Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
6 persones detingudes i dos camions requisats abans d'arribar a la manifestació MayDay. Malgrat aquesta clara provocació policial, milers de persones s'han manifestat pel centre de Barcelona. L'assemblea MayDay convoca a tothom a la concentració davant la Verneda per exeigir la immediata llibertat de les persones detingudes.
Segons les últimes informacions rebudes dels advocats, les persones detingudes són 6 i les acusen de "manifestació il·licita". A més, la policia ha requisat el camió de la CNT (on anaven les sis persones detingudes) i un altre del grup Workbusters. Aquest últim l'han retingut durant més d'una hora i finalment l'han deixat anar després de posar una multa de 1.200 euros.
Les detencions i l'aturada dels camions s'ha produït abans d'arribar a la manifestació. De fet, tots els voltants de la plaça Universitat estaven plens de policia nacional que identificava gent i els escorcollava les bosses.
Davant aquests fets, l'assemblea MayDay convoca a tothom que pugui a concentrar-se davant la Verneda i denuncia l'intent de provocació i intimidació policial. L'acusació de manifestació il·legal és absurda perquè aquestes persones no han pogut arribar a la manifestació precisament per ser detingudes. Per tant, davant d'unes detencions clarament il·legals, exigim l'immediata posada en llibertat dels companys detinguts.

Malgrat les detencions, identificacions i altres provocacions policials, que nosaltres entenem com un clar intent de la Delegació del Govern de boicotejar la manifestació, les més de 10.000 persones concentrades a la plaça universitat han decidit tirar endavant amb la manifestació.

Sota el lema "Recuperem el 1r de maig" i per l'autoorganització, la imposició de nous drets i el salari socail universal, la MayDay 2005 ha recorregut el centre de la ciutat expressant la rebel·lió de les precàries i precaris. La manifestació s'ha estructurat en diferents blocs que volien mostrar les diferents formes de precarització: després del camió de capçalera, des del qual s'han anat llegint consignes i comunicats, hi anava el bloc d'afectes, el bloc d'espectacles i cultura, territori, migració, treball i, finalment, el bloc llibertari i l'independentista.

Durant la mamifestació s'han despenjat algunes pancartes, com la que un grup de becaris-precaris ha col·locat a la universitat i s'han vist disfresses precàries, una patera mòbil i diverses performances, com les que han protagonitzat els immigrants denunciant la repressió que aquest col·lectiu pateix cada dia.

La manifestació ha finalitzat a la plaça de la catedral amb la lectura d'un manifest unitari.

MayDay 2005
Contra la repressió recuperem els carrers
Contra la criminalització visibilitzem les nostres lluites
Contra la precarització els precaris i les precàries es rebel·len

Acudiu tots a la concentració davant de la Verneda per exigir la llibertat immediata de les persones detingudes. Fem que surtin avui mateix amb la nostra presència al davant de la comissaria

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
"les més de 10.000 persones concentrades a la plaça universitat han decidit tirar endavant amb la manifestació."

si us plau! 10000 persones a plç universitat això no és cert, com a molt al començament hi havien entre 3000-5000 persones (i sóc generós).
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
Exacte , 10000 és somiar truites.

I al respecte de tanta representació infantiloide simplement patètic. Amb gilipollades festives i teletubbianes no anirem enlloc, una mica d'actitud a les protestes i de sentit del ridícul si us plau.
No es nomès que demostrem que som inofensius, és que simplement és patètic i fa sentir vergonya aliena.

Teletubbis i cumbaias, aneu a prendre pel cul amb les vostres performances de monitor d'esplai catòlic!
merda merda merda
01 mai 2005
tota la puta vida igual

tota la puta vida igual

tota la puta vida igual
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
Com es nota que aquests veien el cine de barrio a casa mentre es feia la manifestació.

Segons el telenoticies del psoe hi han hagut entre 2 mil i 3 mil manifestants, així que n'hi hauríen un mínim de 5 mil.

