Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Badalona: crítiques al projecte de recuperació de la perdrera Vallensana
12 jun 2005
vallensana.jpg
La CUP i les forces polítiques opositores al govern tripartit de Badalona posen en qüestió el projecte de recuperació de l'antiga pedrera Vallensana a partir de bales de residus d'ecoparcs projectada per l'Agència de Residus de Catalunya.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i el PP s'han sumat al rebuig que tant CiU com Els Verds ja havien expressat aquesta setmana al projecte de recuperar l'antiga pedrera de la Vallensana a partir de bales de residus procedents d'ecoparcs, una iniciativa pionera de l'Agència de Residus de Catalunya i avalada per una investigació duta a terme a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Des del Partit Popular, el seu líder municipal, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat la seva indignació pel fet que "a canvi de quatre euros i d’una barca Maite Arqué ha acceptat que Badalona s’emporti la porqueria de Barcelona". En un to irònic, Albiol ha afegit que l'alcaldessa "hauria d’haver-li dit a Joan Clos que posés les escombraries al mig del Passeig de Gràcia".

En un to ben diferent s'ha expressat la CUP tot i que també coincideix en el rebuig del projecte pels problemes ambientals que pot ocasionar. Per a la formació independentista, Badalona "no es pot permetre el luxe de malmetre el poc patrimoni natural que li resta" i consideren que aquest projecte és "fruit de la manca de planificació del territori que existeix al sí del tripartit, que es cedeixin uns terrenysde la nostra ciutat per abocar-hi la porqueria que genera l'Àrea Metropolitana". Finalment, també denuncien la manca de transparència del govern local en aquest assumpte i el fet que no s'hagi posat "a disposició dels
membres del Fòrum del Medi Ambient tota la informació necessària per avaluar el risc d'una infraestructura com aquesta".

Des de la federació convergent també han coincidit a demanar una reunió urgent dèl Fòrum de Medi Ambient per tal que el govern expliqui el projecte de la Vallensana i es "recuperi un diàleg en temes ambientals que corre el perill de trencar-se per culpa de la manera d'actuar que han tingut el PSC i IC". Des de CiU s'insta a la redacció d'una declaració conjunta dels membres del Fòrum avaluant la iniciativa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Badalona: crítiques al projecte de recuperació de la perdrera Vallensana
13 jun 2005
Quins Verds? no feu riure si aquest verds son dels socialistes .
Sindicat Terrassa