Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
: Atac obert i frontal a la defensa legal dels processats per EGUNKARIA
20 jun 2005
>La Universitat Carlos III obliga a l'advocada i professora Carmen Lamarca a deixar de defensar Joanmari Torrealdai, president dâEgunkaria, i altres imputats

> La Universitat Carlos III addueix que defensar âimputats en delictes amb objectius terroristesâ? és perjudicial per a la Universitat, la seva imatge i el seu bon nom.

>La professora i advocada Carmen Lamarca, amb una dilatada trajectòria en la defensa dels drets humans,recorre la decisió davant la Universitat i la justícia ordinària

>Solidaritat amb els afectats desde la plataforma catalana de suport a Egunkaria
advocats.bmp
Davant el menysteniment del dret a la defensa i el lliure exercici de l'advocacia la Plataforma per Egunkaria vol denunciar els següents fets, solidaritzar-se amb els afectats i exigir que es respectin els drets fonamentals, davant una decisió ridícula, escandalosa i autoritària, pròpia d'altres temps.

Plataforma per Egunkaria
20 de juny de 2005
Mira també:
http://www.egunkaria.info

This work is in the public domain

Comentaris

Re: : Atac obert i frontal a la defensa legal dels processats per EGUNKARIA
20 jun 2005
La universitat de Madrid Carlos III, el rector de la qual és l'Alt Comissionat de les Víctimes del Terrorisme Gregorio Peces Barba, ha obligat a la professora i advocada Carmen Lamarca ha deixar la defensa del cas Egunkaria. Lamarca ha estat l'advocada del processat Joanmari Torrealdai, i els imputats Mikel Arrizabalaga, Xabier Legarra, i Joxemari Sors, fins que li han obligat a deixar el cas.

La decisió va venir després que el Govern Espanyol nomenés al rector Gregorio Peces Barba Alt Comissionat de les Víctimes: L'Oficina Jurídica de Carlos III ha argumentat que defensar a "imputats en delictes amb objectius terroristes" pot ser perjudicial per als "interessos de la Universitat", la imatge de la universitat i el bon nom de les persones que treballen en ella. El director de l'òrgan que ha pres la decisió és Diego Marin-Barnuevo. Però segons afirma Lamarca, la decisió prové directament del Rectorat. El director de l'Oficina Jurídica és nomenat pel rector. De fet, seguint la normativa de la universitat, Lamarca va sol•licitar el permís en l'Oficina Jurídica en el 2003 per a realitzar treballs de defensa en el cas Egunkaria, i com ha estat habitual, li van concedir l'esmentat permís. Encara que tots els professors de Carlos III treballen amb dedicació exclusiva, els de la Facultat de Dret tenen la possibilitat de treballar en alguns casos pràctics, sempre amb el consentiment de la universitat. Fins a ara, els límits s'establien en el nombre de casos i en els diners facturats en els mateix, però mai en el contingut.

La Universitat rep el 15% dels diners abonats pels clients als advocats-professors. Per tant, la Universitat Carlos III ha rebut el 15% dels diners pagats per Torrealdai, Arrizabalaga, Legarra i Sors durant dos anys. Els problemes van començar un mes després del nomenament de Peces Barba com Alt Comissionat de les Víctimes al desembre del 2004: primer, l'Oficina Jurídica va començar a sol•licitar més detalls sobre els judicis de Lamarca, i el 28 de gener, li van comunicar la decisió de reunir la Comissió Deontològica per a estudiar l'anul•lació del permís. Va ser una comissió creada Ad hoc. Li van comunicar la decisió de negar-li el permís justament el 21 de febrer, dos anys després del tancament de Egunkaria. Un mes més tard li van ordenar que abandonés deixar el cas.
Re: : Atac obert i frontal a la defensa legal dels processats per EGUNKARIA
20 jun 2005
egunkaria pertenece a los totalitarios de la eta

mejor ponerlos a todos a la sombra
Re: : Atac obert i frontal a la defensa legal dels processats per EGUNKARIA
20 jun 2005
canviat el nom paiaso, cada comentari que fas queda més clar que enlloc d'antifa ets molt proper al feixisme i la demagogia pepera.

Antifeixisme vol dir defensar-se del feixisme, el mateix feixisme que tanca diaris perque no li agrada que es faci integrament en euskera, el tema de la relació amb ETA es una excusa més perque ignorants com tu que creuen tot el que diu l'Acebes bordin i diguin tonteries com la que acabes de dir.
Re: : Atac obert i frontal a la defensa legal dels processats per EGUNKARIA
20 jun 2005
I encara li diuen democràcia !
Re: : Atac obert i frontal a la defensa legal dels processats per EGUNKARIA
20 jun 2005
Com pot la universitat fer aixó amb la gent d'Egunkaria quan ni tan sols el jutge pot afirmar seriosament la seva suposada relació amb ETA? Els repressaliats d'Egunkaria són periodistes i escriptors ben coneguts de la cultura basca, potser el problema de la direcció d'aquesta universitat espanyola és que ho ignora i es deixa endur per la propaganda criminalitzadora igual que aquells de Salamanca.

Per cert, feixisme es tancar un mitjà de comunicació que ha rebut premis internacionals per la qualitat de la seva informació. A aquest diari s'hi van entrevistar coneguts espanyolistes, els mateixos que també surtien cada dia a tots els mitjans espanyols pero que tanmateix es queixaven de ser censurats, al contrari de qualsevol d'aquests mitjans espanyols on llavors i ara censuren sistematicament qualsevol veu dels bascos que no càpiga a la seu estreta i tancada espanyolisme <i>constitucional</i>.

El que hauría de fer aquesta universitat espanyola es ajudar a denunciar les tortures que aquests reconeguts escriptors i periodistes bascos van patir per la guàrdia civil. Precisament per aconseguir, de forçar, una confessió d'aquesta suposada relació. Que torturessin un ancià de 80 anys i que aquest no confesses res només pot significar dues coses. Que aquest ancià, Martin Ugalde, era un superhome o que senzillament no tenia res per confessar. Perque les acusacions eren mentida, eren una excusa per tancar un mitjà que s'escapava del control de l'aparell mediatic espanyol i a sobre ho feia en euskera.
Sindicato Sindicat