Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
18 jun 2005
Ahir a la matinada, després d´un correbars, s´okupà l´Euterpe, un ou espai per la ciutat que portava abandonat anys i es troba just davant l´AJuntament.
Un nou espai per la ciutat!

Avui, 18-7-05, hem alliberat l´Euterpe, un nou espai per la ciutat, benficiós per joves, veïns, el teixit associatiu i el poble treballador sabadallenc en general. L´ okupació de centres socials és la nostra alternativa per tirar endavant propostes amb compromís social, nous models de relació i esperit crític. Una altra manera de viure, pensar i actuar lliurement, d´intercanvi i enriquiment personal i col.lectiu. Plena autogestió d´un espai amb una lluita diària no només al marge, sinó contra el sistema establert. Anar a l´arrel del problema i voler canviar el nostre voltant. És, alhora, una denúncia a només cobrir (i cada cop més descaradament) aquelles necessitats que obtenen benefici econòmic. Una denúncia a la propietat privada, a les lleis que la permeten, les estructures que ens obliguen a viure en unes ciutats que semblen presons organitzades per a que les persones produeixin i reprodueixin pels altres. Una denúncia al consum excessiu, la intoxicació dels mass-media i la por que ens intenten impragnar. Una denúncia a les institucions públiques, que sempre volen institucionalitzar i controlar els moviments socials, i acallar i criminalitzar la lluita basada en la desobediència, com la nostra.

L´okupació de l´Euterpe és també causa de les enormes possiblitats de l´espai (en zona i capacitat) i perquè a causa de l´especulació es troba totalment degradat i abandonat a les rates des de fa una desena d´anys. Cal rehabilitar-lo i mantenir-lo, tornar-li la vida. La nostra intenció és recuperar-lo perquè totes hi participem i el gaudim i resolgui part de les mancances que té el centre de la ciutat i la ciutat en general. Un espai de totes, ja que forma part de la memòria col.lectiva de la nostra ciutat, que no pot quedar en mans d´especuladors que no respecten la ciutadania ni el patrimoni històric.

L´Euterpe permetrà, a més, desenvolupar tot un seguit d´activitats, sota la convicció que un nou món no només és posible sinó imprescindible. Aquestes seran regulades en una assemblea gestora oberta a tothom. Cada dilluns a les 21h. Cal tornar-lo a fer servir, com a espai de trobada, d´oci i de cultura. Que tingui la participació i la solidaritat com a pilars bàsics. Que albergui una biblioteca amb lectura comprometa , una sala de tallers i una de reunions per a col.lectius. Que dinamitzi actes de formació i de transformació social, com un banc de temps, un mercat d´intercanvi de roba, àpats vegetarians, cinema, teatre, concerts i altres formes d´oci alternatiu, com tantes més activitats que sorgeixin d´entre les necessitats i inquietuts de la gent que vulgui.

RECUPEREM L´Euterpe!
A Sbd la lluita continua
Fins la victòria sempre!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
18 jun 2005
Anims nois!
No han passat ni 50 dies des de l´últim centre social.
Que entenguin ja què és l´autonomia i l´autogestió.
Contra el capital no hi ha treva!
Visca sabadell, ciutat revolucionària
! visquin l´acció directa i la desobediència!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
18 jun 2005
i ja són 8, no? Ànims!!!!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
18 jun 2005
felicitats,som molts els sabadellencs orgullosos de la vostra feina.
salut
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
18 jun 2005
Ahora los okupas ya tienen un local
es el Euterpe es un centro social
Una nueva vida menudo Centro Social!
una nueva vida menudo Centro Social!
EUTERPE!!!

Visca L'Euterpe!, Visca La lluita revolucionaria dels okupes a Sabadell!, Recuperem-L'ho!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
18 jun 2005
Endavant amb les okupes!
Alliberem espais!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
18 jun 2005
No entenc res de res. Si ara fa 4 dies l'ajuntament us va regalar dos locals, un al centre i un altre a Ca n'oriac per fer de centres socials, per què ocupeu ara l'Euterpe? Parleu d'especulació, però a l'Euterpe no s'ha construït perquè és un edifici protegit, i no es pot especular amb ell. Qui vulgui construir-hi ha de mantenir l'estructura actual exterior i bona part de la interior.

Per últim: l'ús que en fareu es reduïrà a festorros diversos i a fumades col·lectives de petes. Si això és cultura popular, que em donin de baixa del poble.

Per què no dieu la veritat? Que com sou tots un "pijets" del centre no us mola allunyar-vos de casa i trepitjar els barris.