Si la gent haguès respost a les provocacions els titllaries de terroristes, com han actuat amb inteligència els titlles de teletubbis.

Faci el que faci la gent hi hauràn alguns com tú que no fan mai res excepte emprenyar-se perque no tothom són tan apàtics i plens d'amargor com ells.
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
"Un", el teu llenguatge televisiu et delata.
Menys veure la tele i més informar-te!!
Per cert, que vol dir:
Infantiloide
Gilipollada
Teletubbianes
cumbaias
performances
esplai
catòlic
?
?
?
?
Apa, ja tens feina a mirar el diccionari!
I-G-N-O-R-A-N-T
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
jo hi era i 5000 a plaça universitat com a màxim, èrem poca gent molta menys gent que l'any passat
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
Jo he anat a la manifestació i també he participat en l'assemblea que ha estat preparant la mani durant els últims mesos i crec que anar de pressa a l'hora de qüestionar les formes d'expressió política és simplificar un tema molt complex. Crec que la radicalitat es pot expressar de moltes maneres i que l'aposta de la may day per crear una assemblea realment oberta, per trencar amb les formes de representació identitàries i grupals, per assajar altres codis gràfics i altres llenguatges és una aposta interessant. Per altra banda, la presència al carrer de col·lectius d'immigrants, al costat de gent d'assemblees de lluita veïnal, okupes, treballadors que estan intentant organitzar petits sindicats autonoms al marge dels grans sindicats... i de gent que potser mai aniria a una mani "sobrerepresentada" per codis que a vegades són autoreferencials i interns a la gent que ja es mobilitza , no crec que es pugui escombrar amb una simple acusació de "teletubbisme".

La MayDay intenta obrir un espai al carrer i a més, està conformada per molta gent que lluita i es fuga de la precarietat cada dia de l'any en les seves pràctiques polítiques quotidianes. Estaria bé deixar els prejudicis i el tancament d'idees i potser acostar-se a aquesta proposta per enriquir-la i donar-li més força entre tots.

Un exemple: aquest any s'ha intentat organitzar una setmana d'accions prèvia a la manifestació per expressar tot allò que en un entorn on s'ha de garantir la seguretat d'aquelles persones que corren un veritable risc només pel fet d'acudir a una manifestació no es pot fer. Si alguns de vosaltres hi haguéssiu participat potser les coses haurien estat encara menys teletubbies.

Ah! I això de cumbaià sí que no t'ho perdono
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
el mayday ha estat un fracàs, semblava u8na puta discoteca. els que hem volgut lluitar per l'alliberacio dels detinguts de la CNT, o bé se'ns ha negat el dret de parlar, o bé els pastilleros del mayday tenien la musica a tope. un fracas, mai mes amb la mayday. Pablo, David... molta sort, i tots a la verneda
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
és curiós, "un" sempre m´ha semblat un forista diferent a molts altres, sobretot perquè té sentit de l´humor. Jo crec que l´humor evita que es caigui en el sectarisme, l´autoritarisme, la grisor de molts "revolucionaris" (que han de demostrar les 24h del dia que estan en contra de tot i que tenen més mala llet que ningú)...

potser és que és un altre "un"

o potser és el mateix però ha tingut un mal cap de setmana (si és això tranquil..jo TAMPOC HE CARDAT...)
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
A la pl. universitat no hi havia molta gent pero quan han començat a avançar i sobretot a la via laietana hi havia moltissima gent, moltissimis mes de 5.ooo.

