Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder : ecologia : sanitat
el perill de les incineradores a la Plana
13 jun 2005
LA PLATAFORMA NO A LA CONTAMINACIO S'OPOSA A LES INCINERADORES DE RESIDUS URBANS
Després de conéixer que el conseller Blasco esta animant a presentar projectes d'incineradores de residus urbans, que el projecte mes avançat esta precisament en la província de Castelló, en la Vall d´Alba, volem recordar que la incineració de residus urbans comporta l'emissió a l'aire de grans quantitats d'elements tòxics que empitjoraran la mala qualitat d´aire què ara tenim, i , per descomptat, augmentarà el risc per a la salut dels ciutadans de les nostres comarques.
Gràcies al moviment ciutadà aconseguirem eliminar en gran part les emissions de metalls i altres elements cancerígens com l'arsènic d'origen industrial. Amb la instal·lació dels filtres en les empreses d'atomitzat i fregides i esmalts.
Tot este esforç s'en anira al fem si permetem la instal·lació d'estes incineradores.
Si el problema de la contaminació en la província de Castelló no estava ni de bon tros resolt, amb les incineradores de residus urbans la cosa pot arribar a empitjorar-se greument.

Ara entenem la necessitat d´eixa conselleria a ocultar la informació real de la mala qualitat de l'aire. Els grans projectes contaminants que nosaltres sospitàvem que s'amagaven darrere d'esta manipulació van apareixent.

Primer va ser l'ampliació de la central tèrmica amb la planta de cicle conbinat. Després vam conéixer una segona ampliació, que per descomptat necessitava bones dades en les estacions de control de la seua propietat perquè no existiren inconvenients per a aprovar les declaracions d'impacte ambiental i l'Autoritzacions Ambientals Integrades. Pareix que hi ha prevista una tercera.
Després les successives ampliacions de UBE i BP Oïl, amb els projectes del "Serrallo".
Ara volen instal·lar les incineradores de residus urbans.
Cada vegada es fa mes evident que hi ha una contradicció en el desenvolupament impulsat per este model econòmic, que camina en la direcció contrària a la sostenibilitat. Si era necessari reduir, reutilitzar i reciclar per a aconseguir eixa sostenibilitat dels recursos del planeta, a este model econòmic només li interessen les tres erres quan són negoci. L'exemple és que només es recicla, que és la ultima erre en l'orde de sostenibilitat per que, en alguns casos, és negoci. Quan no, tot al muntó i a cremar-ho.
Les successives ampliacions de la central d'Iberdrola a Castelló, ens posa en evidència que el consum elèctric augmenta i a més de manera absurda, quan la necessitat d'assegurar futur per als nostres fills demanda tot al contrari.
Un altre indicador que l'augment en el consum s'ha disparat és el gran augment en la generació de residus que fa que es plantegen possibilitats com la incineració per a eliminar-los, posant amb això en perill un recurs vital com l'aire, que és precisament el que necessita manera mes immediata la nostra salut, no diguem la dels nostres fills.

És necessari prendre consciència que només la reducció del consum, des de l'electricitat que aconseguix que s'amplien les centrals tèrmiques com la d'Iberdrola a Castelló, així com el reutilitzar objectes i productes, exigint que siguen mes duradors, pot evitar que necessitem les incineradores per a eliminar, posant en perill la qualitat de l'aire que respirem.
La Solució: Primer REDUIR consum, segon REUTILITZAR tot allò que es puga, tercer RECICLAR. .

Altres “solucions�, com la incineració són una barbaritat ecològica molt perillosa.

PLATAFORMA CIUTADANA NO A LA CONTAMINACIO

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat