Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
30 mai 2005
Sobre un cúmul de coincidències i relacions perilloses
BRINT ELS ULLS: Les relacions Mossos-Boixos-Pachón...?
O La mà fosca que bressola el feixisme juvenil


Està clar que des dels sectors del nacionalisme català més xovinista-feixistitzant (que inclou Unc-33 i altres formes individuals) s'ha denunciat i criticat l'agressió i assassinat d'aquest cap de setmana. No hi ha res a exposar sobre aquesta evidència, que correspon més als sentiments que a una postura política. Aquest posicionament correspon a una motivació "sana", i no hem de valorar el paper d'aquests grupúsculs del catalanisme xovinista en funció d'una suposada bondat/maldat, sinó del seu paper polític, que pot resultar potencialment perillós i intoxicador per al moviment independentista en conjunt.

A banda d'això, d'aquesta denúncia i sentiment de dol al qual s'han afegit aquest grupúscul determinat, hi ha altres aspectes que cal considerar, perquè estableixen unes relacions curioses entre components d'aquest segment i el fenomen de l'anomenat garrulisme feixista. Unes relacions, bé personals bé orgàniques, que són conegudes per força gent i que no tenim en compte en moments de tensió i de dol com els d'aquests dies.
Unes relacions que s'estableixen des farà uns 15 anys, però que arriben fins al dia d'avui.


-Són conegudes les relacions de grups feixistes que ostentaven estalades blaves al Camp Nou amb personatges de la pitjor espècie vinculats a la delinqüència i a les agressions com les de Berga. Un cas paradigmàtic és el de Sergio Soto, líder dels Boixos Nois, que va rebre un homenatge institucional per part del FCB en morir. Aquest individu tenia un vincle molt important amb persones que aleshores pertanyien al grup Estat Català, i que avui en dia es troben organitzan grups com els citats a l'inici. Formaven part del mateix grup de holligans i realitzaven agressions i intimidacions amb una camaraderia inimaginable. Soto i el seus amics eren uns espanyolistes acérrims, i els altres uns exaltats catalanistes. I tots tan amics. Però uns i altres compartien un mateix ideari feixista i uns objectius comuns: apunyalar, agredir, intimidar... Recentment s'ha pogut descobrir que les relacions anaven més enllà, ja que aquestes relacions al Camp Nou implicaven càrrecs de direcció del FCB, que utilitzaven aquests camorristes com a força de xoc per perseguir independentistes i altres dissidents de l'esquerra.

Aquesta radiografia dels anys 90-98 exemplifica una mica les relacions que s'establien entre uns i altres skins, que haurien de ser teòricament antagònistes, però que compartien el dia a dia a través de les seves agressions i la seva relació amb el món de la delinqüència. Encara es podria ampliar amb una llarga llista de noms les relacions d'amistat-xanxullos entre uns i altres. (droga, robatoris, etc).

-El cas de Soto també exemplifica la figura d'aquests skins feixistes, similar a la personalitat de Santi Pachón. Delinqüent habitual, traficant amb estades breus a la presó, comptava amb una impunitat increïble. Un tret que també podríem observar en altres tants casos d'agressors feixistes, que si han trepitjat la presó ha estat per pocs dies, tot i l'acumulació i la gravetat de les causes. Una impunitat que va començar a les grades del camp de futbol, on la seguretat privada els animava i els encobria, i que continuava al carrer.


-El paper dels Mossos acaba de relligar un triangle de relacions perilloses.
Si bé en casos com les agressions de Castellar i Manlleu es pot establir uns lligams de familiaritat, perquè molts dels skins feixistes són fills de policies i guàrdies civils, que encobreixen els seus actes, en el casos d'aquests grups sorgits del Camp Nou cal parlar de certa relació amb el cos autonòmic. Un cos que ha realitzat tasques de guardaespatlles de grups com Estat Català-Unc a les seves aparicions. I només cal tenir en compte els incidents del Pi de l'any 1996 i la posterior política de protecció del nazi que s'estableix des d'aleshores.

Però tot té una explicació: no és només el component ideològic de filoconvergent radicalitzat allò que porta a aquests grupúsculs a fer apologia del cos autonòmic. De fet alguns dels seus membres, tot i comptar amb antecedents penals, van acabar formant part d'aquest cos policíac. I no sembla coincidència l'exaltació del cos autonòmic per part d'aquests grups, ja que de fet alguns ex-Boixos que participaven a les agressions i intimidacions avui dia vesteixen uniforme (d'acord, tothom té dret a la reinserció social, però els protocols d'entrada als cossos policials requereix no tenir antecedents penals!). Una exaltació que aquests darrers dos dies s'ha materialitzat en la exculpació de responsabilitats dels mossos en els successos de Berga, tot recolzant la postura oficial de la Generalitat.


