Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
400 persones es manifesten a València contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia
12 jun 2005
.
34.jpg
adA.jpg
Vora 400 persones es manifestaren el dia 10 de Juny a València en defensa dels espais alliberats i contra lâespeculació. Sota un control policial axfixiant (10 furgones de policia nacional equipades amb material antidisturbi ârobocops, escopetes de pilotes de goma) i baix continues identificacions, provocacions i amenaces, els i les manifestants sortiren de la Plaça de Sant Agustí a les 20â10, encapçalats per una pancata que duia el lema âContra lâespeculació, defensem els nostres barrisâ?, desobeint les ordres de la policia que amenaçava amb carregar si la mobilització es duia endavant.

    Els manifestants transitaren per els carrers més concorreguts de València cridant consignes en favor de lâokupació, contra lâespeculació urbanística i en defensa del Cabanyal. La manifestació concorregué tensament malgrat lâactitud pacífica dels i les manifestants que en cap moment caigueren en les continues provocacions policials.

    Un cop dissolta la manifestació i repartits els manifests de suport al CSO La Discòrdia i contra la destrucció del barri del Cabanyal, les identificacions i provocacions continuaren al barri del Carme, sense registrar-se cap incident llevat de la confiscació dâalgunes pancartes per part de la policia.

    Malgrat això, fonts de lâorganització han assegurat que les mobilitzacions i la lluita contra lâespeculació continuarà manifestant-se a València i construint projectes alternatius al model de ciutat que seâns imposa.


Comunicat Manifestació 10 de Juny

RECUPEREM ELS NOSTRES BARRIS,
DEFENSEM ELS NOSTRES ESPAIS!

València, ciutat de dominació urbanística, pateix més que mai les doloroses conseqüències derivades de la voraç especulació que colpeja els nostres barris.

Aquestes últimes setmanes hem rebut flagells directes d'aquest urbanisme feroç: enderrocaments que anuncien la futura prolongació de l'Av. Blasco Ibáñez a través del barri del Cabanyal, l'imminent desallotjament que amenaça al C.S.O. La Discòrdia al barri del Carme, o la devastadora remodelació que sofreixen en aquests moments barris com Velluters i Zaidia, altre caramelet per a constructores, immobiliàries i en definitiva, per a les classes dirigents valencianes. Aquestes, secundats per tot el seu sèquit de mercenaris, duen anys volent fer de la ciutat de València una estació de serveis per al turisme i les elits socials, expropiant el nostre patrimoni social i cultural i transformant tota terra fèrtil en un desert de grues, gratacels i obres faraóniques d'arquitectura. Anys enriquint-se a costa de l'alienació, el desarrelament i la descohesió social i cultural dels barris.

Els nostres barris moren, i en els nous ja no hi ha comunicació directa, ningú coneix a ningú: el teixit social es desintegra.

Avui hem sortit al carrer per a protestar per tot això, perquè sàpiguen que ho fan en contra de la nostra voluntat. Perquè pagar-se un habitatge s'ha tornat insostenible i ens condueix a viure vides que no volem. Perquè no volem que segueixin manejant-nos com fitxes d'escacs. Volem ser amos de les nostres vides, i per això seguirem reapropiant-nos de l'espai, de les cases, dels carrers, sense mediadors ni administradors, sense mendigar ni negociar.

Defensem els nostres barris,
Intentem parar-los!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 400 persones es manifesten a València contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia
12 jun 2005
Los okupas piden dar un uso social al antiguo cine Museo

SERVICIOS
Enviar esta página
Imprimir esta página
Contactar
Anterior Volver Siguiente


Doscientos jóvenes se manifiestan por el centro de Valencia

Paco Varea, Valencia

Unos 200 jóvenes del movimiento okupa se manifestaron ayer por varias calles del centro de la ciudad para exigir al Ayuntamiento de Valencia y a la Generalitat que cese en sus intenciones de desalojarlos del edificio del antiguo Cine Museo del barrio del Carmen, conocido en la zona como Centro Social Okupat (CSO) La Discordia.

La manifestación partió y acabó en la plaza de San Agustín bajo una fuerte presencia de efectivos del Cuerpo Nacional de Policía, unas diez unidades, y de la Policía Local sin registrarse incidentes en momento alguno y tuvo el respaldo de unos 15 locales del El Carmen y de Ca Revolta.

Los jovenes denunciaron que el inmueble ha estado abandonado y ha sido un foco de insalubridad hasta que un grupo de jovenes llegó y se instaló. «Desde su llegada el espacio se ha rehabilitado y se ha convertido en uno de los pocos espacios de reunión y se hanpromovido actividades deportivas y culturales abiertas al barrio. Pedimos al ayuntamiento y a la Generalitat que reconsideren su decisión de acabar con la okupación y les pedimos que den un uso social a los centenares de solares y edificios que hay en el barrio», según un manifiesto.Además, protestaron por los derribos del Cabanyal y la «devastadora remodelación de Velluters y Zaidia. Los barrios se mueren y en los nuevos el tejido social se desintegra» y se quejaban de los elevados precios de la vivienda.
Re: 400 persones es manifesten a València contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia
12 jun 2005
Cien personas protestan contra la degradación urbanística
La manifestación discurrió sin incidencias

V. R./ VALENCIA


Un centenar de personas se manifestaron ayer contra varios proyectos urbanísticosa. âRecuperem els nostres barris, defensem els nostres espaisâ? fue el lema de la protesta, que discurrió desde la plaza de San Agustín hasta la plaza Porta de la Mar.

La Policía Nacional vigiló la comitiva, la cual no provocó ningún incidente. Las quejas se centraron en los derribos en el Cabanyal y las modificaciones que âsufren los barrios de Velluters y Zaidíaâ?, según afirmaron los participantes en un comunicado de prensa.

Protestaron por el deterioro del patrimonio cultural. Apostaron por la sostenibilidad de las nuevas edificaciones y la cohesión social.
Re: 400 persones es manifesten a València contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia
12 jun 2005
Alguien tiene algunas fotillos de la mani para ponerlas??
Re: 400 persones es manifesten a València contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia
12 jun 2005
yo vi a varias personas haciendo fotos en la mani, podrian colgar las fotos previo borrado de cara esta claro.
Re: 400 persones es manifesten a València contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia
13 jun 2005
jo tinc algunes fotos

ara les pose
Re: 400 persones es manifesten a València contra l’especulació urbanística i en defensa del CSO La Discòrdia
13 jun 2005
com s'hi agreguen les fotos???????
Re: com agregar fotos.
13 jun 2005
clika baix, on fica "formulari complet de comentaris" crec q ahi és com s'agreguen les fotos.
mani contra el desallotjament del CSO la Diskòrdia i contra la destrosa ambiental que s'esta fent tant als barris obrers com al cabanyal.
14 jun 2005
resitència al Cabanyal!.jpeg
Damaged file
arranca.jpg
el asfalto rebienTa.jpeg
gosset.jpg
mercadona.jpeg
.
Sindicat Terrassa