Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
08 jun 2005
pcgent.jpg
La CUP de Vilafranca del Penedès recolza la iniciativa del col·lectiu ciutadà PenedèsSenseFils i cedeix un espai del casal El Cep per ubicar-hi el servidor.


La Candidatura dâUnitat Popular cedeix un espai del casal El Cep per ubicar-hi el servidor.

La nova tecnologia a disposició de qualsevol usuari, amb caràcter lliure i gratuït. Aquesta és la filosofia dâun grup de ciutadans que sâhan organitzat a lâentorn del projecte Penedèssensefils. La iniciativa ha trobat acollida al si de la Candidatura dâUnitat Popular (CUP) que ha cedit un espai del seu local El Cep al carrer Santa Maria, just al costat de lâAjuntament de Vilafranca.

âHa nascut PenedèsSenseFilsâ? asseguren en una nota pública els promotors de la idea, que mantenen que es tracta dâuna xarxa que, de moment, ja dóna cobertura a una bona part de Vilafranca del Penedès i que âesperem que vagi creixent cada cop mésâ?. La xarxa neix a imatge de les moltes iniciatives que han sortit a altres pobles i ciutats dâarreu, com per exemple Barcelona, Mataró, Vic o València.

Són iniciatives ciutadanes, que no estan lligades a cap empresa o ajuntament, i són gestionades pels mateixos usuaris a través de webs i llistes de correu, dâaquesta manera sâaconsegueix la divulgació del coneixement tecnològic, posantlo a lâabast de tothom, alhora que es crea una xarxa ciutadana que, amb el temps, pot arribar a ser una xarxa paral·lela a lâactual Internet. La xarxa sense fils uneix els ordinadors que sâhi connectin com si es tractés dâuna xarxa local, de manera que permet intercanviar fitxers, fer trucades IP, jugar en xarxa, entre dâaltres possibilitats. A més de tot el que es podria fer en una xarxa de cable.

De moment han anunciat que ja hi ha instal·lats quatre nodes i nâhi han uns quants de previstos, a més cada nova persona que sâuneix a la xarxa pot fer de repetidor ampliant encara més la zona de cobertura.

També sâha instal·lat un servidor, en un espai cedit per la CUP al seu casal, on està allotjada la web, la llista de correu... aquest, així com dâaltre material, ha estat cedit per la ja desapareguda empresa Awacat. Ãs una xarxa completament legal, ja que la freqüència a la que emeten aquests aparells (2â4GHz) és dâús lliure. Per unir-sâhi només cal disposar dâun dispositiu wireless i tenir cobertura, però és
interessant instal·larse una antena a la teulada per tenir millor senyal i poder fer de repetidor, el cost de lâaparell no es elevat, però és fàcil de fabricarseân una per pocs diners, segons asseguren des del col·lectiu ciutadà que difon la proposta.

Per a tots aquells potencials usuaris interessats han indicat que poden afegir-se a la llista de correu, a la web de PenedesSenseFils: www.penedessensefils.net on també sâhi pot trobar més informació sobre la xarxa.

www.el3devuit.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
08 jun 2005
Compte amb els "sensefils", emeten radiacions com les antenes de telefonia mòbil i són perjudicials per a la salut. És una invasió invisible de microones en els nostres habitatges i els dels veïns. Podeu trobar informació sobre el tema a la web de GEA (Grup d'Estudis Geobiològics) Aturem la contaminació blanca.
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
08 jun 2005
Siusplau... la potència dels aparells wireless és MOLT inferior a la de qualsevol telèfon mòbil que es porta tot el dia a la butxaca. Les antenes wifi no son perjudicials per a la salut, googlejeu una mica...
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
08 jun 2005
Doncs jo no crec que siguin bones per la salut, tot i q alguna cosa haurem de poder fer, més enllà d'estar tota la vida tancats en una gavia de vidre morts d epor oi?
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
09 jun 2005
Ningú s'ha fixat en què la imatge no pertany a res de Penedès Sensefils?
És de una jornada que es va fer a Miles anomenada Caneluntu...

Podrieu haver-vos esforçat una mica, no?

Per altra banda: CUP sou uns proselitistes. Està molt bé que si creieu que heu de donar suport a iniciatives ciutadanes o col·lectives ho feu en la vostra capacitat... Però hi ha hagut fins dotzenes de col·lectius a l'estil del Sensefils aquest que se'ls hi cedeixen espais i tot això.... i ningú va penjant comunicats en plan "Què bons que som!".

