Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
En suport dels immigrants: Accions cap de setmana 7 i 8
06 mai 2005
Ahir a la tarda hi va haver una reunió del col·lectiu
de suport als immigrants.
El nostre suport més immediat s'ha de centrar en les
accions d'aquest
cap de setmana.

1. Tancada en vaga de fam a un local del Pi de
persones autòctones en
suport dels immigrants. Es començarà dissabte 7 a les
10h. i acabarà
diumenge 8 a les 18h.

2. Paral·lelament, els immigrants de totes les
tancades més altres
persones autòctones que s'hi afegeixin surten el
dissabte 7 a les 18h
de Plaça Universitat i van fins a Catalunya on es
quedaran tota la nit
fins diumenge a les 18h. L'objectiu es aconseguir el
màxim de
visibilitat en una data clau com és el 7 de Maig
(termini procés
regularització)

El nostre suport:
1. Penjar cartells: s'ha quedat avui dijous a les 19h.
davant la CJT
de via Laietana. Pero si el dijous no es pot divendres
tb se'n podrien
penjar més.

2.Donar suport a plaça Catalunya durant el cap de
setmana: muntar
activitats (talleres, xerrades, música, espectacles
malabars,....) i,
si es possible suport logístic (aigues....)

3. ES NECESSITEN LOCALS URGENTMENT. Qualsevol idea es
bona, encara que
només siguin tres dies....

4. Suport als locals: especialment necessiten suport
el local de la CNT i Opera

GRÀCIES A TOTS ELS QUE ESTEU DONANT SUPORT A UNES
REIVINDICACIONS TANT
NECESSARIES I JUSTES!!!!!!!!!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: En suport dels immigrants: Accions cap de setmana 7 i 8
07 mai 2005
Realment creieu que no cal absolutament cap condició per a poder ésser acceptat a la nostra societat? Es que em costa molt de creure que realment penseu això.
No hi estic d'acord. I no em baso en cap ideologia sinó en la pròpia experiència personal. Perquè el foc que crema de veritat és aquell al que li acostes la mà. M'explico:

Resulta que per raons que espero que comprengueu, a Catalunya, tinc el costum de parlar català. És més, he après que és més que un mitjà de comunicació, és un senyal de respecte. Respecte pels nostres avantpassats, els que han alçat les nostres cases, els que han fet els carrers que trepitjem, els que han donat la seva vida per aquest poble, per aquesta societat. Entenc que l'ésser humà s'organitza en pobles, en nacions, en societats, i que això és el resultat de centenars d'anys d'evolució. Respectar la llengua d'un poble que t'acull és per tant, no tant sols un senyal d'agraiment, sinó també la clara expressió d'una determinació ferma d'integrar-s'hi.

Però aquí a Catalunya, la immensa majoria d'immigrants no han fet aquest esforç. I jo em pregunto a què és degut això. I no us entenc. No entenc que encara no hagueu dit ni mitja paraula sobre aquest tema.

Diguèu-me, què he de fer ara amb la meva llengua? Què he de fer quan vaig al forn de pa del barri i ara ja no "es parla" català? Digueu-me sisplau, es una questió molt pràctica: Què li he de contestar jo a la noia ecuatoriana que em diu "Buenos dias, qué le pongo?"
Si li contesto lo que he fet tota la vida (quelcom com "posi'm un panet sisplau"), la comunicació s'enrareix. Per molt que ho provi, no em puc sentir a gust en una conversació bilingue.
Si li contesto "póngame un panecillo, por favor", estic abandonant la meva llengua materna, i per molt que ho hagi provat, tampoc m'hi puc acostumar. És una falta de respecte envers la meva Mare, el meu Pare i tota la meva família, junt amb els milers de persones que han lluitat per que el català no mori.

Us agraeixo molt si heu llegit les meves paraules. Aquest tema em fa patir molt, i el fet de poder compartir-ho amb algú m'ho fa un xic més suportable.

Bona nit.
Re: En suport dels immigrants: Accions cap de setmana 7 i 8
12 mai 2005
David tu dius respecte als immigrants que no parlen català que "aquí a Catalunya, la immensa majoria d'immigrants no han fet aquest esforç. I jo em pregunto a què és degut això. I no us entenc. No entenc que encara no hagueu dit ni mitja paraula sobre aquest tema." i jo em pregunto ¿que faries tu primer en un pais bilingüe si haguessis de dedicar tot el teu temps a sobreviure? ¿apendre les dues llengues o escollir la que es majoritaria a tot l'estat a on et trobes?

Quan apendre català sigui imprescindible per comunicar-se a Catalunya aquest "problema" teu ja no existirà. Si vols lluitar per l'autonomia real i la sobirania catalana (únic camí per l'hegemonia total de la lengua) em sembla fantàstic i molt respectable, però a la vegada hi ha gent que lluita per sobreviure i tenen altres prioritats que ser bilingües. A tu et preocupa veure com al teu pais no et parlen en la llengua dels teus avantpassats i a uns els altres ens preocupa veure que a aquest mateix país s'ignora l'esclavatge i es tolera la marginalitat rere la demagògia del discurs dominant (i bilingüe) ¿És que es més justificada la defensa de l'immigrant sense papers marroquí a Madrid o a Paris on parla la llengua de tota la societat?

Jo crec que el que tu planteges son dues problemàtiques que no tenen res a veure l'una amb l'altra, tot i que es trobin en alguns moments.
Re: En suport dels immigrants: Accions cap de setmana 7 i 8
25 nov 2005
hola a tots m¡agradaria saber el nombre de immigrants que viuen a Catalunya per que estic fent el treball de recerca sobre aquest tema i no ho trobo algu em podria ajudar si us plau e anat a l¡idescatperò no hu trobat
Re: En suport dels immigrants: Accions cap de setmana 7 i 8
19 des 2005
David, crec tal com diu en Pau que son dues problemàtiques diferents. Aquests dos problemes es podem complementar. Si a Catalunya es respecta als immigrants l’efecte, a la llarga, serà respectar a qui et respecta. El que importa es parlà en Català a la dependenta del forn segur que t’entén. S’ha de valorar a les persones pel fet de ser persones i no pel fet de on han nascut o del poder econòmic.
El fills dels nostres fills qui sap com parlaran i de quin color seran. El que si que quedará en un futuar es com varem actuar en un passat
Sindicat Terrassa