Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sexualitats
130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
GAYS Y LESBIANAS INUNDAN MADRID PARA CELEBRAR SU DERECHO A CASARSE

LA POLICÃ?A CALCULA QUE 100.000 PERSONAS HAN PARTICIPADO EN LA MARCHA

02-07-2005

CADENASER.COM

Miles de personas, 100.000 según la delegación del Gobierno y hasta dos millones según los organizadores, han participado esta tarde en Madrid en la fiesta del Orgullo Gay para celebrar la aprobación, el pasado jueves en el Congreso, del matrimonio entre personas del mismo sexo. La ministra Carmen Calvo, que ha asistido a la marcha, ha aplaudido que esta vez "España no ha llegado tarde a la historia". La fiesta continúa esta noche en las calles del barrio de Chueca.



Bajo el lema Avanzamos, y ahora l@s transexuales, la manifestación ha inundado el centro de Madrid, partiendo de la plaza de Cibeles, discurriendo por la Puerta de Alcalá y la calle Serrano hasta acabar en la plaza de Colón. El color, la música y los lemas reivindicativos, junto al calor, han sido los protagonistas de una jornada festiva y muy alegre.


La lectura de un comunicado ha dado termino al recorrido, aunque la fiesta se extenderá toda la noche en Chueca y otros barrios del centro de la capital. El texto lo han leído la presidenta de la Federación Estatal de Lesbianas, Gays y Transexuales (FELGT), Beatriz Gimeno; el presidente del Colectivo de Gays, Lesbianas y Transexuales de Madrid (COGAM), Arnaldo Gancedo; y la ex presidenta de Transexualia Juana Ramos.


Después se ha guardado un minuto de silencio en memoria de todas las víctimas del sida y, acto seguido, ha sonado la conocida canción de Freddy Mercury - fallecido en 1991 a causa de esa enfermedad- We are the champions "como un acto de desagravio por la utilización de esa canción por parte del Foro Español de la Familia" en su manifestación del pasado 18 de junio contra la ley del matrimonio homosexual, han explicado fuentes de la organización.



Detrás de la primera pancarta de la marcha se han colocado miembros de partidos políticos y sindicatos y en la segunda las organizaciones sociales que apoyaron el manifiesto presentado por la FELGT el pasado día 18 en el monumento de la Constitución a favor de la equiparación legal con los matrimonios heterosexuales. En la tercera pancarta se han situado el resto de organizaciones sociales, de familia y de infancia, y en un cuarto cartel asociaciones de cristianos y de católicos de base.


"ESPAÑA NO HA LLEGADO TARDE A LA HISTORIA"


Carmen Calvo ha asistido a la parada junto a otros destacados líderes del Gobierno y del PSOE, entre los que han estado la secretaria de Estado de Cooperación Internacional, Leire Pajín; el secretario de Organización del PSOE, José Blanco; la secretaria de Política Internacional, Trinidad Jiménez; el secretario general del Partido Socialista de Madrid, Rafael Simancas; y el secretario de Movimientos Sociales, Pedro Zerolo. Este último no ha ocultado su alegría por la reforma legal y ha asegurado que "hoy es el día más feliz de mi vida". Dicho entusiasmo lo ha extendido al resto del colectivo gay: "Es el orgullo más importante". Para Zerolo hoy se celebra "el triunfo del sentido común, de la razón y del espíritu constitucional.


Porque la Constitución española también es de los gays y lesbianas". En todo caso, ha advertido de que "todavía hay muchas luchas pendientes y que hay que seguir trabajando por mantener los compromisos con la igualdad y la libertad, y sobre todo, tener bien en cuenta que en otros países también hace falta que les llegue esta oportunidad".



La ministra Calvo, por su lado, se ha felicitado de que "España no ha llegado tarde esta vez a la historia". Para la titular de Cultura, la reforma del Código Civil que equipara las bodas gays con los matrimonios heterosexuales "es una apuesta importante por la igualdad, el respeto y la libertad sexual de todos los hombres y mujeres que se levantan todos los días en este país". José Blanco, por su parte, ha echado la vista atrás para asegurar que "esta es la celebración de una conquista de muchos hombres y mujeres que a lo largo de muchos años vinieron trabajando con tesón y esfuerzo para que llegara este día".