Al final no se jo si ho feu pel propi col·lectiu o bé només perquè així podeu fer proselitisme i demanar que us votin.

Patètic!

Aupa Sensefils!
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
09 jun 2005
El que no tens en comte, que es tracta de una iniciativa local de Vilafranca i no una campanya a nivell nacional de "sensefils" i per tan, la CUP de Vilafranca cedeix els seu espai, com ho fà amb la coordinadora de la festa major popular, Assemblea de joves i totes aquelles associacions que participen del teixit associatiu de la vila i no tenen un espai per a desarrollar les reunions.
Sabent que és una iniciativa local, que demanes a la CUP de vilafranca?

Que fàcil és despotricar gratuitament!
Endavant amb les CUP's!
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
09 jun 2005
Revetlla, com pots observar, la notícia en qüestió la penja una persona de Sants (ho dedueixo per la firma Sants vila roja) llavors en qualsevol cas és ell/a el/la culpable d'ubicar una foto de les jornades "Caneluntu" que es van fer com tu has dit a Miles.

Afegir també que la notíca en sí ha estat extreta del setmanari del Penedès el 3 de 8, o sigui que de proselitisme res de res! Simplement la persona que ha visitat la web del 3 de 8 ha cregut oportú publicar-la ací a Indymedia.

Sóc del Penedès i passo sovint pel CEP, tinc coneguts i conegudes que participen activament de la CUP de Vilafranca del Penedès i no fan campanya a tot hora perquè la gent la voti, simplement es dediquen, dins del què entenen com a força rutpurista, a combatre el poder utilitzant una esquerda del sistema per encabir-hi un partit polític repartint els beneficis d'això amb les classes populars de Vilafranca que col·laboren amb aquest projecte. Per això el local de la CUP el CEP de Vilafranca, és un espai on entitats i col·lectius diversos l'utilitzen per realitzar-hi els seus actes com també desemvolupar-hi les seves propostes.

Entenc, en part, el que exposes en el teu comentari, però d'altra banda tingues present que la feina que es realitza des de Vilafranca en aquest àmbit és molt més extensa i els seus fruits molt més variats.

Podem estar-hi més d'acord o no amb aquests mètodes per crear alternatives al sistema establert, però d'altra banda s'ha d'acceptar que és una formula que també pot resultar molt útil.

Endavant amb la lluita popular!!

Salut!!
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
09 jun 2005
oye q esa foto no es d la cup si no d un grupo d mujeres y tecnologia. a santo d q la poneis? yo no qiero q usen mi imagen para una campaña d partido politico...
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
09 jun 2005
doncs aquí a Indymedia alguns partits/grupuscles polítics no tenen escrúpols en aquest sentit, tot sigui per fer-se propaganda gratuïta a la web
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
09 jun 2005
les vostres respostes em sembla que són més amunt.. tot és molt més senzill, no tingueu unes ments tant recargolades.
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
09 jun 2005
Esteu a la que salteu... jo no he entrat a discutir si hem partícipar de la políticar o no... vosaltres mateixes.

Jo només dic que no cal que us aneu penjant medalletes, que la cosa no s'ho val... que iniciatives d'aquestes les fem totes i no anem presumint.

Apa, a seguir desviant el debat.

Salut.
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
10 jun 2005
a mi em sdembla molt interessant el tema sensefils, i collonut que aquesta entitat i moltes altres impulsin aquestes mogudes, i si ho volen fer públic, doncs molt bé. No fan cap mal, l'important és el tema, no el missatger.

a més aquests de vilafranca s'ho curren molt

per cert sabeu com va a barcelona, el tema sense fils s'hi ha apuntat molta gent? funcona bé?
Re: La CUP recolza la iniciativa ciutadana "PenedèsSenseFils"
10 jun 2005
que us semblaria si la notícia fos: "ICV-EUiA recolza la iniciativa ciutadana blablabla"

llavors a la iugular, no?

la CUP no és una entitat, és una agrupació política, per tant parlar de CUP és parlar de propaganda, si es parles de Penedessensefils i de passada es digues que la CUP, entre d'altres potser, ho recolza, encara tindria un passi, però tal qual està penjat és propaganda partidista
Sindicat Terrassa