Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Més de 1000 persones han passat per l´Euterpe al primer cap de setmana de vida. Joves i grans comparteixen nou espai entre un ambient de treball, compromís i festa. Ha començat ja una dura però gratificant rehabilitació per recuperar i fer de tots el centre social alliberat.
S´okupà el passat divendres. L´euterpe, joia artística, cultural i popular, ahir orgull comú, avui podrit com una víctima més de la dictadura del diner.
Un parell de dies han calgut perquè milers d´ulls i centenars de càmeres veiessin el lamentable estat que presentava l´espai. Un: Ja n´hi ha prou! unànims, acompanyats d´un somriure de galta a galta acompanyen aquesta reapropiació popular.
hem alliberat l´Euterpe, un nou espai per la ciutat, benficiós per joves, veïns, el teixit associatiu i el poble treballador sabadallenc en general. L´ okupació de centres socials és la nostra alternativa per tirar endavant propostes amb compromís social, nous models de relació i esperit crític. Una altra manera de viure, pensar i actuar lliurement, d´intercanvi i enriquiment personal i col.lectiu. Plena autogestió d´un espai amb una lluita diària no només al marge, sinó contra el sistema establert. Anar a l´arrel del problema i voler canviar el nostre voltant. És, alhora, una denúncia a només cobrir (i cada cop més descaradament) aquelles necessitats que obtenen benefici econòmic. Una denúncia a la propietat privada, a les lleis que la permeten, les estructures que ens obliguen a viure en unes ciutats que semblen presons organitzades per a que les persones produeixin i reprodueixin pels altres. Una denúncia al consum excessiu, la intoxicació dels mass-media i la por que ens intenten impragnar. Una denúncia a les institucions públiques, que sempre volen institucionalitzar i controlar els moviments socials, i acallar i criminalitzar la lluita basada en la desobediència, com la nostra.

L´okupació de l´Euterpe és també causa de les enormes possiblitats de l´espai (en zona i capacitat) i perquè a causa de l´especulació es troba totalment degradat i abandonat a les rates des de fa una desena d´anys. Cal rehabilitar-lo i mantenir-lo, tornar-li la vida. La nostra intenció és recuperar-lo perquè totes hi participem i el gaudim i resolgui part de les mancances que té el centre de la ciutat i la ciutat en general. Un espai de totes, ja que forma part de la memòria col.lectiva de la nostra ciutat, que no pot quedar en mans d´especuladors que no respecten la ciutadania ni el patrimoni històric.

L´Euterpe permetrà, a més, desenvolupar tot un seguit d´activitats, sota la convicció que un nou món no només és posible sinó imprescindible. Aquestes seran regulades en una assemblea gestora oberta a tothom. Cada dilluns a les 21h. Cal tornar-lo a fer servir, com a espai de trobada, d´oci i de cultura. Que tingui la participació i la solidaritat com a pilars bàsics. Que albergui una biblioteca amb lectura comprometa , una sala de tallers i una de reunions per a col.lectius. Que dinamitzi actes de formació i de transformació social, com un banc de temps, un mercat d´intercanvi de roba, àpats vegetarians, cinema, teatre, concerts i altres formes d´oci alternatiu, com tantes més activitats que sorgeixin d´entre les necessitats i inquietuts de la gent que vulgui.
Moltes mercès a tots!
L´euterpe és vostre!
La única lluita que es perd és la que s´abandona!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Ok, doncs un altre per desallotjar...
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Fora porcs de Sabadell!!!
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Visca l'alcalde mussolinià de Sabadell, factòtum del P$C i "ciutadans pel rot".
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Francesc Bustos, el protector de Sabadell hauria de tornar per fer fora tota aquesta púrria!!!
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
No me n'he anat. Sóc el vostre tinent d'alcalde de Territori, i us fotré de ciment que semblareu Terrassa.
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Aquest és el meu Paco... aíxi, donant canya als marrans del poble
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
hola sóc el nou reponsable de la policia municipal de Sabadell i només volia dir-vos que aneu en compte amb el què poseu que us tenim a tots controlats i amb un parell de trucadetes a la Tura això ho acàbem ràpid.
Ara que per fi domrmiem tranquilsde nou i els okupes ens la foten 5 dies abans de què vingui el príncep... On és el Montilla quan se'l necessita!?
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
No patiu, crearem un dispositiu que farà que als fills de papà que ocupen locals al centre per poder anar de festa se'ls pasaran les ganes de fer qualsevol història!!!
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Visca la okupació de l'Euterpe!!

Per als que no sou de Sabadell, sapigueu que aquest edifici és un antic teatre reconvertit en cinema i abandonat fa uns anys. Està al vell mig del centre de la ciutat (en serio, a 25 metres de l'Ajuntament i a l'inici de la Rambla, la via peatonal més important de la ciutat).

La degradació d'aquest edifici era evident, i això ha causat durant molt de temps un sentiment de llastima entre els ciutadans, que han anat veient com es deteriorava amb el pas del temps i la eventual entrada al edici de jovenets per a causar desfertectes.

En pocs dies d'okupació s'hi han apropat un número incontable de gent d'un espectre sociològic amplíssim. Avui mateix, al llarg del matí han entrat a visitar desde una familia amb fills, adults sols, avis sols o en grup, adolescents que sortien de l'institut, joves amb ganes d'informar-se i participar, i fins i tot un grup d'alumnes de primària, amb els seus professors, d'un col·legi públic de la ciutat.

