Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Entrevista :: corrupció i poder : immigració : pobles i cultures vs poder i estats
"Els altres andalusos" a Catalunya
30 abr 2005
LLU�S CABRERA President de la Plataforma Els Altres Andalusos. "CiU i PSC pagaran cara la instrumentalització electoral dels catalans d'origen andalús" "

LLU�S CABRERA (Arbuniel, Jaén, 1954) va arribar a Barcelona l'any 1964, i s'instal·là a Nou Barris. Ha treballat de missatger i al sector tèxtil. El 1970 va fundar la Peña Cultural Flamenca Enrique Monente, que a més de vetllades de flamenc, era una escola social i un focus d'agitació cultural, que ja incloïa la sensibilitat pel català i la cultura catalana. El 1979 impulsà el Taller de Músics de Barcelona. Des del novembre de 2004, presideix provisionalment la Plataforma Els Altres Andalusos.

www.altresandalusos.org
www.veupropia.org
La FECAC ja ocupa un espai relativament important, quina tasca vol fer la Plataforma Els Altres Andalusos?
La nostra voluntat és denunciar que estem farts que s'inventin una comunitat andalusa inexistent. Francisco García Prieto, president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC), actua de facto com si fos el governador civil dels andalusos. També denunciem que a la classe política li tremolen les cames cada vegada que una entitat de sabor andalús els demana subvencions, i a més, es nega a parlar català. Cal trencar aquest discurs hegemònic, perquè fa mal al país.

El 1998 la FECAC va liderar un enfrontament contra la llei de Política Lingüística, que finalment es va resoldre amb diners. La FECAC o altres entitats, també han de fer política?
Mai! El senyor García Prieto va amenaçar de recollir un milió de signatures contra la llei, hagués posat el país enlaire, tot i que era evident no les podria recollir. En aquell moment, la classe política catalana havia d'haver posat al seu lloc aquest senyor, però resulta que l'únic que s'estava discutint amb aquestes signatures eren 25 milions de pessetes més que el conseller de Cultura no volia donar. Finalment, es va pactar l'increment de subvenció per no fer enrenou, i des d'aleshores, aquest senyor s'ha erigit com el president dels andalusos. I el pitjor és que ara aquesta gent, que diuen que fan cultura, se li permet fer política, situant-se a la dreta de la dreta representada al Parlament

Creu que la classe política catalana ha utilitzat els ciutadans d'origen andalús?
Sí, és clar. Sobretot a CiU i al PSC els ha interessat sempre, des de la Generalitat i des de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments respectivament, considerar que hi ha persones que no formem part de la ciutadania de Catalunya perquè el nostre origen és andalús, i que per guanyar el nostre vot ens han de fer festetes especials, ridícules i amb subvencions ofensives per la seva quantitat astronòmica.

Com s'explica que el Govern de Catalunya doni més subvencions a la Feria de Abril que a altres manifestacions de la cultura catalana?
Aquesta aberració respon a la por i a una estratègia de conquesta, que es basa en la idea que tota persona que dóna suport a la cultura catalana ja "és nostra", i per tant, s'ha d'anar a conquerir els que no són "nostres", els que no parlen català. La instrumentalització electoral dels ciutadans catalans d'origen andalús ha estat i és un error estratègic molt greu de CiU i el PSC.

El 1980 va quedar palès que molts ciutadans que no eren "dels nostres" van votar partits catalans. El PSA (Partit Socialista Andalús) va obtenir 2 escons al Parlament…
El PSA va ser un fracàs total, es pensaven que podrien decantar el govern d'aquest país. Però aquell foc del PSA va fer molt mal, perquè la classe política dirigent, CiU, va recollir les cendres del foc i les va regalar a la FECAC l'any 1982, que sense l'impuls de l'expresident Pujol, mai no hauria existit. La FECAC i la Feria de Abril van ser una aposta política molt clara de Jordi Pujol i de CiU, com a via d'incursió al cinturó roig per conquerir el vot dels ciutadans que no tenien cognoms catalans.

CiU s'inventa la Feria de Abril i la FECAC. Com reacciona el PSC, que també lluita per aquests vots?
El PSC va crear una altra associació diferent per utilitzar-la políticament, que es deia AARCA, dirigida per Francisco Hidalgo, un dels dos diputats del PSA, que va passar al PSC. També es van inventar un altra Feria de Abril a Cornellà, que de manera aberrant van anomenar la festa dels andalusos a Catalunya.

D'això se'n desprèn que els partits polítics pressuposen l'existència d'una comunitat andalusa a Catalunya?
Sí, amb l'objectiu de dividir la societat catalana i treure'n profit electoral. Però vull deixar clar que a Catalunya no existeix una comunitat andalusa, existeixen unes quantes entitats amb sabor andalús, i prou. La majoria de la gent que va arribar a Catalunya d'Andalusia no pertany a cap associació d'aquestes, com a molt, les associacions apleguen 10.000 persones.

Les dades que vostè dóna no es corresponen amb les que la FECAC diu sobre la Feria de Abril i les entitats andaluses…
Qui es creu que a la Feria hi va mig país? Ningú, però és la manera de fer creure que hi ha una comunitat andalusa a Catalunya, i que té dret a extorquir les administracions perquè els donin subvencions. Només vull recordar que les cases regionals van ser promocionades pel Movimiento Nacional per anar contra el català i la identitat del país, i per dividir el moviment obrer a Catalunya.