P.D: El que escrivia fraes amb l'esprai cada 5 metres (deu ni do) se les habia aprés a abans de sortir de casa o les improvasava? :D
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
les xxx persones (no vull entrar en números) que hi havia a plaça universitat no han decidit res, simplement perquè quan s´ha dit per la megafonia que hi havia detinguts ja s´havia decidit que la mani tirava endavant sense respondre de cap manera especial (la gent que la convocava, suposo). A més que el missatge ha estat inintel.ligible pels que estàvem al darrera del camió de música techno perquè no han abaixat la música mentre es deia això.
D´altra banda, crec que no s´ha informat per megafonia durant ni després de la mani de la concentració a la verneda (potser és que no m´ha quedat clar en quin moment es desconvocava).
Això no és cap valoració subjectiva ni amb ganes de pol.lemitzar, és un fet.
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
Les 6 persones detingudes i els 2 camions requisats ja son fora de comissaria. Han sortit en llibertat amb càrrecs d'associació il·lícita a les 00:45h de la nit. A la comissaria de la Verneda els esperaven un centenar de persones.
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
01 mai 2005
i entre a1quest centenar d persones, els "modernillos" de la mayday TAMBÉ hi eren
(encara no haviem anat a pillar les pastis)
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
02 mai 2005
No entenc perquè és va fer aquest comunicat a les 10 de la nit quan ja tothom havia marxat. Si s´ha decidit no convocar la concentració en suport als detinguts durant o després de la mani, i tampoc informar dels detinguts i las seva situació, crec que haurien d´haver estat coherents i tampoc convocar després per internet. O informes o no informes, no sé, aquesta actitud em sembla incomprensible.
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
02 mai 2005
A tothom: Per fer critiques no cal insultar, potser es mes facil transmetre les idees raonant-les que no pas insultant, ja que la persona agredida verbalment agafa una postura de defensa que no pas d'assimilacio d'informacio. no?

(curset gratuit de dialeg ofert per Muab'dib, el ratolí). No m'insulteu, plis, que soc molt sensible.
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
02 mai 2005
tota la raó, Muab´dib...
però la veritat és quan es trobes que 6 companys han estat detinguts, no es respon durant la mani i hi ha gent que fins i tot passa de baixar la música mentre s´està informant...
costa mantenir la calma.
PD: això és totalment a part de l´estètica, el model de mani, etc.
jo també vull fer la revolució ballant, només m´hauria agradat anar ballant fins a la verneda, potser.
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
02 mai 2005
que no t´insultem eh Muab´dib? doncs que lo sepas, ets pitjor que un de Reus

(m´he passat amb l´insult...sorry..)
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
02 mai 2005
guai el que faltava ara la penya s'emprenyara entre ella, realmente entra en discusio sobre si esta mal o be la mayday es de una ruquesa brutal, nens els dolens no estan a l'assanblea de la mayday, els dolens son els altres la poli, el govern civil i l'ajuntament sociolisto, el que hem de fer ara es pinya i no respondre a la provucacio governamental emprenyar-nos entre nosaltres, que volem acavar com a Mila que s'han pegat entre ells mentres els polis s'ho miraven rient. que pasa sou tots rucs o que, la declaracio de guerra l'han firmat ells i es contra ells, govern, ajuntament i policia, amb el que ens hem de barallar o sino estem morts,i tornarem a la merda dels anys 80, amb la merda de flamant govern social democrata, savem que els sociolistos no aguntan que esistexi res mes a la esquerra que ells y van a destruir-nos volen, son aixi axi ho van fer als any 80 aixi ho van fer a la segona republica, ens tenen por, units som capazos de moure l'espai de la por i per uns moments son ells que tenen por, fem que tinguin por, desdibuixem les nostres patuleies ideologiques de merda i fusionem-nos tots amb una lluita inteligent y oberta contra els seus mecanismes de la por, companys, companyes pracaris i precaries en general es el moment de l'accio precaria
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
02 mai 2005
però l´acció precària es convocarà igual que la concentració d´ahir? o una mica millor?
Re: 6 detinguts en un intent de boicotejar la MayDay 2005
02 mai 2005
hem fet errors... detinguts q no se senten respaldats... gent q es sentis amenaçada per pedres... es aqet eixe mon q volem diferent??

la unió fa la força... guanyara i la policia i farem una excisió?? o serem mes madur*s q aixo?

la unió fa la força... i fa falta molt d mutuo apreditzage... m'ensenyes?
Colera camping CNT