Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
[Mataró] Valoració crisi del tripartit local
27 mai 2005
La CUP denuncia la manca de transparència, la lentitud i el tancament en fals de la crisi del triapartit.
Tripartit de Mataró: punt i final?

Davant la recomposició del pacte de govern de lâAjuntament de Mataró provocada per lâafer dâassetjament laboral de lâexregidor Antoni Civit a lâInstitut Municipal de Promoció Econòmica, la CUP fa la següent valoració:

El 4 dâabril de 2005, el Sr. Lansó, llavors director de lâInstitut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) i càrrec de confiança dâERC, va acusar dâassetjament laboral a lâexregidor i cap de llista dâaquesta formació, Sr. Antoni Civit. Aquest afer motivà que lâAlcalde retirés a ERC la direcció de lâIMPEM i que aquest organisme passés a mans del PSC, que acabà designant a la Sra. Alícia Romero. Després de la intervenció dels treballadors de lâIMPEM en el ple de lâAjuntament, la situació del regidor sense cartera Antoni Civit quedà en entredit. Dies més tard, davant la pressió interna dâERC i les trifulgues amb els socis dâICV i PSC, Civit cessà i abandonà lâacta de regidor.
El tripartit, tot i lâanunci de transparència tanca files i anuncia una propera remodelació del govern en funció de la persona que elegeixi ERC per rellevar al regidor sortint. Finalment, després de gairebé dos mesos, el tripartit ha acordat el tercer cartipàs municipal en el que portem de legislatura.

Valoració de la crisi de govern i del nou cartipàs

MANCA DE TRANSPARÃNCIA
La crisi de govern no està tancada, perquè fins ara la ciutadania només ha pogut escoltar judicis morals i no dades i informacions concretes que permetin esclarir la veracitat de les acusacions que pesaven sobre lâexregidor Civit.

LENTITUD
Les disputes polítiques internes del tripartit i dâERC, en particular, han allargat ineccessàriament la situació de provisionalitat; la qual cosa, de ben segur que ha reprecutit negativament en el servei / atenció a la ciutadania a causa del funcionament de lâAdministració local, com a mínim en les àrees més afectades (IMPEM, Esports, Joventut, Dona, Participació).

INESTABILITAT DEL GOVERN I FEBLESA DâERC
El nou acord de govern municipal, aprovat per PSC, ICV i ERC el passat 24/05/05, és el tercer dâaquesta legislatura. Aviat sâengegarà la maquinària electoral dels partits i per tant, els 4 anys de govern tripartit hauran resultat un cúmul de projectes inacabats com a conseqüències de la intermitència en els càrrecs polítics de responsabilitat i de lâabsència de transversalitat el les decisions. Lâúnic que funciona de debò és la propaganda i lâautobombo dels partits, tapant-se les vergonyes entre si.
Més enllà de lâafer Civit, cal considerar que la inestabilitat és inherent al funcionament dâaquest govern. Al llarg dâaquest últim any han quedat al descobert i damunt de la taula lâactuació vacilâ¢lant del regidor Ivan Pera, al qual hem demanat responsabilitats per la seva concepció elitista i excloent de la participació ciutadana.
Igualment, cal recordar la nefasta actuació de Genís Bargalló al capdavant de Prohabitatge, que més enllà dâhaver colâ¢locat al President de la Secció local dâERC en un càrrec de confiança, encara estem esperant que resolgui els nyaps denunciats pels usuaris dels habitatges de protecció oficial. No creiem que el nou cartipàs doni resposta a aquests problemes.
Dâaltra banda, a la nova regidora dâERC, Maria Rosa Cuscó, li correspon el paper galdós de substituir a Ivan Pera, amb la qual cosa ERC i la regidora sâempassen el gripau de la participació ciutadana i reconeixen implícitament la mala gestió de lâIMPEM..

GOVERN DE CONVENIÃNCIES
Amb el nou cartipàs el govern del Sr. Baron, tot i que tard i sense la transparència necessària, dóna per acabat lâafer. Malgrat que la crisi sâha centrat en ERC, sâha destapat la sumptuosa despesa que reporta per a les arques municipals el manteniment dels diversos càrrecs de confiança, que alhora que serveixen per pagar favors personals també contribueixen al fiançament dels partits polítics. En aquest sentit, cal exigir que la classe política tingui les "mans netes" i no malbarati els minsos recursos del nostre consistori, que altrament podrien anar destinats a resoldre mancances socials.

UNA ALTRA POLÃ?TICA ÃS POSSIBLE I NECESSÃRIA
Finalment, cal dir que fins ara, els partits que es diuen dâesquerres i catalanistes, ERC i ICV, han deixat perdre lâoportunitat de fer una política agosarada i transformadora en benefici de les classes populars de Mataró. No sols han contribuït a desprestigiar la política, sinó que han afavorit el reforçament del PSC i, indirectament, de les opcions més conservadores de la ciutat.
Des de la CUP entenem que les intermitències de lâactual legislatura han creat un buit polític que deixa mans lliures als interessos privats i, particularment, a lâurbanisme especulatiu que tant ens amoïna. Per la nostra part, continuarem vetllant per un funcionament participatiu i transparent de la política municipal i, fins a la data de les properes eleccions municipals, procurarem articular una resposta social que estigui en condicions de traslladar i fer efectives les necessitats de la ciutadania al nostre Ajuntament.

Assemblea Permanent de la Candidatura dâUnitat Popular (CUP) de Mataró

Mataró, 27 de maig de 2005

c/ dâAmàlia, 16, baix - 08302 Mataró (El Maresme) ::Tel. 93 757 25 31:: www.cupmataro.org:: info ARROBA cupmataro.org::
Mira també:
http://www.cupmataro.org

This work is in the public domain

Comentaris

Mataró sembal Miami vice
27 mai 2005
Mataró fa pudor a corrupció,
CANYA!!!!
Sindicato Sindicat