Salut!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
19 jun 2005
tens rao no entenc res
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
19 jun 2005
Clar es un edifici protegit per aixo per dintre esta en tant bon estat, ple de gats morts, herbes de dos metres, quilos de pols acumulades i parets derruides, aixo si que es "protegir" el patrimoni històric, tot perque els seus 9 propietaris portan 10 anys esperant que el m2 cuadrat al centre valgui uns quants milers mes(si si més encara!aixo no s'acaba nois) per poguer fer la seva venta archimilionaria, ket penses ke perke hagi de mantenir lestructura dinterior i l'exterior no es pot especular amb ell? xaval donat una volta pel centre de la ciutat i fixat en els pisos de luxe que s'estan construint, potser ten adones que "casualment" mes d'un son cases historiques i protegides centenaries de sabadell. Si si no entenc res em mola el teu concepte de proteccio del patrimoni t'hi has lluit xaval ;)

Si si nomes farem festorros i fumades colectives, i per suposat tot els okupes son pijets del centre, com es nota ke non tens NI PUTA IDEA DE RES I KE NO HAS TREPIJAT MAI CAP DELS CENTRES SOCIALS KE SAN FET AKESTA CIUTAT
Ala xaval fumat uns kuants porrus i tornat al paladium ke tu ets molt radica i alla i deu haver una cultura popular de la ostia, pro si us plau deixa de dir cullonades i parlar sobre coses ke ni tans sols coneixes
salut
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
19 jun 2005
doncs dimecres a la tarda, camí de l'ajuntament, tenen previst passejar per la Rambla els principets del regne d'Ecspanya, els borbonets, que vénen a què li besin el culet els del Col·legi d'Advocats de Sabadell. Passaran per davant de l'Euterpe?
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
19 jun 2005
Una cosa son els locals cedits a assemblees de joves de cada sector i una altra els CSO. Abans de polemitzar, informa't sisplau, la bona informació és la base d'una opinió ben fonamentada.
Per cert, tal com diu xxx, ja s'està tardant a organitzar-ne alguna per la visita dels "princeps" a Sabadell!!!!

Salut.
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
19 jun 2005
Que autogestió ni que osties, si despres a la primera de canvi pacteu amb l'Estat...
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
19 jun 2005
Pacte amb l'Estat? Mira, totes les lluites locals tenen defectes, i a Sabadell n'hi han de defectes, però no per tirar la cavalleria tan a sobre. Sí, es va deixar Can Barba, però es va deixar intacte la lluita per alliberar espais i per denunciar l'especulació i la manca d'espais basats en l'autonomia i en l'autogestió. Canviar les coses es fa a partir d'anar canviant petites coses i crec que es si es parla i es negocia amb governs municipals des de la iniciativa i l'acció directa dels propis col·lectius que s'ho estan currant a SBD, personalment -i insisteixo, personalment- ho veig de puta de mare. Jo crec que SBD està essent un petit exemple de com tenir la iniciativa sempre del costat dels moviments socials i això no té res a veure amb pactisme ni traició d'unes idees. Ara explica'm tu que fas a la teva vida diària per no pactar amb l'Estat.
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
19 jun 2005
L'abandó de Can Barba es va produïr despres d'un procés de debats, discussions i desgast intern de l'assemblea que no explicaré aquí ja que no es el lloc adequat, la nova okupació de l'Euterpe preten entre moltes altres coses reafimar-nos en la línea de l'autogestió dels espais alliberats i l'autonomia.

El no entenc res es nota que no coneix la realitat dels CSA's de Sabadell ni l'acció i la lluita que s'han portat en ells que tot i tenir com tot els seus defectes, en cap cas s'ha limitat ni al propi espai ni al centre de la ciutat, i de pijos res !, en tot cas no val la pena entrar en una discussió, a palabras necias millor oidos sordos.
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
20 jun 2005
Hi ha una manera de jugar a la política que se sotmet a les regles, que obeeix i creu en el poder com qui abans creia en Déu. D'aquí surten els pactes i, amb ells, les recompenses per haver fet bondat: els tractes de favor, la corruptela socialista i la compra-venda estil Bustos... Ja ho coneixem. La victòria de L'Euterpe, en canvi, va realment més enllà. Es recupera el patrimoni, es torna a posar de manifest el problema de l'especulació immobiliària i s'ataca, una i una altra vegada, la institució de la propietat privada. És necessari perquè el temps passa i l'abús continua. I és contra això, contra l'abús del sistema capitalista, que s'ha de mantenir i ampliar una sòlida unitat.
Sabadell revolucionari o no és.
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
20 jun 2005
Hola gent, jo vaig presenciar l'okupació de l'Euterpe...Estaba de festa amb uns amics que em van dir: eeeee nenmggg kedem al centre que fan correbars! total que vaig anar a pillar-la i estar amb els amics. L'ambient estaba molt bé, tret d'una picabaralla que es va produir entre dos nois, un descalç i un altre que no m'enrecordo. Vaig fumar, vaig beure uns quants "temas"...etc, etc. I de sobte, quan estavem a la Rambla vaig començar a flipar quan vaig veure uns tius o ties amb el rostre mig tapat pujats als balcons amb llanternes i grabant amb cámeres de vídeo. Jaja, jo això no m'ho esperaba. "ayanamiento de morada" em preguntaba? són veïns que ens tiraran aigua perqué callem? També hi havia un home gran amb llarga barba blanca fent fotos entre la gent amb una cámara profesional (seria periodista?) I Després els okupes entren a l'Euterpe i pengen cartells a l'entrada i parlen per un megàfon! El que és del poble pel poble. Una amiga em va dir que l'euterpe havia sigut okupat, que era un fet històric. A mi em va sobtar tot bastant, no estic ficat en aquests temes...pot ser perqué no tinc temps, pot ser és una escussa i és que sóc un pasota... M'ho he de plantejar tot plegat. Però al veure tot allò vaig sentir sensacions i emocions positives, esperançes...veia que algú tenia les coses clares i era capaç de duur a terme projectes pensant en els altres, en el jovent i en la ciutat.
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
20 jun 2005
"es parla i es negocia amb governs municipals des de la iniciativa i l'acció directa"

