers de percussió, maquetuning i henna són els que tenen més demanda, seguit dels de graffittis i maquillatge. Per edats, la majoria d'usuaris tenen entre 15 i 17 anys, mentre que el segon grup en usuaris són els que tenen entre 18 i 21 anys. Una altra de les activitats estrella és l'Espai Internet.

Al llarg de tot el mes de juliol, l'Espai Jove de Can Rull oferirà un cicle de cinema a la fresca amb les dues últimes parts de la trilogia de El senyor dels anells i tallers de percussió, ball i guitarra flamenca, A finals de mes, diversos concerts en horari de tarda-nit serviran per cloure la temporada, que es reprendrà després de la Festa Major de Sabadell, és a dir, la segona setmana de setembre


Segueixen en la línia de poli bueno, poli malo ("si segueixes el q diem seràs respectat i fins i tot usaras els nostres recursos, sinó, si vas a la teva i prens tu les mesures, seras tractat mediatica i judicialment com un nazi o un latinking)
RAMON BURGUËS DIMISSIÓ!
No ens faran creure!
cap pacte més amb les institucions! sempre te la claven per l éskena!
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
05 jul 2005
Salut!

Visc a prop de Sabadell i he de dir que desconec els motius reals d'aquestes identificacions i què ha acabat passant realment. Només vull dir que, si aquestes identificacions són per a detectar grupets de quillos, nazis, camells, etc... em sembla del tot correcte, i és més... una cada cap de setmana, a molts pobles del Vallès, no aniria gens malament.

En el que no estic d'acord, i ho he de matitzar, és que això, si és que realment ha passat, s'utilitzi com a excusa per a tocar els nassos al jovent del teixit associatiu de Sabadell.

A molts indrets del Vallès estem fins els nassos dels quillos, nazis i demés escòria que les nits,i sobretot el cap de setmana, no fan més que agredir i fustiguejar a jovent del poble. També vull deixar clar, per alguna cosa que s'ha dit per aquí, que no tots els que fan això són precisament fills d'immigrants espanyols. De merda autòctona també n'hi ha a bots i barrals, però com que parlen en català... sembla que passen més desapercebuts i que alguns els donin fins i tot més tolerància. Jo sóc del parer del canya a tots. Perquè com ja he dit, molt jovent vallesà, si em perdoneu l'expressió, n'està ja fins els collons.
Re: Sabadell. 170 identificacions en dos dies
05 jul 2005
però es q no estem parlan d´un grup policial anti-nazi, mai en faran cap! la policia serveix a uns interessos, que tenen certs enemics. Durant anys an negat la violencia nazi. nomes kuan hi ha hagut resposta popular han fet algunes timides actuacions (cap pres al Vallès, malgrat tot el q ha passat) i en canvi sempre ha criminalitzat i usat la repressió contra el jovent revolucionari (que, per norma, va en contra la policia, pq és una eina del manteniment de l´status quo i per tant una força no revolucionaria, reaccionaria).
per això aprofiten la denuncia social a la violencia gratuita de nazis i altres (latinking, etc), per legitimar la repressió contra el seu enemic.
Qui cregui que la policia servirà per acavar amb latinkings, nazis i camells, va errat, pk ja es coneixen de sobres, ja fa tems, i van de bracet, perquè els tres són forces que lluiten per preservar una situació d´anti-social, de temor a voler canviar les coses (que qui lluiti per canviarles u faci clandestinament, publicament no es pot, ja voldrien, com va passar amb el règim nzi)
per això, contra els elements antisocials cal mesures preventives, però d´educació, no policials, escoles decents, no barracons massificats, centres socials autogestionats, consells de barri, assemblees de joves autònomes... això són mesures socials que farien entendre els subjectes q composen aquestes bandes que no poden seguir el camí que fan, pq darrera tal pressumpta rebeldia, només estan ajudant a l actual estat de les coses.
per axò contra el feixisme, autoorganització,
contra la policia, les institucions els jutjes, acció directa, no els podrem canviar mai, perq ja saben el q fan, i orgullosos (interesssos estructurals).
Aixi que, no ens dividireu
Policia repressiva nunca mais!
RAMON BURGUËS i BUSTOS DIMISSIó!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more