La Junta d'Andalusia sempre ha tingut un representant a Catalunya. Però des de fa un any, aquest representant es diu "delegado para las comunidades andaluzas en Catalunya, Baleares y Valencia". És una altra estratègia de divisió?
D'entrada, me n'alegro que ens reconeguin els Països Catalans com si ja fóssim independents, que ho serem… Aquest delegat se suposa que hi és perquè els qui hem nascut a Andalusia patim una discriminació pel fet de no ser catalans d'arrel. Aquest és un intent de segregació gravíssim, permès des del Govern tripartit, que no ha fet cap gest per evitar-ho.

També és a punt d'aprovar-se l'Estatut dels andalusos a l'exterior...
És una altra estratègia molt hàbil, una teoria que pretén que, en quatre generacions com a mínim, jo m'hagi de sentir per nassos andalús, i que en el territori on visqui exerceixi d'andalús.

Com se suposa que s'exerceix d'andalús a Catalunya?
Segons aquest estatut, la idea és anar contra la llengua catalana, no voler un Estatut ambiciós, mantenir el dèficit fiscal i no donar suport al dret d'autodeterminació de Catalunya, entre moltes altres coses. En definitiva, es tracta de crear un quintacolumnisme a Catalunya, i tant Chaves com Bono i Ibarra, fan el mateix que feia el Movimento Nacional amb les seves polítiques.

En què consisteix la teoria de "la novena província"?
Això s'està cuinant des del Col·lectiu Crisol, dins del PSC i dirigit per Josep Maria Sala. Volen crear a Catalunya una novena província d'Andalusia, perquè els andalusos puguin votar a les eleccions catalanes o a les andaluses. Si decideixen votar a Catalunya, la consigna és no votar mai una partit nacionalista. Ells justifiquen aquesta proposta dient que si Catalunya recapta tots els impostos i després pacta la quota de solidaritat amb la resta de l'Estat, està discriminant els extremenys, murcians o andalusos, que a Catalunya, amb el seu treball han creat una plusvàlua de riquesa al país d'acollida que no se'ls ha tornat. Miri'n, novena província, delegat andalús, fires subvencionades, etc. Tot respon a la voluntat de trossejar el país per part dels polítics i la FECAC. Els interessa que vostès i jo no puguem comunicar-nos, perquè els xafem l'estratègia. Els catalans tenen l'Auditori, i els andalusos Can Zam i la Feria de Abril, pensant que així tenen dues comunitats segregades.

Del PSC també en surt una sectorial àrab i llatina...
Mai havia vist que un partit polític, excepte Hitler, organitzés la gent en funció de la raça i l'ètnia.

I segons diu vostè, la Generalitat i les administracions ho fan per lloc d'origen.
I ho fan perquè encara no han entès que som ciutadans de Catalunya i paguem impostos aquí, exactament com ells. Jo, com a català, vull que els meus impostos es quedin a Catalunya, i ja pactarem quina quota de solidaritat hem de tenir amb la resta d'Espanya. I el que ara necessita Catalunya no és una segregació, sinó unitat de tota la societat catalana, perquè tenim dos reptes vitals, l'Estatut i el finançament. Hem de fer un front comú per lluitar contra persones com Bono, Ibarra i Chaves, que estan fent una pinça, a través del PSC, per impedir el nostre progrés.

Tem que el pes dels barons del PSOE faci perillar l'Estatut i el finançament?
En aquests moments, Maragall està sol, té més suport d'ICV i ERC, i dels escassíssims sectors catalanistes que queden al PSC, que de l'aparell espanyolista del PSC i el PSOE. Per tant, tots, absolutament tots els catalans, hem de fer pinya i no admetre les barbaritats que es diuen del president Maragall, perquè és la línia de flotació dels sectors espanyolistes que volen que la vaca catalana doni llet per a tothom menys per Catalunya.

www.altresandalusos.org
www.veupropia.org

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: "Els altres andalusos" a Catalunya
01 mai 2005
www.altresandalusos.org
www.veupropia.org

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: "Els altres andalusos" a Catalunya
17 ago 2005
ei, on estan els progres universals i els anarcos espanyoloides que corren per indymedia per criticar?

suposo que com que qui que es parla es una persona andalusa que estima els seus origens al mateix temps que els Paisos Catalans, la seva llengua i la gent que hi treballa, costa molt començar a tirar topics cutres de que si els nacionalistes son uns peseterus o els indepepes son uns tronats, oi?
Es que el rotllo cosmopolita que gasten alguns personatges que corren per aqui fa pena, i te tan de provincia i curt de mires com en pedro j.ramirez dient que els que entraven a la "seva" piscina que ocupa un espai public sembraven el terror.
Be, que hi farem. Estare agrait de rebre improperis d'aquesta elit petit burgesa ( espanyola, evidentment) que es creu amb la veritat suprema, es super guai i considera que es txorrada que existeixin paisos que malden per sobreviure davant l'hegemonia cultural i social homogeneitzadora. Per tota la resta, master card. (i unes clentxetes amb unes quantes trufes, aixi som mes revolcionaris)

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: "Els altres andalusos" a Catalunya
16 set 2005
No, si encara ens demostraran que les persones que són conscients de la seva condició d'emigrats de la terra de naixença, i immigrats a la terra d'acollida, tenen més clar que han de lluitar per les injustícies socials, culturals, econòmiques i polítiques, que els que van de catalanets/es per la vida i no són més que paper de fumar podrit, falsos com la hipocresia del prieto i els seus compinxes psoeros i divergents!!

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Contraidea
20 des 2005
dejaos de nacionalismos diocechescos y haced la revolución, akratas.
son perros con diferentes collares.
aupa durruti
Sindicato Sindicat