El dirigente socialista ha insistido en que hoy es un día de celebración "porque nuestro país ha dado un paso muy importante en el reconocimiento de nuevos derechos que va a hacer más iguales a quien no era igual".



Gaspar Llamarares, coordinador general de IU, y su compañera de partido y concejala madrileña Inés Sabanés, también han participado en la fiesta. Los máximos representantes de UGT y CC OO, Cándido Méndez y José María Fidalgo, no han acudido a la marcha por encontrarse en Florencia. No obstante, ambos secretarios han dejado grabado un mensaje que se ha leído al final del acto.


El BOE publica hoy la ley de bodas homosexuales. Mañana, por tanto, entra en vigor la reforma del Código Civil que posibilita las bodas homosexuales y, a partir del lunes, las parejas del mismo sexo podrán presentar la documentación en los registros civiles para iniciar el trámite que culmine en boda. Éste llevará un mínimo de un mes, por lo que las primeras uniones se esperan para finales de julio.



------------------------------------------------------------------------------------------------


VILAWEB


TRENTA MIL PERSONES ES MANIFESTEN A BARCELONA PELS DRETS DE GAIS, LESBIANES I TRANSSEXUALS

02-07-2005

La manifestació convocada a Barcelona per la Comissió Unitària del 28 de juny, integrada per una trentena d'entitats de gais, lesbianes i transsexuals del Principat, en motiu del Dia de l'Orgull Gai, ha començat a dos quarts de set de la tarda a la plaça Universitat. Unes trenta mil persones han recorregut els carrers en un ambient molt festiu per celebrar l'aprovació del matrimoni gai al congrés dijous passat i reclamar que se'ls reconeguin els drets.


El lema d'enguany era 'Lesbiana? Encantada, és un plaer' i la periodista Gemma Lienas ha llegist el manifest final. A Madrid, milers de persones també s'han manifestat per celebrar el Dia de l'Orgull Gai.

El 28 de juny es commemoren els fets d'Stonewall, una revolta que va succeïr el 1969 a Nova York en protesta per les ràtzies policials a locals de gais, lesbianes i transsexuals. A més, també es recorden totes les víctimes de la repressió per motiu d'identitat sexual, com ara els assassinats pel règim nazi (més de 350.000) i pel franquisme. El 1954, la dictadura franquista va aprovar la llei 'de vagos y maleantes' i als gais els internaven en camps de concentració on feien tasques agrícoles, juntament amb presos polítics.


