Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Agost»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
La Constitució Europea ha mort (RIP)
02 jun 2005
Petit reflexió sobre la constitució Europea amb l'objectiu de montar un petit debat. Digues la teva.
Els Mass Media están parlant poquíssim del que està succeint amb la constitució europea, a la tv3 s'han passat la setmana parlant de Betrga i altre polémiques no poc importants peró que no té sentit que aclaparin l'atenció del espectador. I he notat en el Mass Media un fet molt delatador: no he escoltat ni un sol anàlisis per part dels seus tertulians bocamolls del que ha passat a França i Holanda, no volen alimentar la consciència de la gran majoria de gent que no va anar a votar amb el que està succeïnt a la resta d'europa ¿Ens la voldran imposar?

Per aixó aprofito per proposar el meu análisis particular i que de ben segur que no en sentiriem cap d'igual ni similar a cap macromitjà. a veure que en penseu...

A Espanya els resultats per sobre de tot deien: "M'és igual" perqué hi va haver un 70% aprox. d'abstenció, lo qual no vol dir ni que Sí ni que No. A França i Holanda amb més d'un 50% de participació en ambdós casos ha guanyat el No (fet que reforça la legitimitat dels seus procesos).

Penso que no s'ha d'interpretar el que aquí (estat espanyol) surti com un Si ni un No, com va fer molta gent, però tenint en compte la abstaenció podem entendre que açó vol dir que "El que els altres estats decideixin ens va bé" (La única majoria absoluta victoriosa al estat espanyol va ser la de l'abstencio,¡que ningú ens vengui la moto!) Per tant, entenc que aquesta constitució per ara està morta, ja que l'havien de ratificar tots els països sense excepció. ¡Que ningú ens la imposi! ¡No a la constitució europea, perqué es el que europa no vol!

¿que en penseu?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Constitució Europea ha mort (RIP)
02 jun 2005
Em sembla engrescador que a Europa encara hi hagi gent compromesa i no enlluernada pel capital, la militarització i l'imperialisme. Enhorabona als Holandesos i als Francesos, ara només manca que França deixi enrera el seu tarannà imperialista i que poguem viure la independència de Corsica i la Catalunya Nord.
Re: La Constitució Europea ha mort (RIP)
02 jun 2005
no us enganyeu, aquest "no" no prové de la gent compromesa amb la lluita social sinó del populisme dretà, xenòfob i ultracapitalista. Tant de bo els pocs punys alçats que s'alegraven a frança haguessin estat la causa del NO, però...
Re: La Constitució Europea ha mort (RIP)
02 jun 2005
A França la immensa majoria del vot contra la constitució era un vot d'esquerres, sinó mireu les enquestes que s'han fet sobre les raons del vot de la gent.
Re: La Constitució Europea ha mort (RIP)
02 jun 2005
els mass media s'entesten en veure un vot sempre en clau local, mai respecte a la constitució, com si això legitimes el fet d'aprovarla per lo bajini.

Qui ha movilitzat a mes gent pel no ha stat l'esquerra, no kda dubte, els xenofobs per sort encara son minoria i no un 54 % a frança i un 64 % a holanda.

Potser n'haurien d prendre nota els partits i mitjans ecspanyols, Aquesta constitució es una merda s'agafi per on s'agafi fa pudor.

L'altre lectura k n'han fet ha estat un vot destrucitiu, casi apocaliptic sobre europa. El no es en contra d'europaaaaa. Tot mentida, pq no volen veure k es AQUESTA europa la k no volem, k en volem una altra, més social, menys militar i menys capitalista (o gens pq no?).

