Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
Acció al festival de cinema mediambiental al Prat. Nosaltres també donem premis
07 jun 2005
Avui en la cloenda del festival de cinema mediambiental que es realitzava al Prat, uns joves ecologistes han desplegat una pancarta abans de l'entrega de premis on deia: "El Gran peliculón- El Pla Delta". Els joves han repartit una octaveta a dins i a fora del teatre on protestaven per l'elecció d'aquest festival precissament al Prat, uns dels pobles més castigats ecològicament de Catalunya, i repartien uns premis alternatius a les autoritats presents en l'acte. Els joves han estat expulsats de la sala. Mentres a l'exterior un grup de suport repartia octavetes a les autoritats i públic present, entre ells l'estimat alcalde d'IC Lluís Tejedor, i Sergi Alegre, regidor de medi ambient local, molt guardonats en els premis alternatius.
acciocinema2
"EL GRAN PELICULÃN-EL PLA DELTA. PROU HIPOCRESIES"

La celebració del festival de cinema mediambiental al Prat de Llobregat és com celebrar el dia sense cotxes al circuit de Montmeló o el dia sense fums a Txernòbil. Un poble on es talen 40.000 pins dâuna pineda litoral per fer la tercera pista de lâaeroport, on es desvia el riu Llobregat de forma ilâ¢legal per cedir els terrenys a la construcció dâun macro-port de mercaderies, on se salinitzen els aqüífers per les constants obres, on hi ha prevista lâestació central del TGV, on es preveuen dues línies de metro soterrades entre els aqüífers, on es derrueixen masies centenàries i es condemna a la pagesia a desaparèixer, on es preveu la dessaladora més gran dâEuropa, on desapareix la platja per la construcció del port i es reomple amb camions de sorra, on sâesquartera el terreny deltaic amb carreteres i autovies, on es manté el camp de golf amb excuses mediambientals, on les emissions de CO2 són espectaculars, on la flora i la fauna es veu amenaçada per les infraestructures, etc. Tot i que estem absolutament dâacord amb la celebració dâaquest festival, com a ecologistes no podem deixar de lamentar lâelecció de la nostra població com a seu dâaquest esdeveniment. No sabem qui ha enganyat als organitzadors dâaquest festival però els ecologistes del Prat també volem donar els nostres premis a les millors pelâ¢lícules que hem vist des de que lâany 1994 es signa el Pla Delta.

PREMIS ALTERNATIUS DEL FESTIVAL INTERNACIONAL DEL CINEMA MEDIAMBIENTAL

-MILLOR PELâ¢LÃ?CULA: El Pla Delta amb el film âAcción Mutanteâ? (Hiperrealisme âecològicâ?) Per la seva inmillorable aportació en destrossar el Delta del Llobregat.

-MILLOR DIRECTOR: Lluís Tejedor, alcalde del Prat de Llobregat, per âPinotxoâ? (tragicomèdia) per la seva increible capacitat de salt de la realitat a la ficció.

-MILLOR ACTOR PRINCIPAL: Lluís Tejedor per âEl Gran Dictadorâ? (Pornogràfic), Grandiosa interpretació del clàssic paper dâun terratinent-violador sense escrúpols.

-ACTOR REVELACIÃ: Sergi Alegre i Olé, Tinent alcalde dâurbanisme, territori i medi ambient de lâajuntament del Prat, per âLa amenaza fantasmaâ? (Terror) Immillorables monòlegs justificant lâhorror i constants intrigues pel poder.

-MILLOR ACTRIU: La població del Prat per âLos Olvidadosâ? (Minimalisme expressionista). La veritable història dels que no són mai preguntats pels que pregonen que sâha de preguntar a la gent.

-EFECTES ESPECIALS: El desviament del Llobregat per âEl puente sobre el rio qual?â? (Aventura), epopeia trepidant en el marc dâun riu maltractat per especuladors

-MILLOR GUIà ORIGINAL: El Pla Delta per âPeor imposibleâ?(Tragèdia). Duríssima adaptació de les penoses condicions de vida dâun ecologista al Delta del Llobregat

-MILLOR GUIà ADAPTAT: Programa electoral dâIC per âMentiras arriesgadasâ? (Ciència-ficció). Obra futurista que presenta magistralment el concepte dâhipocresia

-MILLOR MUNTATGE: Tren Alta Velocitat per âEl color del dineroâ? (Western), Acció trepidant de malabarismes amb maletins i comissions. Intriga fins al final.

-PREMI HONORÃ?FIC: La pagesia del Prat i el Parc Agrari per âTomates verdes fritosâ? (costumbrista) Radiografia perfecta de la desaparició de la pagesia deltaica

-MILLOR PELâ¢LÃ?CULA âESTRANGERAâ?: Veïns de Gavà-Mar per âLa Bella durmienteâ?.(Thriller). Van despertar traumàticament quan tot estava fet.

-MILLOR BANDA SONORA: AENA per âAterriza como puedasâ?(Musical) Excepcionals festes sorolloses i gamberrisme auditiu en lâentorn dâun barri tranquil

-MILLOR FOTOGRAFIA: Inauguració tercera pista a càrrec dâAznar, Cascos, Valdecasas, Clos i Tejedor per âAmistades peligrosasâ? (Sainete). Desternillant i deshibida presentació del paper dâalguns polítics anomenats dâesquerra.

-MILLOR DOCUMENTAL: Fem un tomb per la pineda per âEl bosque animadoâ? (Drama) Obra pòstuma dedicada als 40.000 pins talats per fer la tercera pista.

-MILLOR MAQUILLATGE: Revista Prat per âLa vida es bellaâ? i âAlícia en el país de las maravillasâ? (Fantàstic) Optimisme exarcebat en la vida dâuns cecs voluntaris

-MILLOR VESTUARI: Antonio Gallego, portaveu del PP i el seu âNo a la dessaladoraâ? per âMira quien hablaâ?. (Surrealisme pur). Memorable interpretació del pas de paiaso a ecologista per pur oportunisme.

-MILLOR DECORAT: Les cases dâen Puig per âEsta casa es una ruinaâ? (Humor negre). Incesant presentació de situacions extravagants a una casa irreconeixible

-MILLOR COREOGRAFIA: âLos pajaritosâ? divertidíssima dança dâaus esquivant avions mentres talen els arbres on dormen

-MILLOR CANÃÃ: âVaya, vaya, aquí no hay playaâ? interpretada pels simpàtics directius del port de Barcelona i la secció de coros i danzas del parc litoral amb el seus camions de sorra ecològics.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acció al festival de cinema mediambiental al Prat. Nosaltres també donem premis
07 jun 2005
premisdecinemaambiental.jpg
Octaveta repertida durant la projecció del festival
Re: Acció al festival de cinema mediambiental al Prat. Nosaltres també donem premis
08 jun 2005
Enhorabuena a los premiados ,ja ja ja!muy vuena ... y que se atraganten estos actores haciendo el mejor papel de su vida ,el de hipocritas.Salud ala gente ecologista del Prat .
Re: Acció al festival de cinema mediambiental al Prat. Nosaltres també donem premis
09 jun 2005
Haguessis rigut molt xinako, un petó molt gran.

IC, ni d'esquerres ni ecologistes, hipòcrites de debò
Sindicato Sindicat