Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Trobades Internacionalistes Sokoa II
27 jun 2005
logo_mdt.gif
Els dies 16-18 de juny es van realitzar a Etxarri-Aranatz les Segones Jornades Internacionalistes Sokoa II. LâMDT va participar-hi per segon any consecutiu amb una delegació, que va aprofitar lâavinentesa de la trobada per establir i reforçar les relacions internacionals.

Aquestes segones jornades han posat de manifest lâevolució de moltes lluites revolucionàries que estan combatent i menjant terreny a lâimperialisme a diversos indrets del món. A través del debat, també sâha pogut visibilitzar la sintonia i la complicitat de les organitzacions presents davant un enemic comú: els estats imperialistes en totes les seves formes.

Durant aquests dies es van debatre i aprovar quatre ponències: âLa constitució de la fortalesa imperial europea: la immigració i lâasilâ?, âLâamenaça de Bolkestein: una directiva europea per privatitzar els serveisâ?, âPolítica exterior de la Unió Europeaâ? i âEl Dret a lâAutodeterminació: via fonamental per redefinir un món justâ?.

Les activitats de la trobada van anar seguides dâun seguit dâactes polítics, com ara la roda de premsa dâUdalbitza que es va realitzar a la casa consistorial dâEtxarri-Aranatz i lâacte reivindicatiu posterior en què es van denunciar les condemnes judicials contra els candidats electorals de les candidatures ilâ¢legalitzades a les darreres eleccions municipals.

Les jornades van cloure amb una marxa fins al poble veí, Arbitzu, que va ser controlada de la Guardia Civil. Les forces dâocupació van retenir alguns vehicles i persones, entre les quals es trobaven dos militants de la nostra organització, a qui van requisar diversos documents polítics i publicacions. En aquesta població es va realitzar el miting final en què foren homenatjades totes les delegacions internacionals. El contingut dâaquest acte, que també va comptar amb la intervenció dâArnaldo Otegi i el representant dâAskapena, va assenyalar la necessitat de la coordinació i solidaritat entre les organitzacions que lluiten al llarg del món contra lâimperialisme. Es va denunciar també el paper de les ONG i de lâautoanomenat altermundisme com a perpetuadors de la dominació imperialista, ja que només pretenen fer més sostenible a través de petites reformes aquesta relació dâexplotació i dominació al llarg del planeta.

De totes les resolucions presentades a les jornades cal destacar-ne una, important per la seva relació amb el nostre moviment: la que la nostra organització va introduir conjuntament amb Endavant-OSAN, a iniciativa dâaquests, sobre la importància del Dret a lâAutodeterminació per superar el marc autonomista, la fragmentació dels Països Catalans i els intents de regeneracionisme de lâEstat espanyol.

Finalment, voldríem assenyalar que aquestes Segones Jornades Internacionalistes Sokoa II ens ha reafirmat un altre cop en la necessitat que la lâEsquerra Independentista catalana es presenti arreu del món amb una única veu.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Trobades Internacionalistes Sokoa II
27 jun 2005
Resolució conjunta (acceptada) de lâEsquerra Independentista catalana a les jornades âEzkerra europaren atarianâ? (celebrades els dies 16, 17 i 18 de juny a Etxarri-Aranatz)En el marc de les Jornades Internacionals âSokoa-IIâ?, les organitzacions participants manifestem:

1. Que el procés de reforma dels estatuts dâautonomia actualment en marxa a lâestat espanyol no és més que un intent per part de lâEstat dâallargar un sistema de dominació i negació sobre les nacions oprimides i les classes populars dâaquestes nacions.
2. Lâautonomisme i el regeneracionisme dâEspanya estan esgotats en si mateixos. Els estatuts dâautonomia no sols no són instruments de sobirania, sinó que tenen per funció evitar que els pobles oprimits dins de lâEstat puguin accedir-hi. Això és el que sâha pogut constatar després de 25 anys.
3. Només el reconeixement del Dret dâAutodeterminació (DAD) pot donar solució a les aspiracions nacionals i socials de les classes populars de les nacions oprimides per lâEstat.
4. Lâautonomisme, com qualsevol altra estratègia parcial o sucedània del DAD, només cerca posposar la solució democràtica per a les aspiracions nacionals i socials de les nacions sense reconeixement. Lâautonomisme, en darrera instància, cerca de neutralitzar i destruir les opcions secessionistes.
Re: Trobades Internacionalistes Sokoa II
28 jun 2005
per que hi hagi una sola veu hi ha d'haver una sola estratègia, i no es el caas, mentre l'MDT segueix amb la seva línia socialment autista, oportunista i sectària, no té cap credibilitat per anar pel món representant res més que els quatre gats que són.

Dissolució JA!
Re: Trobades Internacionalistes Sokoa II
28 jun 2005
per que hi hagi una sola veu hi ha d'haver una sola estratègia, i no es el caas, mentre l'MDT segueix amb la seva línia socialment autista, oportunista i sectària, no té cap credibilitat per anar pel món representant res més que els quatre gats que són.

Dissolució JA!
Re: Trobades Internacionalistes Sokoa II
28 jun 2005
En qu'e idioma us vau entendre, pallassos?
Re: Trobades Internacionalistes Sokoa II
29 jun 2005
pel pallassos... presentar una ressolució conjunta amb endavant no em sembla una actitud socialment autista, la veritat.

Sectaris fora!
Re: Trobades Internacionalistes Sokoa II
29 jun 2005
si això ha de servir per l'entesa Endavant i MDT, que continui la festa.
Fora sectaris, sembleu polis, i si no ho sou llegiu, treballeu i sigueu coherents!
Apa, salut!
Colera camping CNT