- La xenofobia és un aspecte compartit tant pels grups feixistes que protagonitzen aquestes agressions com pels grupúsculs del catalanisme xovinista. La resposta d'aquest darrer grup, a part de defensar el nefast paper de la policia autonòmica, ha consistit a criminalitzar la immigració pel fet que entre els detinguts es trobaven algunes persones de diferents nacionalitats. Si fa no fa la versió oficial.

Cal no oblidar que entre els membres d'aquests grups de holligans feixistes també hi havia persones que eren fills d'immigrants, tot i la seva activitat racista. Un dels caps visibles de les Brigades Blanquiazules dels anys 80-90 era fill de marroquins, fet que no li presentava una contradicció a la seva filiació feixista. Molts dels membres d'Estat català-Boixos de la pitjor època eren de famílies immigrants, en molts casos ni parlaven el català, i això tampoc contrariava la seva activitat.



S'estableix, per tant, una clara relació sociològica, i fins orgànica, entre els membres de grups feixistes com els que van protagonitzar els fets de Berga, i un substrat feixista nascut al Camp Nou. Unes relacions que també expliquen la inhibició de l'actuació policíaca, que era ja la tònica en altres fets anteriors. Si a això afegim que aquests joves agressius, moguts per l'odi racista, masclista i anticatalà en molts casos, acompleixen una funció de guardians de l'ordre social, hi trobarem l'explicació al tractament oficial de la Generalitat, la policia i fins el món judicial. El mecanisme és el mateix que allò que als anys 20-30 va passar a Itàlia i Alemanya: la formació d'esquadres paramilitars que combatessin lla dissidència política i social per tal que no es produissin canvis ni avenços contraris als detentors del poder.

This work is in the public domain

Comentaris

Molt bo
30 mai 2005
Els quillos espanyolistes de xandal i estanqueres, un substrat feixista nascut al Camp Nou.
La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
30 mai 2005
Aquests feixistes Españols, aquests nostàligcs del Franquisme que apunten al procés de recuperació i consolidació de la identitat nacional catalana com a orígen i causa de la violència feixista, són els que voldrien que Catlaunya continués sent Española, per a ells el problema és que a España es parli quelcom més que Español i que a España hi hagi més visions de l'Estat al marge de la visió unitària i sacrosanta del Franquisme. Són aquests feixistes que construeixen la identitat nacional española sobre la supressió de qualsevol altre identitat els que veuen el català, el Gallec o l'Euskera com a font de problemes..clar...cuando las cosas se resolvían en castellano, eso no pasaba...y si pasaba, se fusilaba al catalán, Gallego, Comunista, Vasco, Homosexual, o fuera del orígen que fuera el responsable del "problema" y tot resolt. Fora els feixistes Españols del Forum Babel i del PP de Catalunya, que ens deixin tranquils.

Per a acabar permeteu-me que em dirigeixi a aquests Nacionalistes Españols Imperialistes que s'amaguen sota la farsa del "No nacionalisme" amb aquestes paraules d'un dels Fundadors o del gran Fundador del nacionalisme Gallec:


IMPERIALISTAS FRACASADOS

"Prohibíchedes o galego nas escolas para producir no esprito dos nosos rapaces un complexo de inferioridade, facéndolles creer que falar galego era falar mal e que falar castelán era falar ben. Espulsáchedes o galego das eirexas, facendo que os representantes de Cristo esplicaran o Evanxeo no idioma oficial, que o povo non falaba nin comprendía ben. Refugáchedes o galego ante ós Tribunaes de xusticia e chegáchedes a castelanizar bárbaramente as toponimias galegas. ¿E de qué vos valeu? Porque dispóis de máis de catro séculos de política asimilistica, exercida con toda riqueza de astucias e violencias, o noso idioma está vivo. Sodes, pois, uns imperialistas fracasados.
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
30 mai 2005
Feixistes espanyolistes marroquins?, feixistes garrulos al Camp Nou?. UNC-33-XARNEGOS?
Quin poti poti...
Es molt fàcil entendre lo de Berga.
Gent del poble versus gent inmigrada (NO TENIM QUE DONAR ACOLLIDA?). No busqueu fantasmes, aixó es més antic que l´anar a peu.
Si el que voleu els independentistes- multiculturalitstes - comunistes -gaylesbics -sostenibilistes (secció integradora) i d´altres especimens, es buscar un enemic per cohesionar-vos, doncs molt be: EL DOLENT ES EL ESPANYOL (ostia puta que fàcil).
Peró no es aixó nois. Lo de Berga es una manca d´integració, el rebuig de la població autòctona a altres cultures (els detinguts dessarrelats de Granada, Equatorians, Marroquins, un algerià i dos polonesos). Mireu Perpinyà, el FRONT NACIONAL arrassa. A Vic queden tres telediaris per l´enfronatment civil. Quan queda a Berga?, i a Manresa?. Es qustió de temps.
Ara, ja podeu fer el matxito, i denunciar l´espanyolisme dolent, superdolent, requetedolent, pero no en teniu ni puta idea de la que us be al damunt.
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
30 mai 2005
Tu has kurrat,molt bo a nivell historic FLP.Salut.
doncs com no pesis 100 kilos no ens preocupa
30 mai 2005
tros de fatxa, quan te n'adonaras que aquest poble es obert i sempre ha integrat altres cultures?
et deuen venir malsons quan penses que potser un avantpassat teu es un arab o un cartagines, juaaas
per sort la raça pura d'aqui es l'ase, per buscar aris veste'n a islandia, pages
aixo si, que no ens toquin els collons, i menys l'estat espanyol i els seus hooligans descerebrats
t'ha quedat clar, xato?
aquesta era una resposta a fer la ma
30 mai 2005
aixo
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
30 mai 2005
Això que UNC va lligada de bracet amb els feixistes espanyols és la reconya però això que a dins d'UNC hi hagi quillacos ja és de pel·lícula italiana... Mare meva quina gràcia i quina poca feina... També podries dir que dins España2000 hi ha l'Heribet Barrera també, no et fot... xD quins cullons
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
30 mai 2005
massa bonehead descerebrat 33 volta per aqui...que fàcil criminalitzar l'immigrant..
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
31 mai 2005
El que defineix a la gent no es el que diuen que son/fan sino el que realment fan, es a dir, les seues pràctiques. Per exemple es completament absurd analitzar algu que diu ser llibertari com si realment fos llibertari si despres a la primera de canvi es comporta com un complert autoritari ... es tracta d'un autoritari independentment de com s'autodefinisque.