El 1970 s'aprova la llei de 'peligrosidad y rehabilitación', que substituïa l'anterior però que continuava tancant els homosexuals a la presó i no va ser fins el 1979 que es va derogar, però, malgrat tot, durant els anys setanta i principis dels vuitanta, la policia continuava assetjant amb metralletes els locals freqüentats per gais.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
30.000 personas en una manifestación por integrar en su sistema a un ámbito, hast ahora, más "puro" (que estaba fuera de el). Se creen que es una victoria y es, bajo mi punto de vista, un paso a tras. A eso se le llama RECUPERAR LAS LUCHAS.
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
te equivocas. Puede que sea un paso pequeño, pero es una lección: luchando y presionando se consiguen conquistas, hasta la victoria final
drets iguals per a tothom
02 jul 2005
es tracta de que tothom tingui els mateixos drets independentment de l'opciò sexual de cadascù, la llibertat d'opció es abans de tot
a la manifestació de Barcelona s0han sentit crits contra la institució del matrimoni en el sentit de "no deixar-se controlar" per l'estat
el que està clar es que no ha estat una manifestació en favor del matrimoni ni molt menys
per cert, els organitzadors han parlat de mes de 50.000 persones, xifres apart, el cert es que ha estat la mes multitudinària en molts anys
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
la apoteosis, ha sido la apoteosis
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
Pça Sant Jaume plena, c/Ferràn tambè i les Rambles a tope de gent, feia temps que no s'en veia tanta en aquesta diada
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
ha sido apocalíptico
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
ESPAÑA és una MERDA
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
Ahora resulta que casarse es un derecho... Menuda lección. La incorporación de la mujer al ejercito o a la policia, o el tener una policía autónoma, o el derecho de la mujer o del hombre a torear,... son lecciones que con sangre entran. Una cosa son los derechos y otra las leyes que los regulan, y precisamente esas leyes son las que no reconocen que dos personas del mismo género puedan tener entre ellas una relación afectiva, pero hete aquí, que en vez de luchar contra las leyes que cohartan nuestras libertades, se lucha por leyes que nos permitan hacer esto o lo otro. Lo siento, pero me parece PATÉTICO y lo peor es tener que disculparse por tener ese sentimiento y que además la gente se crea que eso es conseguir libertades, derechos... Pedir al estado que regule nuestras pulsiones más vitales y que las normalice, no me parece ninguna lección de nada y mucho menos logro alguno..., se dice que también había esclavos que adoraban sus cadenas. Un agravio, nunca se repara con otro... y dudo que así se pueda erradicar la homofobia y todas sus actitudes
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
02 jul 2005
catalanes sí
cagalanes no
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
03 jul 2005
Las cifras son de diez millones de manifestantes en madrid y seis en barna.

Hay mucho maricon suelto
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
03 jul 2005
Jo aquest ha estat el segon cop que he anat a la mani de Bcn i hi ha hagut mes gent que mai. Ha estat molt bé! Lo que avançavem massa lentament!
La diversitat sexual, la llibertat i la dignitat varen omplir ahir els carrers de les principals ciutats Españoles
03 jul 2005
La Organització de la mani a Barcelona parla d'entre 50.000 i 60.000 persones, la policia diu que 15.000 i a Madrid hi ha un interessant vall de xifres...l'Organització parla de dos milions, el Govern Central i les autoritats diuen que eren centenars de milers i les autoritats de Madrid i de la Comunitat Autònoma de Madrid parlen de 97.000. En definitiva i com que les autoritats, siguin d'on siguin sempre redueixen les xifres de les manifestacions, hem de concloure que milions de persones varen omplir les ciutats Españoles de llibertat, dignitat, respecte i diversitat sexual en un ambient festiu, lliure i feliç dient NO de forma clara i rotunda als arguments NAZIS d'organitzacións criminals com el PP, la Dictadura Episcopal o el Foro ESPAÑOL (GRANDE Y LIBRE Y A PUNTA DE PISTOLA POR LA GRACIA DE DIÓS Y DEL CAUDILLO) de la familia. VISCA LA LLIBERTAT...OLELÉ, OLAL�...SER MARICA ÉS EL MILLOR QUE HI HA!!!!!
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
03 jul 2005
hetero el que no salte