Com nosaltres no controlem els mitjans tant hi fot el k diguem, ells seguirant mentint i els ignorants creient tot el k els diuen.
Benvinguts a la societat automata.
Re: La Constitució Europea ha mort (RIP)
02 jun 2005
Declaració del PCC davant la victòria del NO a la Constitució Europea en el referèndum de França
Declaració Política del Partit dels i les Comunistes de Catalunya davant el referèndum sobre la Constitució Europea a França


Els i les comunistes de Catalunya davant del No francès al referèndum sobre la Constitució Europea diem: Ara, a renegociar el tractat constitucional europeu.

Els i les comunistes de Catalunya felicitem el poble francès per la gran victòria del 29 de març en el referèndum sobre la Constitució Europea. Ens sentim solidàriament protagonistes d´aquest No trascendental per al futur d´Europa, un No que ha obtingut el 56% dels sufragis amb una alta participació, malgrat les campanyes mediàtiques de tergiversació i desqualificació dels partidaris del No i el partidisme de la campanya institucional. El debat profund a cada sector productiu, a cada espai de vertebració social, va mobilitzar una societat que ha arribat a la conclusió que amb la Constitució neoliberal perdien conquestes socials i poder democràtic.

Denunciem que aquesta campanya continua després del referèndum: mentre el catastrofisme si sortia el No era la consigna davant el referèndum, la consigna davant la derrota del Sí és de minimitzar el seu efecte i mirar de colar el text d´una altra forma. L´assimilació del No amb l´antieuropeisme, el nacionalisme i, fins i tot, la ultradreta és una interpretació calculadament deformada de la realitat: el No francès ha estat un No d´esquerres i un No que ha unit les esquerres franceses.

Amb el No francès, la idea d´una Europa que posi al centre les persones i les seves necessitats, una Europa social, dóna un pas qualitatiu important i obliga les elits econòmiques europees i els seus representants polítics a renegociar el projecte d´Europa, si volem que la integració avanci. No pot ser que al centre dels objectius de convergència i a la política monetària l´eix sigui el control de la inflació: cal reclamar la centralitat de la plena ocupació de qualitat com a objectiu polític i econòmic d´Europa. No pot ser que Europa se subordini als EUA en la seva política exterior. No pot ser que la Unió Europea serveixi de coartada i impulsi la liquidació dels actius públics i la privatització del serveis públics.

Denumciem l´actitud d´alguns dirigents i representants polítics del Parlament i de la Comissió de minimitzar el resultat del referèndum. Demanen que en lloc de referèndums s´aprobi als parlaments, perquè si a sis països trionfa el No caldria reformar la Constitució. Democràcia és que es facin referèndums a tots els països.

Aixímateix, donem suport als i les comunistes francesos amb la seva proposta de canvis de representació política a França en la línia d´una Unitat Popular.

Ens diuen que s´hauria de tornar a votar el referèndum fins que s´aprobi, però la veritat és que l´ampli debat democràtic i l´alta participació legitimen el resultat. Ens diuen que sempre queda la opció de seguir amb el Tractat de Niça i introduir, per via de negociació entre governs, les modificacions en la mateixa línia que preveia la Constitució, però renunciar a una Constitució és un retrocés de la construcció europea. Per la reforma de l´Estatut i de la Constitució Espanyola requereixen consens gairebé unànim, però quan es tracta de la Constitució Europea neoliberal sembla que l´important és aprobar-la sigui en les condicions que sigui, encara que produeixi la tan temuda fractura.

Denunciem que a Espanya es qualifiqui com a positu un referèndum amb participació de amb 42´3%. Com es pot legitimar el Sí amb el 32% d´electors?. Curiosament, Zapatero diu que cal refelxionar sobre el resultat a França i no està disposat a reflexionar sobre el resultat aquí. Espanya requereix s´una reflexió i un debat més profund sobre aquest tractat constitucional.

Els i les comunites seguirem treballant per una altra construcció d´Europa democràtica , social, solidària i en base al principi de subsidiaritat, i ho farem junt amb les forces socials i polítiques d´esquerra europees.

Partit dels i les Comunistes de Catalunya
Barcelona, 30 de maig de 2005

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more