Si algu utilitza l'agressió macarra per tractar d'imposar els seus criteris o aconseguir alguna cosa aquesta persona/es es un/a autoritari/violent/...

Si a més o fa preferentment de forma premeditada, organitzada i reincident vers determinades minories (grups llibertaris, homosexuals, inmigrant, ...) es tracta d'un grupuscul d'ideologia autoritaria/"feixista". Aixó ho veiem a tot arreu dels paisos catalans i d'aqui surtent aquestes agregacions "contra-natura" de espanyolistes, magrebins, camorristes, ...

El que els uneix es tractar de impossar les seues "idees" per la "rao de la força" per damunt de los teoriques diferencies ideologiques o de procedencia que puguin tenir.

Aquesta confusió que sembla imperar cada cop que alguns d'aquestos grups assasina o agredeix a algu proper a nosaltros ve donada per l'"acceptació" de la "violencia macarra" que moltes vegades tolerem/aplaudim als nostres espais d'acció politica (centres socials okupats, colectius lllibertaris/independentistes, ...).

Aixó que he dit no vol dir que tinguen que possar l'altra galta front a aquestes agressions. Crec en el dret legitim a l'autodefensa (aquesta no te perque ser necessariament mitjançant la violencia) pero cal ser autocritics i criticar aquest tipus de pràctiques mafioses independenment de qui rebi les seues conseqüencies ...
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
31 mai 2005
a l'hora de la veritat els feixistes, sigui quina sigui l'excusa (espanya una o 33-UNC) sempre tenen de força de xoc elements marginals, lumpen, i tots compelixen la mateixa funció: atacar els col·lectius populars, independentistes d'esquerres, llibertaris, etc., reventar les festes populars i aconseguir al final criminalitzar els agredits i omplir els barris de policia amb l'excusa de la inseguretat.

No és estrany que sigui fàcil trobar connexions hooliganeres-delictives entre nazis de diversa mena.

Això és el que passa al vallès i el mateix que ha passat a Berga.

us penseu que els escamots de xoc nazis que perseguien la gent d'esquerres i els jueus eren nens de casa bona? s'ha de ser burro -o molt mal intencionat, com algun espanyolista que corre per ací- per creure que pel fet de ser uns marginats són es 'bons' de la pel·lícula...

Autodefensa contra el feixisme!
Ànims a la gent combativa de Berga i endavant amb la lluita!
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
09 jun 2005
Qui hagi escrit aixo..

>Són conegudes les relacions de grups feixistes >que ostentaven estalades blaves al Camp Nou amb >personatges de la pitjor espècie vinculats a la >delinqüència i a les agressions com les de Berga

T'has cobert de gloria nano!

Amb aquest comentari tant desafortunat has fet que ni continues llegint...
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
15 set 2005
Res d parla d'aixo visca ls unibarçataris i visca l barça
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
04 des 2005
visca boixos nois sense faxas
Re: La mà que bressola el feixisme juvenil: relacions perilloses
04 des 2005
apunt dispara torna carraga practicarem el tir al feixiste fins k e no en kedi cap
Sindicato Sindicat