Esperem que això duri per molt i realment puguem començar a canviar les coses.

Visca l'Euterpe.
Visca Sabadell anticapitalista.
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
I quant costa l'Euterpe? 4, 5, 6 espais de l'ajuntament?
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
20 jun 2005
Davant la visita dels princeps espanyols a Sabadell el proper dimecres 22 de juny.

MANI A LES 17.30H DES DE LA PLAÇA CREU ALTA
MONARQUIA ? NO GRÀCIES!!
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
21 jun 2005
O que bé, els pijets del centre de sabadell ja tenen un nou lloc on anar a fumarse els porrets i a crear més i més col.lectius i associacions que no serveixen per res i per a fer els nens grans.
I els verdaders okupes no van a dutxar-se a la casa que els papàs tenen al centre. Ni tampoc a sopar a casa de l'àvia, els verdaders okupes okupen per necessitat i no tenen cap més opció.
Ah i si hi ha problemes, els papàs també us pagaran un bon advocat perquè amb els diners que cobren s'ho poden permetre. "Un capritxet del nen, que ara en comptes de fer cabanes a dalt dels arbres es dedica a "Okupar" edificis antics per fer-hi meravellosos centres socials."
Feu riure de lo patètics que arribeu a ser, molt parlar i parlar i reunir-vos i al final mai feu res que valgui la pena.
Pijos!!!
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
21 jun 2005
si i la plataforma antifeixista aquesta que vau crear no serveix per una puta merda.
Al feixista: cop de pal al cap!!!
Menys parlar i més actuar, QUANTS NAZIS HEU APALLISSAT EH?? Nosaltres UNS QUANTS!!!
SKINHEADS ANTIFEIXISTES SABADELL
A MES DE BOTES, TENIM CERVELL!! OI!
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
22 jun 2005
A tots els que parlen en contra, per dir que estàs en contra de l'okupació las de conèixer d'aprop no val dir el capritxet del nen, per que aquestes paraules ja són una musiqueta que resona però no fa cap efecte,la llegenda akesta de k tots els antisisstema som uns guarros està massa vista, i el verdaderament guarro es el k sembruta la bocatiran la merda per qui, tots akests k van a fvor de lamonarkia k fingeixen ser de la poli, això si que és patètic.
Aquí el jovent lluita, no es conforma amb el putu sistema, si ets un conformista que et devorin els corbs del govern!!

ANTISISTEMA
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
22 jun 2005
Penso que aquests que diuen que els okupes són fills de papà poder tenen raó, però que si ells han triat ser okupes és perquè realment senten aquesta necesitat de fer un CSA, un lloc on no només sigui per fer concerts i tal, sinó també per parlar, llegir, reunir-se i passar-s'ho bé. Els okupes de Sabadell són bona gent i ells tampoc han decidit nèixer en una familia benestan o no, simplement neixen i prou. Llavors són ells qui prenen la desició...personalment en conec alguns que són de família benestan però pel fet de volguer ser okupes, han de pagar-s'ho tot ells i espavilar-se. Jo sóc d'una família benestant, ni adinerada però tampoc amb una economia baixa, i a casa meva no accepten que jo vulgui ser okupa i que em mogui per aquest ambient. No tot és tan fàcil com sembla, no tots els pares ho accepten que el seu fill/a VULGUI ser okupa quan podria viure en condicions MOOOOOOOLT millors.
Salut i Revolució
Sabadell Antifa
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
28 jun 2005
Estic molt preocupat. Lo Manolo, durant la visita del principito, semblava com si tinguès algun problema amb lo seu coll. EL vaig trobar massa rígid. Als altres del P$C també els hi pasava el mateix amb el coll. Curiós.
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
14 jul 2005
Aquesta gent que tan critica l'Euterpe...oloreu massa cabrons,pero no s'em fa extrany,no veu abandonar el tripartit fins que les coses escapaven de les vostres mans. La esquerra..De debò?...en fi,massa funcionari/a acomodat pel seu gran salari...i això si a mosseguades per que no t'el treguin,feu fastig no hi ha cap alternativa decent d'esquerres a sabadell,sou tots lo mateix.Heu nat a l'Euterpe, no veieu com curra la peña?...una mica més d'humiltat que aqui qui la a cagada i grossa sou vosatres.Ah! es cert, a totes les okupes van nens de papa,esta clar,però la gran majoria no ho som.

...en fi
Re: Èxit del Centre Social Euterpe de Sabadell
10 set 2005
Tinc 52 anys, soc de Sabadell, em sembla genial el que han fet la "canalla" amb l'Euterpe. Em sembla genial que trobin alternatives a l'Hermètica (àrea de discotèques i pubs -per els lectors que no son de Sabadell-), que busquin els seus mitjans de relacionar-se i de fer feina per el teixit social independent -perquè n'han fet molta de feina per tirar el projecte del CSA endevant-, em sembla genial que mentres l'administració va tancant locals de música en viu i clubs de jazz, els joves van obrint alternatives a l'alineació i la comercialitat en el lleure, em sembla molt bé que passin coses que els representin "grans al cul" als polítics, perquè vaigin saboreijant on s'han ficat i veigin que no tot son "roses", endevant nanos...!
Sindicato Sindicat