Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
24 immigrants es tanquen a l’Edifici d’Estudiants de la UAB
27 abr 2005
24 immigrants es tancaran demà a la UAB fins divendres amb el suport de la Plataforma en solidaritat amb els immigrants en lluita de la UAB. Aquesta activitat tindrà lloc a la sala dâactes de lâEdifici dâEstudiants on els immigrants passaran tres dies en protesta per la política dâestrangeria del govern espanyol. Els immigrants compten amb el suport de la universitat i es demana la col·laboració i solidaritat dels estudiants amb els immigrants "sense papers" que sâhan tancat a diversos locals de Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Vicenç del Horts i ara a la UAB. Cada migdia hi haurà una paradeta informativa a la Plaça Cívica on podreu signar per donar-los suport i portar-los mantes, sucs i sèrum per als que fan vaga de fam.

La regularització impulsada des del Govern espanyol no ha donat resposta a les necessitats dâaquest col·lectiu, ja que els requeriments dâaquest procés âun contracte de treball, el padró o el certificat de penals del país dâorigen- són inassolibles per a la majoria dâimmigrants que viuen a lâEstat espanyol.

Tant la Llei 4/2000 com el Reglament sâadapten a les directrius marcades per la Unió Europea sobre el tancament de les fronteres i el control dels fluxos migratoris, alhora que no respecten drets humans i socials bàsics, com són la llibertat de circulació de persones, la no discriminació laboral o la llibertat dâexpressió, manifestació, sindicació, educació, etc.

Pel que fa al Reglament que la desenvolupa, té com a tret principal el fet que manté el futur dels treballadors en mans dels empresaris, ja que són aquests els que han de fer lââ?esforçâ? regularitzador: és lâempresari qui decideix qui pot normalitzar la seva situació i qui no. Lâempresari ha de presentar, juntament amb els papers de lâimmigrant, un contracte de sis mesos que acrediti que lâempresa no té deutes i que, a més, es pot permetre tenir contractades les persones que vol regularitzar. ¿Quants empresaris de la construcció, la neteja, la confecció, etc. oferiran aquesta possibilitat sabent que poden continuar tenint persones que hi treballin en les condicions més precàries?
Aquest mètode deixa fora del procés els treballadors autònoms i els col·lectius que ja ara són extremadament precaris, com qui es dedica a la venda ambulant o a la prostitució.

El certificat dâantecedents penals del país dâorigen que marca el Reglament també és un problema. Sâhan fet càlculs, per exemple, sobre el temps que necessitaran els sense papers equatorians per aconseguir els penals a través de lâambaixada i sâacosta als sis mesos, és a dir, tres mesos després del límit. O els paquistanesos, que trobem tancats al consulat de Barcelona. Per altra banda, sâhi ha dâafegir el problema de diners, ja que és molt cara la traducció oficial de tota la documentació que sâha de presentar.

Lâaltre document bàsic que han de lliurar els sense papers és un certificat dâempadronament dâabans del 7 dâagost passat. Tampoc és a lâabast de moltes persones, ja que molts immigrants van deixar de fer-ho per por de les represàlies policials arran de lâaprovació de lâúltima reforma de Llei, on sâautoritza la policia a tenir-hi accés.

Si una persona no compleix els requisits per al procés extraordinari de tres mesos, el Reglament posa al seu abast la modalitat de lâarrelament, força més complicada, que es posarà en marxa a mitjans dâany. Lâarrelament té dues vessants: el laboral i el social. De primer, la persona interessada ha de demostrar que porta dos anys empadronada a lâEstat i que hi ha treballat, com a mínim, un any. Lâúnica via que es dóna per demostrar aquesta experiència és amb una resolució judicial favorable o amb una acta de la Inspecció de Treball. I pel que fa al social, cal demostrar que es porten dos anys vivint aquí, tenir un contracte de treball, un informe de lâAjuntament que acrediti la integració de lâestranger i comptar amb família directa.

Davant de tot això, un bon nombre dâentitats i organitzacions han elaborat un seguit de propostes que es poden resumir en els punts següents:

- regularització de tots els immigrants sense papers que viuen al territori espanyol
- anul·lació de les ordres dâexpulsió
- tancament dels centres de detenció dâimmigrants
- execució de mesures que garanteixin la igualtat i combatin el racisme, tant social com institucional
- derogació de la Llei dâestrangeria.

Aquest Reglament, més el reforç que vindrà amb la Constitució europea, continua negant els drets més elementals de les persones, característica de la política dâestrangeria de la Unió Europea i de lâEstat espanyol.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: 24 immigrants es tanquen a l’Edifici d’Estudiants de la UAB
27 abr 2005
quin fàstic, moros embrutant la nostra universitat
Re: 24 immigrants es tanquen a l’Edifici d’Estudiants de la UAB
27 abr 2005
donde te han educado a ti q no ves mas alla d tu nariz?

racismo es ignorancia!!!

no ves q eres un animal mas en el planeta? una nada en el universo?

no dejes q te manipulen, usa tu cerebro.
Re: 24 immigrants es tanquen a l’Edifici d’Estudiants de la UAB
27 abr 2005
33 a la foguera!

33=88
Re: 24 immigrants es tanquen a l’Edifici d’Estudiants de la UAB
17 jun 2005
ooooh que penita mas grande, los moritos quieren papeles y un contrato de trabajo, para asi poder o autolesionarse y cobrar una paguita de por vida o bien armarla en el curro, conseguir que les echen y alehop! a cobrar del paro. Eso si no les captan algunas de las mafias para vender droguitas en los colegios. como los niños de aqui aun no van al cole con navajas lo tienen facil.

Pero que son esos pequeños inconvenientes comparados con todo lo que nos aportan: festividades incompresibles, ruidos, degradación y mutilacion de la mujer y no nos olvidemos de los aromas.

Suerte que los concienciados del mundo estan aqui para salvarles de su miseria, ellos que tienen una vida interior tan miserable que necesitan mancharse con la basura de otros paises para sentirse realizados.

Espero que si alguna vez les atracan en el metro o en plena Rambla de Catalunya, o se ven envueltos en algunas de sus peleas a tiros (los rumanos tienen esa bonita constumbre, debe formar parte de su folklore)les baste con decir "eeep! que jo fui uno de los que pedia papeles pa to er mundo eeeeeh" y asi puedan salvar su miserable pellejo.

!!!!! STOP INMIGRACION, pero ya!!!!!
Re: 24 immigrants es tanquen a l’Edifici d’Estudiants de la UAB
01 abr 2006
a si? stop immigracion? i dime tu a mi quien hara los trabajos ¨inferiores¨si no los emigrantes? acaso no te das cuenta que los trabajos mas duro y ariesgados los hacen los emigrantes que ams quiereS? no te das cuenta que el nivel de cultura de los españoles es mucho mas inferior que el de algunos emigrantes? rumanos? tu ahs conocido algun rumano que no sea el de las ramblas? que los gitanos de aqui no roban y no hacen cosas ? como que son solo los rumanos..no sabias que rumanos hay 2 razas..? los gitanos que se llamann romes (o algo asi..) y los rumanos normales...que son rumanos.... no juzgues las personas si ni siquiera no las conoces...que quieres que te diga de los nuestro españoles hay un monton que la lian por solo miras a lo emigrantes ( y no immigrantes..informate de la diferencia...decias que haces uniiversidad? pos eso es grave eh... solo con esot demuestras tu cultura)
Sindicato Sindicat