Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Jornada de lluita a l'Eixample: desemmascarem la seva democràcia!
15 jun 2005
En motiu de la Festa Major de Fort Pienc (del 9 al 20 de juny) la Revolta-Assemblea de Joves de l'Eixample Nord durà a terme una jornadada de lluita per denunciar la farsa de l’actual sistema econòmic, polític i de decisió.
nohoescopiapetit.jpg
MANIFEST:

LâAssemblea de Joves de lâEixample Nord-La Revolta hem vol denunciar el caràcter antidemocràtic del sistema polític que ens governa. Sota el lema âDesemmascarem la seva democràciaâ? volem denunciar la farsa de lâactual sistema econòmic, polític i de decisió, fill dâuna dictadura feixista i de lâoblit de la memòria dels treballadors i treballadores que van lluitar per lâalliberament del poble català.

Podríem estar aquí recordant la Guerra Civil o la dictadura feixista de Franco i els seus, avui condemnada pels polítics que ahir la governaven. Però resulta que, a dia dâavui, ens donem compte que les coses no han canviat tant.

Els desorbitats preus dels pisos, lâatac a la nostra llengua i forma de viure o les barreres i explotació de les persones immigrades són exemples quotidians, del dia a dia, que ens mostren qui segueix governant i perquè cal seguir lluitant. Ni la neteja de cara de la transició, ni lâengany massiu que practiquen els polítics i els mitjans de comunicació ni la farsa de la democràcia liberal capitalista podran aturar el pensament crític i lâactivitat política en favor dâuns Països Catalans lliures i socialistes.

27 anys enrere, durant lâanomenada âTransició democràticaâ?, lâelit de lâesquerra de plastilina i el nacionalisme burgès van signar el âpacte del silenciâ? per seure al Parlament i al costat dels feixistes democratitzats de la nit al dia. No van tenir cap problema a lâhora de perdonar tots els crims que havia comès la dictadura. Aquesta colla de demòcrates tampoc va tenir problema en abandonar les seves pròpies idees, republicanes i socialistes, i donar pas a una partitocràcia capitalista, amb total impunitat per la dictadura feixista i declarant la inviolabilitat de la monarquia contra la que tant havien lluitat. Ni un judici, ni un rentat de cara. La tropa feixista i el monarca borbó van continuar a les institucions espanyoles, tal i com ho desitjava Francisco Franco i garantint la unitat de la santa pàtria espanyola.

Durant tota la història, la classe treballadora ha lluitat per un món més solidari, sense classes socials i en que el poble decideixi sobre el seu propi futur. Durant 40 anys ho impedia la dictadura feixista i ara ho impedeix aquesta âsuposada democràciaâ?, capitalista i opressora.

Des de lâ AJEN-La Revolta treballem per la construcció dâun país lliure i que no depengui de polítics estrangers escollits sota els paràmetres dâuna democràcia de joguina. Una democràcia que avança segons la publicitat i la competència entre partits. Una democràcia en que uns comencen a jugar des de dalt i els altres des de baix. Una democràcia en que les treballadores no hi podem participar perquè no tenim grans empreses que ens paguin la campanya electoral. Una democràcia que sâexerceix durant cinc minuts, cada 4 anys i en que la opció guanyadora sempre és lâabstenció.

Som joves, som catalanes i volem construir un món sense classe socials i en que les relacions de poder depenguin de les persones i no del capital. Perquè no ens creiem, no ni ens fareu empassar, que la decisió de les capes populars i treballadores sigui la de permetre un sistema polític que ens margina per ser dones, catalanes o immigrants. Ja ningú es creu les mentides de la vostra democràcia. Cada dia són més les persones que sâadonen que no vivim lliurement.

La majoria de treballadors als Països Catalans ens aixequem cada dia per sotmetreâns a la dictadura dâun empresari que decideix sobre les nostres vides, la nostra mà dâobra, i el nostre futur i la nostra economia. I a això nâhi diuen democràcia.

El govern del PSOE que avui és el principal âescollitâ? , amb el beneplàcit dâIniciativa, Esquerra o el PP continua permetent que les empreses dâaquí, catalanes o espanyoles, explotin i assassinin de fam a la població del 3r món. Això sí, democràticament i gràcies al joc del lliure mercat.

Els vostres valors capitalistes, individualistes, ambiciosos i liberals justifiquen la majoria dâactes inhumans. Però a vosaltres, empresaris, polítics, burgesos, reaccionaris, liberals, conformistes i pro-capitalistes us és igual.

Ni la transició, ni la propaganda dels mitjans han apagat lâesperit revolucionari i humà del jovent organitzat. Només us queda la repressió, i la repressió fa mal però també crea més respostes, més dissidència i més organització.

Aneu amb compte perquè lâAJEN âLa Revolta estarem cada dia, a peu de carrer, exigint una democràcia participativa, fomentant el pensament crític i lâacció col·lectiva. Perquè lâúnica democràcia possible és la socialista, la que parteix de la igualtat de condicions, la
participació i el pensament col·lectiu.

Conjuntament amb els milers de joves que estan organitzats arreu del país, us plantarem
cara cada dia als nostres barri i lluitarem per un democràcia de veritat.

Per uns Països Catalans sense classes socials ni masclisme patriarcal.

Lluitarem per una pàtria lliure de lâexplotació laboral i on la terra sigui de qui la treballa.

Visca la terra!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornada de lluita a l'Eixample: desemmascarem la seva democràcia!
15 jun 2005
Li diuen democràcia i SI que ho és.
Re: Jornada de lluita a l'Eixample: desemmascarem la seva democràcia!
15 jun 2005
Democràcia?? a on? ... aix no la trobo!
Re: Jornada de lluita a l'Eixample: desemmascarem la seva democràcia!
15 jun 2005
Tens raó vivim en una dictadura mantinguda per les forces d'ocupació espanyola i l'Eixample no es un barri burges on viu el 80% de la classe politica, sino que es una kasbah setjada per les forces colonials imperialistes.
Re: Jornada de lluita a l'Eixample: desemmascarem la seva democràcia!
16 jun 2005
mira demagoga de merda,
jo sé molt bé què sóc: un treballador català. Si tu el que vols és desanimar la gent per lluitar pot ser per dues coses: o bé ets el tipus de persona que a qui no interessa un canvi, o bé ets una covarda.

Salut i lluita!!!!!
Re: Jornada de lluita a l'Eixample: desemmascarem la seva democràcia!
16 jun 2005
el concepte d'eixample nord com el porteu??
Re: Jornada de lluita a l'Eixample: desemmascarem la seva democràcia!
16 jun 2005
sense complexos, i tu? com portes l'edat del pavo?
Sindicat Terrassa