Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
reclama les bases: crida global antimilitarista
19 abr 2005
Ens complau convidar-vos a un mes de maig de protesta, acció directa i desobediència civil en les bases militars de tot el món.
reclamalabase.jpg
MAIG DESOBEDIENT: CRIDA GLOBAL PER A L'ACCIÓ ANTIMILITARISTA

Salutacions des dels grups que componen "alternativa antimilitarista - moc". Ens complau convidar-vos a un mes de maig de protesta, acció directa i desobediència civil en les bases militars de tot el món. Aquesta crida internacional a l'acció està oberta a tots-es els-es activistes, grups i xarxes interessades en la labor antimilitarista, i reclama el desmantellament de les instal·lacions militars i la seua devolució per a ús social i ecològic. Reclamem les bases: ni un pam de terra per a la guerra. No volem ser part d'una guerra global en la qual tots-es som víctimes potencials. Devem mirar més enllà de la guerra en els titulars, en un esforç per a desmantellar tota la infraestructura militar en la nostra societat.

Les activitats poden incloure inspeccions civils d'armament, bloquejos noviolents de bases militars, casernes, oficines de reclutament o de fabricants d'armes, vigílies i manifestacions enfront de bases militars, i moltes altres accions creatives.

En les pròximes setmanes, tindran lloc diferents accions en instal·lacions militars per tot l'Estat espanyol. Hi ha planejades marxes, accions directes i inspeccions civils en la caserna de la Força de Resposta de l'OTAN a València (Bétera), la base aeronaval d'EEUU a Rota, el camp de maniobres de San Gregorio (Zaragoza), el camp de tir de Las Bardenas (Navarra), la base de radars de la serra Aitana (Alacant), la caserna de la Brigada Paracaidista a Múrcia, i les instal·lacions NBQ de La Marañosa (Madrid), entre altres instal·lacions que converteixen definitivament el territori espanyol en una plataforma gegantesca d'entrenament i agressió militar que apunta al Sud.

L'explotació capitalista i la seua defensa armada a escala global són les dues cares de la moneda d'un sistema sense escrúpols, basat en el benefici d'una minoria i en la nostra submissió. L'era que comencem és la de l'estratègia militar, la globalització del militarisme: la liquidació de les llibertats dintre i la guerra global sense pietat en l'exterior. Així que necessitem emprendre, entre tots els moviments socials, accions cap a la desmilitaritzación i l'abolició dels exèrcits, cap a una cultura de pau que conduisca a un canvi radical per a recuperar el control de les nostres vides. Volem trencar el suposat consens que s'imposa a través dels mitjans sobre els orígens i solucions a la violència.

Durant aquest mes volem obrir espais per al debat i l'acció directa, per a una acció conjunta entre els moviments antimilitaristes i anticapitalistes, i les altres lluites contra totes les formes d'opressió. Aquesta crida a l'acció vol promoure la noviolencia, la desobediència civil i l'antimilitarisme, i és una bona oportunitat per a recordar de nou la declaració de la Internacional de Resistents a la Guerra: "la guerra és un crim contra la humanitat. Per això, estic determinat a no donar suport a cap tipus de guerra, i a lluitar per a eliminar totes les seues causes".

alternativa antimilitarista-moc

Més informació:
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=1694
Mira també:
http://www.nodo50.org/tortuga/article.php3?id_article=1694

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more