hetero el que no salte
Re: 130.000 quatrillons de Mariconassos omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer VERGONYA DE SER GAY .
05 jul 2005
On hem d'arribar , al final serà que el normal és ser invertit i encara en fan el dia del orgullo , jejejeje, Déu meu,..., m'imagino dintre de vint anys una parella de tíos o de ties parlant amb una altra parella de tios o de ties , o àdhuc amb un trio o un quartet que s'han casat i han adoptat fillets-etes , (com que manen el tr-parti-dets) , i u d'ells comenta : "ai nois-es! , quina mala "pata" , dels 4 fills que hem adoptat , tres ens han sortit gais i lesbis , com Déu mana , però el petit de la casa , el Pasqualet , no es fa maricó ni a base d`'hòsties , i mira que l'hem vestit de nena vegades , i li hem pintat els llavis , i li hem posat un tampax al cul , però li agraden els "xoxos" , quina vergonya , quin mal gust , ja li hem dit , que s'amagui la seva condició d'hetero , que ni surti al carrer , que encara els verds ens retiraran la subvenció del mariconeig general. Ja li hem dit , o t'enamores d'un tio o te'n vas de casa, quina vergonya, i això que li hem dit que per ser mariquita tenia desgravacions fiscals , a la renda , avantatges a l'hora d'adoptar criatures, i àdhuc descomptes al Caprabo , però res de res,..."
Demaneu drets per a tots. D'acord. Però i els drets dels nens i de les nenes menors d'edat que preteneu adoptar , on són , que no us preocupen , o què?? Ells no tenen drets , o només en tenen els maricons?? Qui tindrà collons de preguntar-los si volen dos pares o prefereixen dues mares?? I com que són menors no poden dicidir res de res. Ara cal que lluitem més que mai pels drets dels infants , dels menors , nens i nenes , blancs,negres,xinesos o el que sigui , i defençar-los de tal aberració.
Com s'entén que fins fa 4 dies l'homosexualitat es considerava un trastorn mental , i així estava tipificat a tots els llibres de Psiquiatria del món , com al DSM-I , DSM-II i DSM-III , (esmento aquests perquè són la Bíblia de la Psiquiatria) , i estaven considerats com alteracions de la conducta sexual o parafílies, al mateix subgrup que : la clismafilia, el bestialisme , el sadisme , massoquisme , paidofília, necrofília , zoofília , transexualisme , exhibicionisme , voyeurisme , etc , i àdhuc tenien un tractament , i ara passin a ser un orgull i a fer-ne una mandera i a demanar llibertat i igualtat.
Cal que els homosexuals tinguin llibertat i drets , com els heteros , i ja en tenen , com a persones , però no crec que pel fet de que siguin molts i de que manin les esquerres , demanin poder casar-se i menys encara adoptar fills-es.
Seguint aquesta línia qui té pilotes de negar que d'aquí a p . ex. 20 anys no passa el mateix amb la zoofília , paidofília o necrofília , i surten associacions de paidòfils , zoòfils o necròfils que fan el dia del seu orgull d'estar malats i demanen poder casar-se amb un animalet , un infant o un cadàver i adoptar alguna persona , animal , vegetal o mineral,...?
Fins quan hem d'aguantar??
Penso que cadascú a la seva intimitat , amb llibertat sense coacció , entre adults lliures , amb us de raó plena , poden fer el que els plagui, però no entenc com poden sortir al carrer , sentir-se'n orgullosos i demanar aberracions i bajanades que els hauria de fer vergonya.
Com que cada dia en són més , jo crec que haurien de fundar MARICONOLANDIA , i viure tots allí i fer el que vulguin sense que la Santa Sede , la Comissión Episcopal , el Foro de la familia , el PP , etc ., etc ., els molesti ni els toqui els collons , que d'això ja en saben els gais , i al menys no emprenyen pels carrers. I poden demanar Vaselina per a tots i que llisqui , i nitrats per a fer grossos el cossos cavernosos i trencar esfínters a "destajo".
Però si drets com els hetero ja en tenen , com a persones que són , però que no demanin peres a l'om , que no té cap ni peus, sinó ja us he contat el que pot passar en pocs anys.
Quin futur ens espera , ai , ..., en fi , i quin els espera als nostres fills i filles,... Reflexionem-hi tots uns segons , si us plau.
A , per cert , de 10.000 no passaven e , a Barna , segons tinc entés , no us donava per fer un trenet que anés de Plaça catalunya a La Meridiana , però tranquils , que està de moda i cada cop en sou més , aviat en fareu un de trenet que donarà la volta al món.
Re: 130.000 Persones omplen els carrers de Barcelona i Madrid en el primer ORGULL GAY en igualtat de condicions
26 ago 2005
Genial lo de las manis. Pero decir que ya tenemos "igualdad de derechos" es una exageración. Queda mucho por hacer.

Y a los homófobos estos que ponen comentarios insultantes, ni caso. Tienen tanta mala leche dentro que se están jodiendo ellos solos. Eso sí que es contra natura.

Contra la homofobia siempre.
Sindicato Sindicat