Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
Unes 250 persones protesten contra el desallotjament del CSO Can Calet
30 mai 2005
Un quart de miler de persones van participar aquest diumenge 29 de maig a la tarda a Granollers en la manifestació de protesta contra el desallotjament il·legal del Centre Social Okupat Can Calet de Corró d'Avall el dimarts anterior. Sota el lema 'No podreu desallotjar els nostres somnis', gent de totes les edats i ideologies van secundar aquesta movilització convocada en només tres dies pel CSO.
Des de la plaça de la Porxada, la manifestació va passar pels carrer de Sant Roc i Santa Anna. Amb un caire festiu, però força reivindicatiu, a més de la música de les gralles i la percussió, la marxa era acompanyada amb calurosos crits en contra del desallotjament ('el Tripartit desallotja per la nit'), a favor de Can Calet ('Can Calet més viu que mai') i a favor de continuar amb l'activitat social ('si ens treieu les kases, okuparem carrers i places). Les manifestants van continuar pels carrers de Sant Jaume, Sant Josep i Roger de Flor fins a arribar al carrer Fontanella, on es troba el jutjat d'instrucció número 3 --que, capitanejat per la jutge de l'opus Anna Rodríguez Santamaría, porta el procés contra el CSO a més de totes les causes contra moviments socials de la zona-- on esperaven una porkera dels Mossos d'Esquadra. Un cordó de manifestants va protegir a la resta de la manifestació de les ganes de les possibles ganes de brega que poguessin tenir els agents. A la paret de davant es va encolar un gran cartell on es podia llegir 'Vosaltres ordendeu, els Gossos ataquen' acompanyat amb crits com 'Santamaría, la Garzón de Granollers' o 'la policia tortura i assassina'.
La manifestació va continuar cap al carrer Sant Jaume i Príncep de Viana, on es troba el cinema abandonat Mundial, tapiat per ordre de l'ajuntafemns uns dies després de l'okupació de Can Calet. A la façana es va penjar una pancarta de grans dimensions amb el lema 'Som un perill per l'especulació'. Després la manifestació va enfilar el carrer ultracomercial d'Alselm Clavé fins a la cantonada del carrer Santa Esperança on hi ha un edifici abandonat de cinc plantes on hi havia la botiga de roba Serras. Dues persones van pujar per l'escala d'emergència exterior fins a dalt de tot on van desplegar una llarga pancarta vertical que deia 'Continuem preocupant' amb el símbol de l'okupació i un dibuix de la masia de Can Calet.
Després d'aquesta acció, la manifestació va continuar per Alselm Clavé fins a la plaça Maluquer i Salvador on es va tapiar amb totxos i ciment una agència immobiliària de la multinazional Don Piso i es va llegir un manifest contra els API's amos i senyors de mitja comarca, com el senyor Margenat, agent que portava Can Calet i que ens ha donat força guerra.
La movilització va arribar finalment a la plaça de Perpinyà, coneguda com la plaça dels porcs, precisament a pocs metres d'uns senyors vestits de blau. Allà, una persona es va enfilar a dalt d'un arbre de l'espècie plàtan de més de deu metres d'alçada. Des d'un balcó just al costat del cinema abandonat Majestic, una persona va començar a llegir un manifest que va continuar la persona enfilada a l'arbre i va acabar una altre des de la plaça. Des de dalt del plàtan es va desplegar una pancarta amb el lema 'Hi tornarem' i es va fer una crida a continuar lluitant des de qualsevol indret encara que sigui des del carrer. Després de l'encesa d'una traca, la manifestació es va donar per acabada.

BENVINGUDA A MONTSERRAT TURA
El dia abans de la manifestació i quatre dies després del desallotjament, la consellera d'Interior i responsable directe dels Mossos d'Esquadra, Montserrat Tura, va tenir la barra de visitar les Franqueses del Vallès, en concret al Centre Cultural del barri Bellavista, per assistir a un acte de les Joventuts Socialistes del municipi. A la sortida, una quinzena de persones disfressades de pallassos la van rebre amb una pancarta amb el lema 'Tura: el seu socialisme ens fa riure'. Amb malabars, música i un megàfon, se li va dedicar una cançó, riure i lemes com 'Tura, jau!', 'el Tripartit desallotja per la nit' o 'benvinguts al circ de la Tura' i preguntes iròniques com 'quins són els reptes del socialisme al segle XXI davant la renovació cap a la socialdemocràcia?'. La senyora consellera va aguantar el xàfec i va respondre als manifestants amb paraules com 'vosaltres no em coneixeu' o 'jo també sé fer política' abans de pujar al cotxe oficial.

ELS PROPIETARIS PORTEN LA PRECARIETAT LABORAL A CAN CALET
En les obres de desmantellament del Centre Social Okupat que porten a terme els propietaris, l'associació religiosa de l'opus dei El Rusc de Sant Ponç, un operari va caure dijous des del segon pis fins al primer, en un lloc on no hi havia parets i, després del desallotjament, sembla ser que van treure les mesures de protecció que hi havia, va caure d'una alçada de tres metres i va quedar en estat greu amb un fort cop a l'esquena. Una UCI mòvil, després d'immovilitzar-lo, el va portar a l'Hospital General de Granollers i després a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Els operaris de l'empresa subcontractada treballaven sense casc ni cap mena de protecció sota l'atenta mirada dels Mossos d'Esquadra, que sembla que això no els hi incumbeix. L'operari, un barceloní originari d'un país d'Europa de l'est, es troba amb pronòstic reservat amb tres costelles trencada i una afectació de la columna vertebral.
Mira també:
http://www.cso-cancalet.tk
http://www.moviments.net/~csocancalet

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Unes 250 persones protesten contra el desallotjament del CSO Can Calet
30 mai 2005
brutal!
Definitivament Granollers en moviment!
Quelcom mai vist per eixes contrades!

NO ENS PODRAN ATURAR!

Aupa penya!
Re: Unes 250 persones protesten contra el desallotjament del CSO Can Calet
31 mai 2005
Feia molts anys (com a mínim 10) que no es veia una manifestació d'aquesta envergadura! I segurament tant combativa!!!

FELICITATS A TOTES I A TOTS
Re: Unes 250 persones protesten contra el desallotjament del CSO Can Calet
31 mai 2005
finalment... al primera manifestació amb cara i ulls a Granollers. No menrrollu mes k sa de seguir treballant si seguim així Granollers passarà a ser lexemple. ANIMS. la mudança per kuan? xD

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more