Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Cercavil·la contra les presons de menors
28 jun 2005
Llei penal juvenil i presons de menors: represió i tortura dedicada a l@s nan@s

A partir de les últimes fugides de nens reclosos en els Centres Tancats de Justícia Juvenil (talegos de menors) LâAlzina i El Segre a Catalunya, els mitjans de manipulació de masses generen lââ?alarma socialâ? tractant el tema sota la doctrina de la âseguretat ciutadanaâ?.
Aquesta vegada el que posa en perill el monstre omnipresent i omnipotent de la seguretat és la incapacitat de les autoritats per a contenir a l@s ânan@s dolentesâ dins el silenci de les cel·les blindades i els medicament psiquiàtrics.
Tots els partits polítics es passen la pilota i intenten treure profit de la situació. Els mitjans parlen de la saturació dels Centres sense qüestionar les causes que l'han provocat i sense qüestionar tampoc el model de (in)justícia juvenil basat en la Llei Orgànica Reguladora de la Responsabilitat Penal dels Menors 5/2000 i el seu Reglament de recent aprovació. L'únic punt de discussió sobre la nova normativa és l'extensió de la majoria d'edat penal dels 16 als 18 anys i l'adequació dels Centres per a aquest canvi. Com respostes institucionals enfront dels últims incidents es proposa l'augment de seguretat dinàmica (personal i forces de seguretat) i de seguretat estàtica (càmeres de videovigiància, implantació de mecanismes de tecnologia més avançada, etc.), l'obertura de més places en els Centres, l'obertura de noves presons, modificacions legals per a adequar els Centres de Justícia Juvenil a les âdiferents tipologiesâ? dels menors i als delictes pels quals se'ls hagi internat.
Per tot això, volem fer-nos sentir al carrer i trencar amb lâúnica versió que dâaquests fets fan polítics i periodistes. Us convidem a tothom a participar al cercavil·la convocat pel proper dijous 30 de juny a la plaça de lâÃngel (sortida metro Jaume I) a les 7 de la tarda. Contra el maltractament institucional dels i les nanes, solidaritat activa i suport mutu!
Col·lectiu Xinorris 21/06/05

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Cercavil·la contra les presons de menors
28 jun 2005
Col·lectiu Xinorris???? juajuajuajuajauajuajua
Re: Cercavil·la contra les presons de menors
28 jun 2005
...i que passa? son els/les millors. I si no ho coneixes, informa't.
Colera camping CNT