Aquest és el problema, que no teniu ni puta idea del que vol dir acció directa
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
20 jun 2005
Gràcies per les teves lliçons che de pacotilla!!
Perquè no ens deleites amb el teu repertori d'acció directa?
Està molt bé que llegeixis les notícies i que tinguis opinió pròpia però encara estaria millor que pensesis amb el cap i que t'intessi com a mínim preguntar el perquè de les coses i en quin contextes fa. Segur que n'hi ets de Sabadell n'hi hi has estat massa... Ànims i continua amb la teva demagògia, dogmatisme i prepotència pel món que això si que és una actitud revolucionària i basada en l'acció directe.
Felicitats Euterpe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
20 jun 2005
Em penso que no es tracta precisament de fer un concurs per veure qui és més radical o qui és més pijo. Es fa el que es pot.
I què si son pijos? Almenys s'ho curren i aqui tenim la prova L'EUTERPE RENEIX COM L'AU FÈNIX DE LA SEVA PROPIA MERDA.
Salut nens de papà és l'hora del parricidi!!!
Visca la Terra Lliure!!!!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
20 jun 2005
i ja tenim lluuuuuuuum
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
21 jun 2005
felicitats des de granollers, continueu com fins ara i que les paraules banals se les emporti el vent!!

VISCA L'EUTERPE!! OKUPEM-L'HO
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
22 jun 2005
Ei...Re...me estat llegint una miketa els comentaris de per aki...només dir a tothom ke està convidat a venir...a participar en aquest projecte, a aportar idees, a netejar i a rehabilitar lespai ke Sabadell tenia abandonat.

Totes i tots hi sereu benvinguts. Perquè les coses es coneixen i es comprenen vivint-les. Veniu i després jutgeu. i si voleu també parlem de la ciutat en general. dels barris perifèrics, a veure ki son els pijos i nens de papà de sabadell.

Moltes gràcies a tothom que ens ha felicitat i donat suport.

Ara a per la feina! a seguir lluitant des dels centres socials alliberats, perquè ara més ke mai...l'okupació es necessària. Si l'Euterpe sempre ha estat un espai social i cultural ke feia tancat i destrossat per l'especulació?

és una okupació totalment legítima, i la ciutat de Sabadell ens dóna suport.

L'Euterpe per a totes i tots!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
28 jul 2005
ei gent!!
ATENCIÃ!!

DISSABTE 30 DE JULIOL INAUGURACIÃ DEL CSA L'EUTERPE!!

tOT EL DIA D'ACTIVITATS I ESPECTACLES DES DE PER ALS MÃS PETITS FINS ALS MÃS GRANS...L'EUTERPE OBRA LES SEVES PORTES A TOTHOM.

l'EUTERPE TORNA A SER DEL POBLE!

mATÃ?: FANFARRIA I ANIMALADA EN ACCIÃ, CERCAVILA,

DINAR POPULAR Amb l'ajuda d'ACEA (COL´LECTIU BEGÃ)

TARDA: 5 HORES D'ESPECTACLES AL TEATRE (TEATRE, CANTE JONDO, PROJECCIONS...) I ACTIVITATS LÃDIQUES I FESTIVES PER A NENES I NENS

NIT: CONCERT (THE MORRIKOS VS EL SUELO, FURA, KASPARRATA I DJ'S)

TOTES I TOTS HI SOU CONVIDATS. US ESPEREM AMB LES MANS OBERTES.

ALA PENYA...UN BESILLO

I A SEGUIR AIXECANT L'EUTERPE AMB LES NOSTRES MANS...MUA
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell!
28 jul 2005
El que tindríeu que fer és deixar de molestar i viure la vostra vida sense trepitjar el drets dels altres. Us tindría que fer vergonya que els vostres pares encara us mantinguin per a que pogueu desperdiciar el vostre temps mentre la gent corrent l'utilitza per treballar i guanyar-se la vida.

Potser algun dia creixereu i ho entendreu.
Colera camping CNT